Napa sampeyan kudu daur ulang minyak bekas?

minyak bekas kudu didaur ulang

Soko sing penting ing saben omah lan sing digunakake saben dina yaiku minyak goreng. Bayangake jumlah liter saben dina sing kudu diasilake minyak bekas ing kabeh planet.

Mung siji liter minyak bekas yaiku lapisan ngotorake meh 1.000 liter banyu ngombe. Mula, penting supaya waspada lan daur ulang minyak kasebut tinimbang diwutahake ing wastafel. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye lan kenapa kita kudu daur ulang minyak bekas?

Lenga limbah

Meh 35% saka kabeh jutaan liter minyak sing digunakake ing pawon pungkasane dadi sampah ing pungkasan urip sing migunani. Tuang minyak sing digunakake ing wastafel nyebabake pengaruh serius marang lingkungan. Tanpa mandheg maneh, sumbatan ana ing pipa, nyusoni perawatan banyu ing stasiun pemurnian, nyumbang kanggo munculake bakteri sing mbebayani lan, akibate, nambah hama kutha lan generasi ambu ora enak ing omah.

Kaya sing wis dingerteni, banyu lan minyak ora bisa dicampur karo minyak minangka cairan sing ora bisa mati. Yen minyak saka selokan tekan kali bentuk film permukaan (minyak tetep ing ndhuwur amarga ora kandhel) sing nyebabake pengaruh pertukaran oksigen ing antarane hawa lan banyu kanthi negatif, mula, makhluk urip sing manggon ing kali kena cilaka. Yen liter minyak kontaminasi 1000 liter banyu, apa sampeyan pancen tanggung jawab ngeculake minyak ing wastafel?

Tambah ing konsumsi energi lan banyu

Minyak bekas daur ulang ing wadhah kasebut

Banyu sing kena kontaminasi minyak mbutuhake reresik ing tanduran pangobatan banyu. Kanggo ngresiki kabeh banyu nganggo minyak bekas, volume banyu ngombe sing signifikan digunakake, langka banget lan larang, sing kudu digawe panas kanthi nggunakake energi. Reresik iki kira-kira padha karo udakara 40 euro ekstra saben kluwarga lan taun. Kanthi tembung liya, kanggo 5.000.000 rumah tangga ing Spanyol, kita entuk asil 600.000.000 euro sing diinvestasikan kanggo tugas sing ora masuk akal sing bisa dihindari.

Sing luwih kuwatir yaiku volume banyu ngombe sing dibutuhake kanggo proses reresik iki, sing bisa digayuh 1.500 yuta liter saben taun.

Kanggo nggunakake ulang minyak bekas, sampeyan mung kudu nyimpen ing botol lan nyelehake ing kontaner kanggo lenga bekas. Werna oranye lan cedhak tong sampah daur ulang liyane. Sampeyan uga bisa menyang titik kutha sing resik.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.