Sampah plastik ngidini nggawe biodiesel

El plastik Iki minangka salah sawijining bahan sing paling akeh lan sekaligus paling polusi amarga ana akeh obyek, wadhah lan elemen sing diprodhuksi.

Umume plastik dadi sampah lan ora didaur ulang sing dadi kesalahan gedhe amarga bisa nggunakake maneh plastik kanggo ngasilake bahan bakar murah lan ndhuwur kabeh resik. Diperkirakan kanggo saben ton sampah plastik, sekitar 760 liter solar diprodhuksi.

Proses sing diarani pirolisis digunakake meh kabeh jinis plastik bisa didaur ulang.

Proses pirolisis kalebu klasifikasi plastik, dilebokake ing kontainer ing potongan cilik lan ing nitrogen panganan oven sing dhuwur suhu lan diobong kanthi vakum. Banjur iki mbentuk gas sing kondensasi dadi bentuk cair, disaring lan mbusak komponen polusi sing ana.

Ana sawetara perusahaan sing nggawe jinis produk ing Eropa lan ing Amerika Serikat.

Antarane, Cynar misuwur, usaha ing Irlandia sing bisa ngasilake plastik 665 liter kanthi plastik plastik. diesel, 190 liter saka gasolina lan 95 kanggo minyak tanah.

Ngembangake produksi bahan bakar sintetis nanging efisien iki bakal nyuda katergantungan petroleum, sing dadi masalah utama kanggo kabeh negara.

Nganti saiki, mung ana siji cara kanthi sawetara jinis kanggo ngowahi plastik dadi bahan bakar.

Sithik mbaka sethithik, dheweke totoan nggunakake plastik kanggo nggawe bahan bakar, sing bisa ngatasi rong masalah, ing tangan siji, sampah plastik lan, ing liyane, kekurangan minyak lan bahan bakar fosil.

Ing taun ngarep, industri jenis iki mesthi bakal berkembang ing saindenging jagad.

Plastik minangka bahan polusi sing nyebabake kerusakan lingkungan, mula sampeyan kudu nyuda panggunaan lan nggunakake mung biodegradable.

SUMBER: Daur ulang aku


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ana ngandika

    Cara nggawe bahan bakar nganggo sampah plastik

  2.   Jimmy Antezana G. ngandika

    Ngendi aku entuk mesin kanthi kapasitas 250 kgr / jam, sing ngasilake solar, bensin lan minyak tanah?