Sampah organik bisa nggawe kompos krasan sing apik

Salah sawijining utang sing isih ana ing kutha kasebut yaiku lingkungan yaiku manipulasi sing tepat kanggo sampah organik. Kaya sing wis dituduhake ing kiriman sadurunge, ing sampah sing ora bisa dikendhaleni mbuwang lemah, udara lan banyu sing mencemari lan sing paling ala yaiku salah sawijining cara utawa pungkasane tekan rangking panganan wong utawa kewan.

El Daur ulang, sing kudu dilakoni luwih akeh ing antarane individu lan industri, mung bisa ngatasi kontainer ringan, plastik lan tetrabrick; kertas lan kaca, nanging kita isih adoh saka ngrampungake masalah sampah organik kanthi ekologis sing ora bisa dibuwang ing tong sampah daur ulang.

Nanging, sampah kaya ngono, kanthi investasi sing sithik lan sinau kanthi cepet, bisa dadi kompos banget kanggo tanduran lan wit buah sing kudu diolah lan dibuahi.

ing sampah organik , kayata, asil saka pruning kebon, woh woh, umume, sayur-sayuran tetep yen arep ditindakake ing omah kanthi ukuran cilik. Keuntungan kasebut yaiku organik, mula kita ora kudu nggunakake pupuk kimia utawa sintetik kanggo tuwuh tanduran utawa sayuran kebon. Sampeyan ora kudu ngatasi sampah organik sing ora dikarepake, sampeyan mung bisa nindakake karo sing dikarepake, mesthine bakal luwih apik, nanging paling ora akeh wong sing ora seneng ngatasi jinis sampah organik lan bisa dingerteni , kayata rereget jaran utawa kotoran ayam. Sampeyan uga bisa nggawe kompos sing apik Kulit endhog, cangkang woh, bagean sayuran sing ora digunakake, kopi, awu, lsp. tegese kabeh bisa duwe "resep" kompos dhewe.

Kanggo iki, sawetara tong sampah cilik, kanggo panggunaan domestik, ing endi nggawe ekosistem sing nyebabake kontrol bosok sampah, sing dekomposisi utama wis dadi kompos lan ditambahake ing lemah ing endi tandurane wis bosok, bisa nambah komposisi nutrisi, nggawe tanduran lan sayuran luwih kuwat lan kuat.

Akeh toko sing gegandhengan nawakake tong sampah kompos krasan sing gampang digunakake, lan kit kalebu kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe kompos lan instruksi sing gampang. Kanthi iki, kita bakal menehi panganan taneman tanpa nyuda sumber daya lemah, tanpa bahan kimia lan tanpa polusi emisi, saliyane menehi limbah organik kanthi daur ulang supaya bisa diowahi dadi pupuk organik utawa kompos.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.