Daur ulang sampah, warna lan makna

Daur ulang sampah, warna lan makna

Saben ndeleng luwih akeh wadhah daur ulang ing dalan amarga masarakat mboko sithik dadi sadar lan wiwit Daur-ulang, sanajan paling anyar mesthi ana sangsi sing padha.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake babagan daur ulang, aturan 5R, sampah daur ulang, lan apa sing bisa didaur ulang ing saben wong lan apa uga, saliyane sawetara sampah daur ulang kanggo omah, pancen masalah utama kanggo miwiti daur ulang papan ing omah.

Daur-ulang

Daur ulang minangka proses sing tujuane ganti sampah dadi produk anyar utawa ing prakara kanggo nggunakake sabanjure.

Kanthi proses iki digunakake kanthi lengkap, sing dicegah yaiku nggunakake bahan sing bisa migunani, bisa ngurangi konsumsi bahan baku anyar lan mesthine nyuda panggunaan energi kanggo nggawe. Kajaba iku, uga kita nyuda polusi udara lan banyu (lumantar insinerasi lan TPA), lan uga nyuda emisi gas omah kaca.

Penting kanggo daur ulang wiwit bahan sing bisa didaur ulang yaiku akeh kayata: komponen elektronik, kayu, kain lan tekstil, logam ferrous lan non-ferrous lan bahan sing paling populer kayata kertas lan karton, kaca lan sawetara plastik.

Aturan 5R

Daur ulang minangka komponen utama kanggo nyuda sampah (salah sawijining masalah lingkungan sing saiki lagi dialami) lan minangka komponen kaping lima saka 3R, sawetara aturan dhasar sing tujuane kanggo nggayuh masarakat sing luwih berkelanjutan.

Aturan 5 r

 

Kurangi: Iki minangka tumindak sing ditindakake kanggo nyuda produksi obyek sing rentan dadi sampah, kanthi langkah-langkah tuku sing rasional, panggunaan produk sing tepat utawa tuku produk berkelanjutan.

Minangka pakulinan pisanan sing kudu dilebokake ing omah amarga kita bakal bisa nyimpen "kanthong" uga papan lan bahan sing bisa didaur ulang.

Ndandani: Ana barang sing ora ana enteke sing gampang kena pengaruh R. Usia sing dijadwalake minangka kosok baline lan sing kudu sampeyan perang.

Kabeh nduweni solusi sing gampang lan sing pertama kudu nyoba ndandani produk apa wae, yaiku mebel, klambi, piranti elektronik, lsp.

Gunakake maneh: yaiku tumindak sing ngidini panggunaan maneh produk tartamtu menehi urip kaping pindho, kanthi panggunaan sing padha utawa beda.

Yaiku, langkah-langkah sing dituju kanggo ndandani produk lan nambah umur sing migunani.

Waras: Kita bisa nemokake sawetara bahan saka obyek sampah lan misahake supaya bisa digunakake, tuladhane sing umume biasane yaiku logam sing bisa dipisahake karo macem-macem peralatan sing dibuwang lan bisa digunakake maneh.

Daur-ulang: Kita wis ngerti, yaiku proses karo pengumpulan sampah lan operasi perawatan sing relevan supaya bisa diwiwiti maneh dadi siklus urip.

Pamisahan sampah ing sumber digunakake kanggo nyedhiyakake saluran sing cocog.

Wadhah daur ulang

Sawise ngomong kabeh iki, kita terus menyang tong sampah daur ulang, sing sampeyan ngerti, sing utama yaiku 3, kuning, biru lan ijo.
Kanggo wong paling anyar ing babagan iki lan kanggo para veteran sing paling umum, nanging isih ana ragu-ragu, umume ditindakake kaping sawetara (saben taun) kampanye utawa program pendhidhikan lingkungan babagan sampah lan daur ulang, kanthi tujuan kanggo nambah kesadaran lan kesadharan babagan dampak lingkungan kanggo ngasilake sampah, uga langkah-langkah pro-lingkungan kanggo nyilikake.

Kampanye utawa program iki biasane ditindakake dening Junta de Andalucía, Federasi Kota lan Provinsi Andalusia (FAMP), Ecoembes lan Ecovidrio Lan luwih becik wong bisa sinau babagan cara daur ulang, amarga saiki akeh wong sing durung ngerti babagan cara daur ulang.

Situs kasebut menehi informasi lan saran babagan cara daur ulang kanthi cara sing luar biasa lan yaiku, kanggo miwiti daur ulang, kita kudu ngerti apa sampah domestik: yaiku sing digawe ing omah minangka akibat saka kegiatan rumah tangga.

Sing paling asring yaiku sisa bahan organik, plastik, logam, kertas, karton utawa gelas kontainer lan karton. Lan, kaya sing sampeyan ngerteni, meh kabeh bisa didaur ulang.

Kanthi pitepangan cilik sing ditawakake, saiki aku arep menehi prekara sing penting: kepiye cara misahake limbah sing ngasilake, lan kanggo iki misahake Milih sing kalebu klompok sampah ing macem-macem kontainer miturut karakteristik lan sifat.

Ing ngisor iki ana kabeh kontainer bebarengan karo sampah khusus saka saben wadhah:

  • Wadhah lan sisa organik: bahan organik lan buwang saka wadhah liyane.
  • Wadhah kuning: wadhah plastik ringan, karton, kaleng, aerosol, lsp.
  • Wadah biru: wadhah karton lan kertas, koran lan majalah.
  • Wadah ijo: botol kaca, toples, toples lan toples.
  • Wadah minyak: minyak asale saka negara.
  • Sigre Point: obat-obatan lan kemasane. Dheweke ditemokake ing apotek.
  • Wadhah baterei: baterei tombol lan alkalin. Dheweke ditemokake ing akeh toko lan fasilitas kotamadya.
  • Wadah tekstil: sandhangan, kain lan alas alas. Akeh asosiasi duwe kontainer lan layanan koleksi.
  • Wadah lampu: lampu neon, lampu lan lampu hemat energi.
  • Wadah sampah liyane: takon marang dewan kutha sampeyan ing endi.
  • Titik bersih: sampah sing akeh banget kayata kasur, barang-barang rumah tangga, lsp. Sisa-sisa cet, piranti elektronik lan limbah bahaya rumah tangga.

Saiki, sing paling akeh digunakake yaiku wadhah umum (bahan organik), kuning, ijo lan biru amarga sampah sing paling kitaasilake.

Wadhah kuning

Kita saben nggunakake luwih saka 2.500 kontaner saben taun, yaiku luwih saka separo plastik.

Saiki ing Andalusia (lan aku ngomong babagan Andalusia amarga aku saka kene lan ngerti data sing luwih apik) luwih saka 50% wadhah plastik didaur ulang, meh 56% logam lan 82% karton. Ora ala babar pisan!

Saiki deleng siklus plastik lan grafik ilustrasi cilik, sing bisa ndeleng aplikasi pertama lan digunakake sawise daur ulang.

panggunaan, aplikasi lan daur ulang plastik Siklus plastik. Cara nggunakake, nggunakake maneh lan nggunakake ulang kertas

Kanggo mungkasi wadhah iki, kita kudu ujar manawa sampah iku NO menyang wadhah iki yaiku: wadhah kertas, karton utawa gelas, ember plastik, dolanan utawa gantungan, CD lan piranti rumah tangga.

Rekomendasi: Resiki kontainer lan rata supaya luwih sithik volume sadurunge dibuwang ing wadhah.

Wadah biru

Sadurunge, kita wis ndeleng apa sing disimpen ing kontaner, nanging ora NO Sampeyan kudu dilebokake lan ing kasus iki yaiku: popok, serbet utawa jaringan sing kotor, karton utawa kertas sing diwarnai pelumas utawa minyak, foil aluminium lan karton, lan kothak obat.

Deleng siklus kertas lan kasunyatan sing nyenengake.

siklus kertas lan pentinge kanggo daur ulang Sumber daya sing dibutuhake kanggo nggawe kertas lan generasi sampah

Rekomendasi: Gulung karton sadurunge dilebokake ing wadhah. Aja nganti kothak metu saka wadhah.

Wadhah ijo

Lo que NO sing kudu dilebokake ing wadhah iki yaiku: gelas lan gelas sing digawe saka kristal, keramik, porselen lan kaca, lampu bohlam utawa lampu neon.

Rekomendasi: Copot tutup saka wadhah kaca sadurunge dijupuk menyang wadhah amarga ngrusak proses daur ulang

wadhah ijo lan daur ulang kaca

Kanggo saben 3000 botol kaca saka liter sing didaur ulang bisa ngirit:

  • Sampah 1000 kg sing ora menyang TPA.
  • 1240 kg bahan baku sing ora bisa diekstraksi saka alam.
  • Bahan bakar padha karo 130 kg.
  • Kurangi polusi udara nganti 20% kanthi ngasilake kemasan anyar saka kaca daur ulang.

Yen metu saka kontainer kasebut lan pindhah menyang sing paling akeh digunakake, yaiku bahan organik, kita uga bisa nyuda lan nggunakake luwih apik amarga bahan organik malah bisa diowahi dadi kompos, sing bisa digunakake minangka kompos.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan kompos, sampeyan bisa bukak artikel ing blog pribadi «Konferensi daur ulang lan kompos lan Lokakarya kompos minangka teknik pambiakan sampah» ing ngendi sampeyan bakal ngerti pentinge kompos lan cara nggawe ing omah saliyane nggawe tong sampah.

Daur ulang sampah ing omah

Masalah utama sing diduweni akeh wong yaiku ora nggatekake daur ulang utawa daur ulang sing ala nanging "kesed" sing teka saka wadhah utawa nggawe pamisahan ing omah, amarga ana ruang utawa kanggo kahanan liyane.

Yen sampeyan salah sawijining wong sing ora duwe papan, sampeyan bisa ngatur supaya bisa daur ulang kanthi bener, ing Internet sampeyan bisa nemokake akeh ide utawa saran kanggo diadaptasi ing omah, sawetara, pancen sejatine akeh utawa butuh biaya. nanging mesthi sampeyan sing pungkasane mutusake.

Kaya sing dakkandhakake, dheweke regane regane kaya tong sampah daur ulang omah. Sing paling nyenengake nalika nyambut gawe, cukup tuku lan digunakake ing omah.

Daur ulang sampah ing omah lan omah

Wong liya luwih rumit nanging luwih murah kaya sing bakal dakkandhani ing ngisor iki.

wadhah daur ulang omah kanggo omah sampah omah bisa didaur ulang

Kanthi ember utawa kothak karton sing lawas, sampeyan bisa nggawe sampah daur ulang kaya sing wis daklakoni, tuladhane musim panas iki ing sekolah-sekolah musim panas sing aku kerja.
kothak kanggo daur ulang sampah lan sampah
Pungkasane, bocah-bocah sinau regane daur ulang lan luwih akeh maneh kanggo liyane R amarga kita nggunakake materi maneh kanggo nggunakake lan kita nyuda konsumsi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh solusi sampeyan kudu nemokake sing paling cocog kanggo sampeyan.

Yen kebeneran sampeyan kaya aku, ora kekurangan papan, ing ngisor iki gampang kaya nyelehake tas gedhe ing ndhuwur mesin cuci lan mbuwang kabeh sing bakal didaur ulang lan nalika wis kebak, lebokake wadhah banjur pisah ana padha.

Aku ngerti manawa luwih cepet lan luwih kepenak menyang area wadhah daur ulang lan mbuwang kabeh, amarga wis pisah nanging masing-masing duwe apa lan sing penting pungkasane sampeyan daur ulang.

Muga-muga bisa nyedhiyakake sampeyan lan sampeyan nyuda, daur ulang lan nggunakake maneh supaya bisa urip luwih apik.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.