Risiko kesehatan saka panggunaan biomassa

Ing Negara miskin utawa kurang berkembang umume nggunakake kayu bakar, residu panen, arenglsp. kanggo masak lan dadi panas, amarga luwih murah yen dibandhingake karo sumber energi liyane.

Miturut organisasi kayata FAO lan WHO, dheweke ngira biomassa, utamane kayu bakar lan areng, digunakake ing jutaan rumah tangga miskin ing saindenging jagad.

Panganggone unsur kasebut minangka bahan bakar amarga kompor, pawon lan peralatan liyane pancen ora aman, mula pembakaran sing kedadeyan ora lengkap lan ngasilake emisi zat beracun kayata karbon monoksida, benzena, formaldehida, hidrokarbon polyaromatik, lan liya-liyane sing mengaruhi kesehatan masarakat sing ana ing papan kasebut .

Kurang ventilasi lan omah sing ora apik tanpa prasarana sing cukup mbebayani kesehatan masarakat amarga kena a kontaminasi penting

Infeksi saluran pernafasan ing bocah asring ditemokake ing rumah tangga sing nggunakake bahan bakar padat utawa biomassa lan padha ngasilake ewonan pati saben taun amarga iki. Emphysema lan bronchitis kronis lan masalah jantung uga umum ing jinis lingkungan kasebut. Penyakit lan gejala liyane digandhengake karo polusi biomassa, sanajan kurang informasi.

Panganggone biomassa kudu ditindakake kanthi cara aman supaya ora nyebabake masalah kesehatan.

Kayu bakar kasebut kudu dipotong kanthi bener, diijini garing, nanging uga nggunakake kompor lan kompor sing cukup sing duwe cerobong asep lan tutup supaya asap ora tetep ana ing njero omah lan ora bisa kontamin.

Penting kanggo nyedhiyakake teknologi luwih modern kanggo populasi sing ora kuwat saengga bisa panas utawa masak kanthi aman nggunakake biomassa.

Panganggone biomassa minangka leluhur, nanging saiki wong miskin sing nggunakake paling akeh amarga dadi sumber sing paling bisa diakses, penting kanggo nyegah masalah kontaminasi lan kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.