Wadhuk super Spanyol

Presa Sadurunge, kita wis ngomong babagan energi hidroelektrik ing Spanyol, lan kepiye pengaruhe ing «campuran energi», sampeyan bisa ndeleng artikel kanthi ngeklik Kene.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan waduk paling gedhe negara kasebut, diwiwiti karo Aldeadávila tengah, lan pungkasane karo Entany Gento.

Tanduran PLTA Aldeadávila

Bendungan Aldeadávila lan wadhuk, uga dikenal minangka air terjun Aldeadávila. Iki minangka karya pharaonic sing dibangun ing sadawane Kali Douro, 7 km saka kutha kasebut Aldeadavila de la Ribera, dununge ing provinsi Salamanca (Castilla y León) lan dadi salah sawijining teknik rekayasa hidroelektrik paling penting ing Spanyol babagan produksi listrik lan listrik.

Aldeadávila, sing dioperasikake dening Iberdrola, duwe rong tanduran PLTA. Aldeadávila I, diwiwiti ing taun 1962 lan Aldeadávila II, diwiwiti ing taun 1986. Kaping pisanan wis dipasang 810 MW dene sing nomer loro duwe 433 MW, gunggunge meh 1.243 MW. Produksi rata-rata yaiku 2.400 GWh saben taun.

José María de Oriol Tengah, Alcántara

Ing Extremadura, Iberdrola duwe salah sawijining tanduran hidroelektrik sing paling penting, yaiku José María de Oriol, uga dikenal kanthi jeneng Alcántara, sing duwe kapasitas dipasang 916 megawatt (MW). Kapasitase udakara kaping pindho daya listrik sing diwenehake perusahaan ing komunitas otonom iki nalika dikonsumsi maksimal.

Dununge ana ing kutha Caceres, Alcántara, duwe patang klompok hidroelektrik kanthi tenaga 229 MW sing diwiwiti antara taun 1969 nganti 1970. potongan paling abot saka instalasi yaiku rotor saben generator kanthi bobot 600 ton.

Wadhuk tengah paling gedhe nomer loro ing Spanyol lan nomer papat ing Eropa. Iki duwe volume maksimal 3.162 hectometres kubik (Hm3) lan empune Dhuwur 130 meter, 570 meter dawane lan 7 gerbang tumpahan kanthi kapasitas debit maksimal 12.500 m3 / s sing fungsine minangka saluran pembuangan yen perlu.

Villarino Pusat

Sajrone kali Tormes, kita nemokake waduk lan Bendungan almond. Dununge 5 km saka kutha Salamanca, Almendra lan 7 km saka kutha Zamora, Cibanal, ing Castilla y León. Iki minangka bagean saka sistem Saltos del Duero bebarengan karo prasarana sing dipasang ing Aldeadávila, Castro, Ricobayo, Saucelle lan Villalcampo.

Tanduran hidroelektrik iku khas banget lan mbuang akeh kapinteran. Ing kasus Almendra-Villarino, turbin ora ana ing sikil bendungan, sing bakal dhuwure 202 m; Luwih becik, asupan banyu meh ing level ngisor lan iki mbukak trowongan sing digali menyang watu diameter 7,5 m lan dawane 15.000 m sing pungkasane mili menyang waduk Aldeadávila, ing Kali Duero. Kanthi iki, bisa entuk dhuwure 410 m, kanthi area wadhuk mung 8.650 ha. Kajaba iku, klompok alternator turbin bisa dibalekake lan bisa dadi pompa motor.

Tenaga listrik PLTA sing dipasang yaiku 857 MW lan duwe produksi rata-rata 1.376 GWh saben taun.

Central Cortes-La Muela. 

Tanduran hidroelektrik Iberdrola sing dununge ing Cortes de Pallás (Valencia) yaiku stasiun pompa paling gedhe ing benua Eropa . Dununge dununge ing kali Júcar, lan wiwit wiwitan patang klompok sing bisa dibalekake dipasang ing gua kanggo njupuk jatoh 500 meter ing antarane waduk La Muela lan waduk Cortes de Pallás, pabrik kasebut nggedhekake 630 MW tenaga nganti turubinasi 1.750 MW lan pompa 1.280 MW.

Tanduran iki bisa ngasilake 1.625 GWh lan memenuhi permintaan tahunan meh 400.000 omah

Saucelle Tengah

Wadhuk, pembangkit listrik lan bendungan Saucelle, uga dikenal minangka grojogan Saucelle, iku umume digunakake teknik hidroelektrik dibangun ing tengah tengah kali Duero. Dununge 8 km saka kutha Saucelle, provinsi Salamanca. Bagean sing dununge dununge dikenal minangka Arribes del Duero, depresi geografis sing jero sing nggawe wates antarane Spanyol lan Portugal.

Iki minangka bagean saka sistem Saltos del Duero bebarengan karo prasarana sing dipasang ing Aldeadávila, Almendra, Castro, Ricobayo lan Villalcampo. Saucelle duwe loro tanduran listrik tenaga listrik. Saucelle I dibangun ing antarane taun 1950 nganti 1956, yaiku taun kepungkur, lan duwe kekuatan 251 megawatt lan 4 turbin Francis. Saucelle II diwiwiti ing taun 1989 lan duwe 2 turbin Francis lan kapasitas dipasang 269 MW, kanthi gunggunge 520 MW.

Estany-Gento Salente

Tanduran Estany-Gento Sallente yaiku jinis sing bisa dibalekake lan wiwit diwiwiti ing taun 1985. Tanduran iki dibangun sajrone kali Flamisell nalika ngliwati kotamadya La Torre de Cabdella. Kapasitas 468 MW lan, kaya ing meh kabeh tanduran Endesa, iki dilengkapi 4 turbin Francis. Air terjun iki dawane 400,7 meter.

Tanduran kasebut dipasang ing antarane rong tlaga (Estany Gento, ing ketinggian 2.140 meter; lan Sallente, ing 1.765 meter), digunakake ing kanthi bisa dibalekake: ing wektu paling dhuwur (kanthi panjaluk maksimal) ngasilake energi listrik kanthi njupuk kauntungan saka grojogan kasebut meh patang atus meter ora rata. Ing jam lembah (konsumsi minimum) turbin sing padha ngompa banyu saka tlaga ngisor menyang ndhuwur, nyimpen energi potensial kanggo wektu sing dikarepake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.