Prakiraan energi angin ing taun 2030 miturut PREPA

spanyol energi angin

Asosiasi Bisnis Angin (PREPA) wis nyiapake analisis 'Unsur-unsur prelu kanggo transisi energi. Proposal kanggo sektor listrik', sing dikirim menyang Komite Ahli kanggo Transisi Energi.

Tujuan asosiasi yaiku nggawe a proposal sing realistis babagan kontribusi tenaga angin ing campuran listrik ing taun 2020, 2030 lan 2050. Transisi energi mbutuhake perencanaan jangka panjang.

PREPA njupuk referensi skenario sing diusulake dening Komisi Eropa adhedhasar model PRIMES kanggo taun 2030, sing prédhiksi tuwuh cilik ing panjaluk listrik. PREPA wis nemtokake target elektrifikasi lan dekarbonisasi sing luwih ambisius, kanggo nggayuh target Perjanjian Paris kanggo nyoba nyuda emisi gas rumah kaca 80-95% ing taun 2050.

CO2

Sektor listrik kudu bisa nyukupi permintaan listrik sing anyar tanpa ngukum target pangurangan emisi.

Minangka ringkesan laporan, tenaga angin dipasang ing taun 2020 bakal tekan 28.000 MW (njupuk lelang listrik anyar sing wis dianugerahi ing 2016 lan 2017 lan kuota angin Canaria), saengga energi angin bakal nambah 1.700 MW saben taun rata-rata antarane pungkasan taun 2017 lan wiwitan taun 2020. sawise dasawarsa iki bakal mundhak nganti 1.200 MW saben taun rata-rata nganti 2030, tekan 40.000 MW listrik sing dipasang.

Tenaga angin

Amarga turbin angin anyar iki, emisi sektor listrik Spanyol kalebu bakal nyuda ing taun 2020 nganti 30% dibandhingake karo taun 2005 (taun referensi kanggo sistem perdagangan emisi Eropa, ETS kanthi singkatan ing basa Inggris) lan nganti 42% ing taun 2030.

Ing skenario paling apik, dekarisasi sistem listrik bakal 100% ing taun 2040. Salajengipun, campuran listrik Spanyol bakal tekan 40% jangkoan panjaluk kanthi terbarukan ing taun 2020, 62% ing taun 2030, 92% ing taun 2040 lan 100% ing taun 2050.

Kanggo nindakake instalasi tenaga listrik angin anyar sing ditindakake skenario PREPA, prelu duwe kesederhanaan, stabilitas lan keamanan ing peraturan.

Turbin angin

Miturut direktur AEE, Juan Virgilio Márquez: "Model energi saiki ora kompatibel karo tujuan sing wis ditemtokake ing Eropa. Perencanaan energi kanggo model anyar kudu dirumusake kanthi jangka panjang kanthi visibilitas lan koordinasi kabijakan transversal. Kajaba iku, pasar kudu menehi sinyal investasi sing cukup lan kerangka fiskal kudu bener. Tata cara proses penting lan kudu objektif lan mandhiri. Sektor angin siap lan kompetitif kanggo nyedhiyakake sistem kanthi kapasitas angin sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan dekarbonisasi, nyuplai luwih saka 30% energi listrik ing taun 2030. Adhedhasar skenario sing digawe dening AEE, tenaga sing dipasang ing taun 2020 yaiku 28.000 MW lan ing taun 2030 udakara 40.000 MW. Ing taun 2050, tenaga angin sing dipasang bakal 60.000 MW ”.

Yen skenario PREPA nginstal daya angin bisa ditemokake, mula kira-kira mupangate babar pisan. Sawetara kasebut yaiku:

• Keamanan energi Spanyol bakal nambah amarga impor bahan bakar fosil dikurangi setara karo 18 yuta ton minyak

• Iki tegese 32.000 lapangan kerja ing sektor angin

• Kontribusi PDB bakal luwih saka 4.000 yuta euro

• Bakal ngindhari emisi 47 yuta ton CO2

Kanggo sektor angin Spanyol, bakal duwe mupangate kayata:

- Aktivasi kegiatan industri lan teknologi amarga dipasang tenaga anyar kanthi tarif lan volume sing padha karo dasawarsa kepungkur.

- Pangembangan pasar internal bakal nambah posisi kompetitif (ekonomi skala, kepemimpinan teknologi, profesional sing nduweni kualifikasi, lsp.) saka perusahaan Spanyol, sing bakal nambah ekspor.

- Kegiatan pangopènan fasilitas bakal duwe peran sing luwih relevan.

Ing analisis 'Elemen sing dibutuhake kanggo transisi energi. Proposal kanggo sektor listrik ', AEE ngusulake adopsi serangkaian langkah konkrit ing sektor listrik kanggo nggampangake kontribusi energi terbarukan kanggo nggayuh tujuan ing taun 2030 lan 2050. Langkah-langkah kasebut dikonsentrasi ing enem bidang: Peraturan Perencanaan lan Framework , pajak, mekanisme pendanaan anyar, lan liya-liyane.

Sawetara iki langkah konkrit, sing dituduhake dening macem-macem wilayah, yaiku:

Perencanaan lan kerangka peraturan

  • Temtokake tujuan wajib kanggo 2030 kanggo sektor kasebut, saéngga dalan sing progresif (2031-2050) bisa nggayuh target 80-95% pengurangan emisi CO2 ing taun 2050.

Emisi gas omah kaca

  • Ngilangi biaya saka tagihan listrik asing kanggo nyuplai.
  • Nggawe kerangka kerja sing stabil kanggo instalasi energi terbarukan: mekanisme remunerasi sing stabil, jalur implementasi lan jadwal kanggo auctions.
  • Nggampangake investasi ing sesambungan antarane negara kanggo mesthekake ekspor keluwih.

Pajak

• Nggawe sistem pajak lingkungan sing mbantu investor nandur modal ing energi sing efisien lan resik, adhedhasar konsep sing "mbayar polusi".

• Ngilangke pajak kanthi murni koleksi babagan terbarukan, kayata biaya terbarukan regional lan pajak pembangkit listrik.

Évolusi teknologi 

• Nyetujoni Rencana Nasional kanggo Listrik, sing nyakup kabeh sektor, utamane transportasi.

• Ngleksanakake a kerangka peraturan sing nyengkuyung konsumsi diri lan panyimpenan energi.

• Nggawe mekanisme peraturan, ekonomi utawa fiskal sing nyengkuyung repowering lan tambahan umur taman ing wilayah sing duwe sumber angin sing akeh.

Instalasi kincir angin


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.