Sustainability: produk kanggo ngirit energi, banyu lan bahan mentah

ngirit energi lan banyu

El hemat energi lan banyu Iki minangka kunci kanggo nyuda efek saka owah-owahan iklim, nglindhungi cadangan banyu tawar, lan ninggalake planet sing luwih apik kanggo generasi sabanjure. Yen politisi ora nindakake apa-apa, mung pidato, sampeyan bisa nindakake apa wae. Lan yen kabeh wong nindakake apa-apa, pasif wong sing mrentah ora dadi masalah. Mulane, ing kene aku nampilake sawetara produk sing bakal mbantu sampeyan nyimpen ing omah sampeyan. Ora mung sampeyan bakal duwe tilas cilik, sampeyan uga bakal weruh carane tagihan listrik lan banyu dadi luwih murah, lan malah njupuk kauntungan saka bahan sing mung mbuwang sadurunge.

nyimpen banyu ing padusan

Pilih siji nyimpen sirah padusan banyu, sing ngenalake gelembung udara lan bisa nambah tekanan banyu lan volume tanpa mbuwang luwih akeh. Ing ngisor iki sawetara rekomendasi:

Ngirit banyu ing sink / jamban

Ngapa ora njupuk kauntungan saka banyu ngumbah tangan, rai, utawa mbilas cangkeme kanggo ngisi tangki? Utawa nggunakake keran siji-tuas nyimpen ...

nyimpen banyu ing sink

lan nindakake padha ing sink pawon, lan elinga yen mesin pencuci piring sing efisien mesthi luwih apik tinimbang ngumbah piring nganggo tangan ... lan luwih nyaman!

Simpen banyu ing irigasi kebon

Tanduran bakal matur nuwun kanggo mbanyoni, nanging ora nggunakake tepak siji liyane saka apa perlu. Dheweke butuh banyu, ora mung saiki ...

Njupuk kauntungan saka banyu abu-abu

Kanggo bisa njupuk kauntungan saka werna abu-abuYen sampeyan manggon ing omah negara utawa chalet, sampeyan bisa nginstal tanduran perawatan supaya bisa nggunakake banyu iki kanggo irigasi lan kabutuhan liyane. Kanggo nindakake iki, tuku pabrik pengolahan limbah kanggo omah sampeyan.

Lali botol banyu mineral

Aja tuku botol banyu mineral sing ora mung digawe saka plastik, nanging uga duwe jejak CO2 sing luwih dhuwur, amarga kalebu transportasi banyu saka sumber menyang titik dodolan. Gunakake a sistem reverse osmosis kanggo ngombe banyu tap sehat.

njaluk banyu saka udhara

Apa sampeyan ngerti sampeyan bisa njaluk liter banyu saka udhara? Lan ora mung iku, njupuk kauntungan saka energi kanggo dehumidify kamar, ngindari jamur, proliferasi jamur, rusak bahan, Kelembapan ing tembok lan langit-langit, ngindari masalah peserta amarga Kelembapan, masalah ambegan, etc. Kanthi banyu sing dipikolehi sampeyan bisa nyirami tanduran.

Kompos bahan organik kanggo nggawe kompos

Kaping pirang-pirang cangkang endhog, bolongan kopi, kulit woh-wohan, lan malah bahan liyane kayata godhong garing, jamu utawa pruning dibuwang. Nanging kabeh iki bisa ngowahi dadi pupuk sing sampurna kanggo kebon lan pot sampeyan.

ngirit listrik

Saliyane medhot kabeh pangisi daya saka piranti seluler, mateni piranti sing ora digunakake, lan medhot piranti sing siyaga kanggo nyimpen, sampeyan uga bisa nggunakake bolam pinter, plug sing pedhot otomatis, Etc.

Tabungan ing AC

Konsumsi energi utama liyane ing omah biasane sistem AC, apa iku AC utawa dadi panas. Kanggo nyimpen, sampeyan bisa nggunakake termostat sing cerdas, uga nambah insulasi omah sampeyan.

Kanthi diskon tado ° Termostat ...
Kanthi diskon Google Nest Learning ...

Aja mbuwang lenga polusi, gawe sabun

Kanthi lemak sing dibuwang ing pawon lan soda caustic sampeyan bisa nggawe Sabun krasan, saéngga njupuk kauntungan saka jinis lenga iki sing bisa dadi polusi banget.

Aja mbuwang panganan, paket vakum

Aja mbuwang panganan. Saben taun ton panganan dibuwang, dene akeh liyane sing mati kaliren. Manfaatake sisa-sisa sampeyan lan njaga panganan kanthi luwih apik.

Ngomong ora kanggo polong kopi sing digunakake

Kapsul kopi luwih larang tinimbang tuku kopi wutuh utawa giling. Kajaba iku, nggunakake kapsul iki tegese mbuwang ton plastik lan aluminium saka kapsul sing wis digunakake. Supaya ora nyumbang kanggo iki, yen sampeyan wis duwe mesin kopi kapsul, sampeyan bisa nggunakake kapsul bisa digunakake maneh lan sijine kopi utawa infus sing disenengi.

Aja nggunakake gas kanggo pemanas banyu

Ora Putin utawa Aljazair, mungkasi nggunakake gas ing mesin ingkang ndamel benter banyu kanggo padusan karo elektrik. Sampeyan ora mung ngindhari kobongan, nanging uga ora kudu nggawa silinder gas (yen sampeyan ora duwe gas kutha).

Nggawe energi dhewe

Apa nggunakake biomassa sing sampeyan gawé, kayata godhong garing, cangkang kacang, kayu pruning, lan liya-liyane, kanggo anget dhewe, utawa digunakake panel surya kanggo ngasilake listrik saka srengenge…

Ngirit banyu kanggo ngisi blumbang kanthi penguapan

Ing mangsa panas, kanthi panas, akeh banyu nguap saka blumbang. Yen ngono, sampeyan bisa nyimpen akeh liter sajrone mangsa panas kanthi ora kudu ngisi blumbang kanthi akeh thanks kanggo produk kasebut sing bakal mbantu sampeyan nutup bocor:

Kanthi diskon AQUA STOP LEAKS

Mangan ECO, kanggo kesehatan lan kanggo kabecikan planet

Mesthi, nonton diet sampeyan. Mangan sehat, njaga awak bebas saka racun-racun tartamtu lan mbantu supaya ora kontaminasi akuifer, kali, lan ngrusak lemah kanggo tanduran.

Pindhah ing kutha tanpa emisi

Nggoleki a kendaraan utawa sarana transportasi tanpa emisi nalika sampeyan pindhah sak kutha lan supaya nggunakake mobil utawa motor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.