Produk biodegradable uga bisa kontaminasi

Akeh wong sing prihatin babagan lingkungan dheweke nyoba tuku biodegradable produk amarga dheweke nganggep manawa dheweke ora bakal duwe pengaruh lingkungan sing negatif, nanging iki ora mesthi kedadeyane.

Produk biodegradable kudu bisa ngrusak sajrone 1 taun nanging butuh kahanan tartamtu supaya kedadeyan kasebut kanthi bener, kayata ing papan sing dibuwang oksigen kanggo miwiti proses degradasi.

Saliyane, yen produk biodegradable dibuwang ing a TPA tanpa oksigen kaya kedadeyan ing landfill ngrusak, nanging ngasilake metana, gas sing akeh polusi lan salah sawijining sing tanggung jawab kanggo pemanasan global.

El gas metana sing diasilake dening degradasi sampah bisa digunakake lan ngasilake energi nanging yen diluncurake menyang swasana mula bakal polusi.

Ing umume landfill, metana iki ora bisa dicekel mula ngasilake polusi lingkungan.

Mesthi luwih becik dikonsumsi lan nggunakake produk biodegradable nanging iki ora cukup, kudu nuntut residu kasebut diobati kanthi bener supaya ora padha kontaminasi.

Sing ala manajemen sampah Polusi banget lan kasunyatan iki kedadeyan ing saindenging jagad amarga dikubur utawa diobong lan ngasilake racun-racun lan gas sing mbebayani menyang atmosfer.

Produk biodegradable kudu dilebokake ing papan sing bisa dikomposis lan ora ngeculake metana.

Penting, amarga konsumen, kita nyoba nyuda panggunaan produk plastik, tas sanajan 100% bisa dibiodegradasi, nanging uga nuntut pihak berwenang nindakake manajemen sampah sing bener supaya ora kontaminasi.

Kita kabeh kudu kerja bareng kanggo nyuda jumlah sampah ing planet iki lan melu pulih umume, supaya mengko didaur ulang utawa dirusak kanthi cara sing cocog.

SUMBER: BBC


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.