Pria ngonsumsi luwih akeh energi tinimbang wanita ing saben dinane lan pengaruhe luwih gedhe tumrap lingkungan

Riyaya wong sing ketan banget

Miturut makalah riset saka Annika Carlsson-Kanyama lan Rita Raty, wong nganggo, rata-rata, luwih energi tinimbang wanita ing papat negara kalebu ing panliten kasebut. Peneliti diamati kebiasaan konsumsi saka 10 kategori lan nggawe petungan emisi CO2.

Panaliten pungkasan negesake manawa wanita kurang polusi lan kegiatan kita duwe kurang pengaruh ing lingkungan, ing wektu sing padha negesake manawa kegiyatan pria duwe emisi GRK luwih akeh.

Miturut investigasi kasebut wong lanang nggunakake mobil luwih akeh lan metu luwih ing sanjabane omah kanggo golek restoran nganggo alkohol lan rokok, sabanjure, ngonsumsi luwih akeh daging sing dadi input sing produksi ana akeh konsumsi energi.

Asil nuduhake manawa wong kasebut nggunakake energi antara 6 lan 39 persen luwih akeh kalebu kabeh kegiyatan saben dinane.

Ing panliten Carlsson lan Raty, fenomena iki diselidiki ing patang negara Norwegia, Swedia, Jerman lan Yunani, ing pria lan wanita tunggal.

Panliten nyimpulake yen apa gender pengaruhe pengeluaran energi. Mula, ditemokake yen ing Norwegia dheweke nggunakake 6 persen luwih akeh tinimbang dheweke, ing Jerman 8 persen luwih akeh, ing Swedia 22 persen lan Yunani 39 persen.

Variasi kasebut diamati babagan cara kalorone jinis kelamin nggunakake energi lan diamati yen bedane yaiku nggunakake kendharaan. Manungsa nggunakake luwih akeh energi saka bahan bakar fosil amarga acara sosial sing tetep.

Jenis kelamin wanita, minangka bagean, nggunakake mobil luwih akeh kanggo nindakake tuku panganan, kebersihan, omah, mebel lan kesehatan. Kosok baline, ditemokake yen pria ngonsumsi luwih akeh daging, mula wis akeh polusi, miturut FAO, 18 persen emisi CO2 asale saka ternak, dene wanita nggunakake luwih akeh woh-wohan lan sayuran.

sumber: La Vanguardia


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Darko slatav ngandika

    Iki minangka asil saka nggawe para wanita main ilmuwan, iki minangka sarana sing ditliti ing jagad, laranganitas feminis sederhana sing ora dituju apa-apa kajaba terus nyalahke pria amarga kabeh, bisa uga feminisine ora luwih mbebayani kanthi nyurung negara supaya sampah luwih akeh sumber daya kanggo nggawe podo jinis karo pria lan kabeh kanggo apa? Supaya padha mbuwang-mbuwang wektu karo prekara gender sing fasis, para pria nggunakake luwih akeh tenaga amarga kita sing nyambut gawe, nggawe lan nggawe inovasi, kita njaga masyarakat supaya jinis sing ora kuwat bisa dadi "dokter" lan rumangsa kuwat ing jagad iki dheweke ora bakal bisa urip tanpa gaweyan lanang, nanging sing dibutuhake yaiku ngirim wanita manja kasebut supaya bisa urip ing alas supaya bisa mikir yen seneng urip tanpa gawean lanang, sing dheweke curiga banget.