Sinau daur ulang perabotan

Tabel didaur ulang

Mesthi wae, luwih saka siji kesempatan kudu mbuwang perabotan lawas. Salah siji amarga sing ala ing kahanan sing kurang apik utawa amarga kita kudu ngganti sing anyar sing cocog karo desain sing ana ing ruangan kasebut. Sadurunge mbuwang perabotan kaya ngono, luwih becik kreatif lan duwe ide prabotan daur ulang. Perabotan sing ora digunakake maneh biasane dadi sampah utawa ing sawetara wilayah omah tanpa migunani.

Ing artikel iki, kita bakal menehi ide cerdas supaya bisa sinau babagan daur ulang prabot. Kanthi cara iki, sampeyan bisa narik urip anyar kanthi prabotan lawas.

Daur-ulang perabotan

Perabotan lawas

Kanthi mebel lawas sampeyan bisa nggawe elemen dekorasi kanggo omah kita. Kita ora prelu nggunakake kabeh prabotan, nanging gunakake bagean sing paling cocog karo desain sing dikarepake. Kanthi cara iki kita bakal menehi furnitur kaping pindho lan kita ora bakal mbayar dhuwit ekstra kanggo tuku dekorasi omah. Kanthi ide sing bakal diluncurake ing seni sampeyan bisa dekorasi omah kanthi daur ulang perabotan lan sampeyan bakal katon kaya profesional.

Gagasan pisanan sing bakal diwenehake yaiku kepiye carane nggawe lemari klambi dadi pulau kanggo pawon. Kamar turu biasane dadi salah sawijining kamar sing mebel asring diganti. Gumantung saka ukuran lemari, kita bisa nggunakake minangka pulau kanggo pawon. Ing lemari klambi iki, kita bisa ngethok panganan sing bakal digunakake kanggo pasugatan lan bisa menehi rodha supaya bisa pindhah menyang kamar liyane kapan wae sing dikarepake. Kanggo ide iki, kita ora kudu ngowahi apa wae ing prabotan, cukup gunakake utawa, paling ora, instal rodhane.

Laci minangka bagean saka perabotan sing bisa digunakake ing pirang-pirang prekara. Salah sijine yaiku digunakake kanggo rak. Kanggo nindakake iki, kita mung kudu nyumerepi ing tembok lan nyelehake apa sing dibutuhake ing njero ruangan. Cocog kanggo nyelehake buku lan ngatur tembok kanthi apik.

Yen sampeyan wis duwe bayi sing ora mbutuhake boks, sampeyan bisa nggunakake salah sawijining sisih kanggo ngatur bahan njahit. Sampeyan mung kudu nyelehake sawetara kuku sing dadi dhukungan kanggo nyelehake peralatan kasebut. Kanthi crib, sampeyan uga bisa nggawe prabotan liya. Lan iku minangka perkakas sing tahan suwe mung yen bayi tuwuh cepet banget. Dadi, ora disimpen ing pojok omah, mula kita bisa entuk luwih akeh kanthi nggawe meja praktis. Apa sing dibutuhake yaiku nyelehake kayu utawa gelas ing ndhuwur sing mengko bakal nulungi kita nyambut gawe.

Daur ulang mebel lawas kanthi desain sing apik

Gagasan Daur Ulang Mebel

Saiki kita bakal menehi sawetara ide kanggo daur ulang perabotan lawas. Contone, lawang lawas biasane serbaguna kanggo desain apa wae. Kita bisa nggawe tabel kanthi gampang. Kita mung kudu wedhi lan menehi pernis cilik supaya bisa luwih cerah. Uga bisa dicet kanggo menehi warna utawa gaya sing dikarepake lan bisa digabung kanthi apik karo tembok ing tembok lan perabotan liyane. Sawise menehi warna ing lawang kaya sing dikarepake, kita bakal nyelehake gelas ing sikil lan sikil lan kita bakal duwe meja.

Kaping pirang-pirang kaping kita pengin ngganti rak amarga wis tuwa utawa ora weruh gaya sing kita modhifikasi. Rak-rak iki bisa menehi akeh dolanan nalika nerangake prabot daur ulang. Kita bisa digunakake minangka headboard kanggo kamera paling cilik ing omah.

Kewan ingon iku kalebu kulawarga. Mangkono, kita uga kudu menehi penak lan kenyamanan. Kita bisa nggunakake salah sawijining meja sisih amben lawas kanggo nggawe amben kanggo ingon-ingon. Sampeyan uga bisa nyelehake barang ing sisih ndhuwur lan bisa digunakake kanggo pet kita ngaso.

Sapa sing ora nate kepengin kabinet bar ing omahé? Kita bisa ndaur ulang mejo lawas sing wis ana lan bisa dekorasi utawa cat kanthi gaya sing dikarepake. Kita mung kudu adaptasi saben bolongan supaya bisa dilebokake ing botol, gelas, lan elemen liyane sing dibutuhake kanggo nyiyapake koktail sing enak lan minuman sing nyegerake.

Salah sawijining ide sing paling asring narik kawigaten wong sing wiwit daur ulang mebel yaiku nggunakake sisih ngarep laci kanggo dilebokake ing tembok lan nyelehake klambi. Cocog banget kanggo nggunakake bagean kasebut minangka rak jas.

Mebel ruangan

daur ulang mebel ing omah

Yen kita duwe kebon utawa teras sing duwe bangku, kita bisa nggunakake maneh kasur ing ndhuwur lan nggawe amben cilik supaya bisa ngaso. Kita uga bisa nambah sikil lan nggawe bangku dadi basis amben.

Yen pengin nggawe hadiah utawa duwe memori sing apik kanthi cara sing asli, kita bisa nggawe bingkai foto dhewe. Kanggo iku, kita bakal nggunakake lawang lawas sing dadi bingkai minangka mural. Kita bakal dibagi kanthi cara supaya saben bolongan ngemot salah sawijining foto. Kita bisa nghias lan ngecet lawang liyane kanggo simulasi pinggiran pigura gambar. Kanthi cara iki, kita bakal oleh foto asli nalika ndaur ulang prabot.

Ide liyane sing bisa digunakake yen duwe kebon. Kita bisa njupuk wadhah plastik lawas lan meja kanggo nggawe kulkas kanggo teras. Kita mung kudu njupuk ndhuwur meja sisih amben lan mbukak. Banjur kita bakal nyelehake sawetara engsel supaya bisa dadi tutup. Pungkasane, kita kudu nyopot sisih ngisor laci pisanan supaya wadhah plastik bisa dipasang lan dadi kulkas kanggo teras.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh ide asli kanggo daur ulang perabotan. Tujuane kabeh yaiku nyuda sampah sing ana ing omah lan sampah bahan, supaya bisa menehi kesempatan kaping pindho kanggo ngetik maneh bahan kasebut menyang siklus urip produk kasebut. Muga-muga ide kasebut bisa mbantu sampeyan sinau daur ulang prabot kanthi cara sing asli.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.