PP lan C veto babagan hukum konsumsi mandiri listrik

Konsumsi mandhiri Albert Ribera

Konsumsi dhiri

Biro Kongres wis disetujoni kanthi dhukungan saka PP lan Ciudadanos veto Pamrentah babagan hukum konsumsi mandhiri listrik sing diusulake, antara liya, ngupayakake ngilangi apa sing diarani pajek ing Sol, senadyan kasunyatan manawa partai Albert Rivera nyengkuyung langkah iki karo para oposisi liyane.

Eksekutif nggawe pemrosesan RUU iki kanthi alesan manawa disetujoni bakal nyebabake penurunan ing koleksi 162 yuta euro, kemungkinan kalebu ing artikel 134.6 Konstitusi, kanggo PPN manawa konsumen mandhiri bakal mandheg mbayar kanthi nyuda pengeluaran energi saka jaringan listrik. Siji-sijine pangarep-arep promotor norma anyar yaiku Dewan Kongres bakal ngangkat veto kasebut. Nanging Ciudadanos wis sekutu karo PP lan durung nindakake. Iki nganggep ditundha tanpa tanggal debat babagan perkara kasebut.

Warga duwe mbenerake dhukungan kanggo veto Eksekutif sing ngaku yen Konstitusi atribut kanggo Pamrentah bisa milih inisiatif sing nyakup modifikasi anggaran, kaya sing diwartakake dening wakil jeruk Ignacio Prendes, wakil presiden pertama Kongres. Prendes njlentrehake manawa dheweke ora milih mbuwang apa sing ditemtokake ing Konstitusi lan saengga bakal luwih jero babagan bentrokan antarane Eksekutif lan legislatif, sing Pengadilan Konstitusi isih ditundha.

poto-konsumsi

Kanthi cara sing padha, kolega partai, Wakil Melisa Rodríguez, wis mratelakake nalika takon babagan pitakon iki: "Pasal 134.6 ngidini Pamrentah supaya milih tagihan sing kena pengaruh anggaran”, Wis mbenerake. Nanging, dheweke wis njlentrehake manawa ing rapat Tabel "veto durung dipilih".

Sanajan milih bebarengan karo partai pamrentah, loro-lorone Rivera lan kabeh wakil saka tatanan kasebut menehi kritik babagan veto iki, amarga, karo populer dheweke gagal tundhuk marang poin-poin liyane saka perjanjian investasi kasebut. Khusus, titik 20, gegayutan karo pajak sun (konsumsi awake dhewe), mlebu Agustus pungkasan. "Ora ana sing bisa ngrusak omongane lan PP nandatangani konsumsi diri ing pakta karo Warga Agustus pungkasan," ujare Rodríguez, sing uga ngritik kita uga ora bisa uga PSOE Dheweke "ngunggahake swara" kanggo ngangkat veto nalika formasi oranye nampilake ukum ing wulan September.

Ciudadanos wis njaluk rapat karo Menteri Industri, Energi lan Pariwisata, Álvaro Nadal, kanggo "ngrampungake kahanan ”lan tundhuk karo pakaryan investasi, kanthi nganggep manawa langkah iki uga kalebu. Kanggo bagean kasebut, juru bicara PP ing Kongres, Rafael Hernando, mbenerake veto pamrentahan anyar dina iki, negesake manawa RUU iki ora njlentrehake saka endi sumber daya sing dibutuhake kanggo nutupi kenaikan belanja kasebut.

kembang srengenge sing cerdas sing ngasilake energi terbarukan surya

Ora ngowahi Anggaran 2017, miturut PSOE

Klompok sosialis, minangka bagean, wis ngirimake surat sing njaluk Dewan nolak veto Pamrentah, kanthi pratelan yen langkah-langkah sing ditrapake ing proyek kasebut ora ateges ana perubahan ing Anggaran 2017, nanging ing taun 2018. Saka En Comú Podem, Wakil Josep Vendrell wis nganggep manawa veto pamrentah "ora wenang, kasar lan kanthi argumen sing salah". "Kasar banget amarga nggawa 23 undang-undang lan kabukten manawa PP kanthi komplit warga dheweke pengin ninggalake tangan lan sikil Kongres. Kajaba iku, ora didhukung kanthi sah, ora sesuai karo ukum amarga ora ateges ana perubahan saka anggaran saiki, ”tandhesane.

Miturut Vendrell, jurisprudence saka TC nggawe cetha manawa nalika nerangake babagan pangowahan anggaran, iku "sing saiki", lan tagihan iki diramalake wiwit berlaku ing taun anggaran sabanjure. "Kajaba iku, kita duwe mungsuh pamrentah sing bisa dianyari lan konsumsi dhewe" lan "Kanca nuklir lan oligopoliIki minangka masalah nyata, "negesake sawise ngritik manawa C ndhukung proposal iki kanggo" njupuk foto "lan saiki" kekancan karo Pamrentah kanggo menehi veto. "


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.