Pompa panas panas bumi

Pompa panas panas bumi

Ing artikel sadurunge, kita wis ngomong babagan pemanasan panas bumi. Ing artikel kasebut, kita ngomong babagan salah sawijining komponen sing dibutuhake kanggo nggunakake pemanas jinis iki pompa panas panas bumi. Operasi kasebut padha karo pompa panas sing umum. Nanging, energi panas sing digunakake diekstraksi saka lemah.

Apa sampeyan pengin ngerti kanthi jero babagan operasi lan karakteristik pompa panas panas bumi? Informasi iki bisa migunani banget yen sampeyan arep nginstal pemanasan ing omah sampeyan 🙂

Pompa panas panas bumi

Instalasi pompa panas panas bumi

Kanggo nyegerake maneh konsep lan nggarap kabeh artikel kanthi apik, kita bakal mriksa definisi pemanasan panas bumi. Iki minangka sistem pemanas sing nggunakake banyu panas kanggo dadi panas interior bangunan. Panas iku asale saka watu utawa banyu soko njero lemah lan bisa mbukak generator listrik. Dadi konsep, mula ing lapangan energi panas bumi.

Pompa panas bumi bisa mlaku ing endi wae. Panganggone iki wis nyebar ing saindenging masarakat, nganti level kasebut mundhak nganti 20% saben taun. Nalika nutul tabung ing sisih mburi kulkas, kita bisa ndeleng yen panas diserep saka njero alat lan sumunar menyang sisih liyane pawon. Pompa panas bisa digunakake kanthi cara sing padha, nanging mbalikke. Bisa njupuk panas sing ana ing njaba lan ngeculake ing njero. Kayane sampeyan nyoba adhem njaba.

Operasi

Cara kerja pompa panas bumi

Loro-lorone ing kulkas lan ing pompa panas, ana tabung sing sirkulasi cairan kulkas. Cairan iki bisa dadi panas nalika dikompres lan adhem nalika tuwuh. Yen kita pengin panas omah supaya tetep apik ing musim salju, cairan panas sing dikompresi bakal beredar liwat exchanger panas sing dadi panas ing sistem konduktif.

Sampeyan bisa ujar manawa cairan kasebut wis "digunakake." Sawise iku, adhem lan ekspansi, bakal kontak karo sumber panas bumi sing "ngisi ulang" kanthi panas. Proses iki bola-bali bola-bali kanggo dadi panas.

Siji bab sing kudu dielingi yaiku mompa cairan kasebut mbutuhake listrik. Pompa panas panas bumi luwih efisien tinimbang pompa liyane utawa alternatif pemanasan liyane. Sistem sing saiki ana Dheweke bisa ngasilake nganti 4 kW panas kanggo saben listrik kW sing digawe. Iki nggawe dheweke efisien banget, amarga ora prelu ngasilake panas, nanging kanggo ngekstrak saka lemah.

Kosok baline, ora mung pompa sing dadi panas ing omah. Sampeyan uga bisa adhem ing omah dadi adhem nalika musim panas. Pompa kasebut diarani pompa panas sing bisa dibalekake. Ing kasus iki, katup minangka kontrol kontrol arah cairan. Mula, panas bisa nyebar ing rong arah.

Cara kanggo ngekstrak energi panas bumi

Pemanasan panas bumi

Akeh wong sing nggunakake pemanasan jinis iki wis ngerti pompa panas panas bumi. Kauntungan gedhe yaiku nggunakake udhara saka njaba kanggo dadi panas omah. Panas Bumi iku tanpa wates, mula iku dianggep minangka jinis energi terbarukan. Sampeyan bisa dadi panas nalika mbutuhake lan kanthi cara sing nyaman lan murah. Kajaba iku, sampeyan bakal ngrewangi ngrawat lingkungan lan nyuda emisi gas omah kaca menyang swasana. Kanthi cara iki kita bakal nyuda efek sing ngrusak saka perubahan iklim lan pemanasan global.

Salah sawijining kekurangan pompa panas umum yaiku efisiensie mudhun nalika suhu njaba adhem banget. Iki tegese nalika panas dibutuhake banget ing njero omah, pompa kasebut ora duwe kinerja. Nanging, iki ora kedadeyan karo pompa panas panas bumi, amarga ngasilake panas saka interior Bumi. Panas ing njero lemah stabil lan suhu tetep padha sanajan ing njaba luwih adhem. Mula, ora bakal ilang efektifitas kapan wae.

Pompa panas panas bumi vertikal lan horisontal

Sirkuit panas panas bumi

Cara paling populer kanggo ngekstrak panas yaiku pompa panas panas bumi vertikal. Biasane dipasang 150 nganti 200 kaki ing ngisor permukaan. Pipa dipasang ing sakubenge alur sing digali ing lemah. Banyu sirkulasi liwat cairan antifreeze sing bisa nambah panas kanggo nyuda cairan adhem.

Alternatif liyane yaiku pompa panas panas bumi horisontal. Ing kasus iki, tabung diiseni banyu lan dikubur udakara 6 kaki ing sangisore lemah. Iki minangka sistem sing mbutuhake ekstensi supaya bisa ngasilake panas sing cocog kanggo dadi panas bangunan ukuran sedheng. Nanging, biayane luwih murah tinimbang pompa vertikal.

Akeh wong sing mangu efektifitas ing wilayah sing cedhak karo sumber banyu alami kayata tlaga, kali lan kolam. Iki ora kaya iki. Pompa panas panas bumi uga efisien ing cedhak lokasi kasebut amarga sampeyan bisa nggunakake sumber panas eksternal.

Pertukaran panas karo medan eksterior ditindakake liwat kolektor panas bumi, sing bisa dadi rong jinis: kolektor panas bumi vertikal lan horisontal. Ing kasus sing pertama, sirkuit tabung (2 utawa 4) dilebokake ing njero perforasi menyang 50-100 m jero lan diameteripun 110-140 mm. Ing kasus nomer loro, jaringan pipa horisontal diselehake ing jero 1,2-1,5 m.

Investasi ekonomi wiwitan

Alangan gedhe sing ngalangi panggunaan energi terbarukan yaiku investasi ekonomi dhisikan. Kaya ing pirang-pirang sektor, sampeyan kudu investasi modal ing wiwitan lan banjur amortisasi seiring wektu. Biaya pemanasan panas bumi luwih dhisik tinimbang sistem pemanas tradisional.

Yen pinuju dibangun omah kulawarga bisa regane antara 6.000 lan 13.000 euro. Iki omong kosong kanggo kabeh wong sing gaweyane ora entuk gaji gedhe. Kanthi dhuwit sampeyan bisa tuku mobil! Nanging, pompa panas panas bumi bathi ing jangka panjang. Dheweke ngidini nyuda konsumsi tagihan energi antara 30 lan 70% ing kasus pemanasan lan pendinginan 20-50%.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan siyap nggunakake pemanasan jinis iki lan saiki bakal nyimpen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.