Pompa banyu surya

Jinis pompa banyu surya

Ing taun-taun pungkasan, teknik anyar kanggo ngompa banyu saka energi terbarukan wis ana. Ing kasus iki, lair pompa banyu surya minangka salah sawijining aplikasi energi surya.

Pompa banyu surya digunakake kanggo mompa banyu ing sistem jero, tekanan banyu, tank, lsp. Iki digunakake kanggo ngompa banyu kanthi biaya murah lan efisiensi cukup. Apa sampeyan pengin ngerti kaluwihan lan kekurangan pompa kasebut lan ngerti endi sing sampeyan butuhake miturut kabutuhan sampeyan?

Apa sing diarani pompa banyu surya lan kanggo apa?

Skema pengoperasian pompa banyu surya sing bisa direndhem

Pompa banyu surya minangka piranti sing bisa mompa banyu langsung lan Bisa liwat energi matahari. Ana sawetara jinis pompa surya, ing antarane fotovoltaik surya, pompa banyu termal surya lan pompa banyu panas domestik wis misuwur.

Pompa banyu iki bisa direndhem lan didhukung energi saka srengenge. Dheweke kerja kanthi cara sing padha karo pompa banyu tradisional liyane, kajaba sumber listrike bisa dianyari. Iki digunakake kanggo irigasi ing lahan pertanian, kanggo wong sing pengin pompa banyu saka sumur kanggo ngekstrak, kanggo rumah sakit sing pengin ngirim banyu panas menyang udan, lsp. Kabeh mau duwe kalodhangan regane murah, amarga didukung energi sing metu saka srengenge.

Kaluwihan lan kekurangan

Pompa banyu Surya sing bisa direndhem

Kaya kabeh peralatan sing bisa digunakake kanthi energi terbarukan, pompa banyu surya duwe sawetara kaluwihan lan kekurangan dibandhingake karo peralatan tradisional.

Antarane kaluwihan sing ditemokake:

  • 100% resik lan ekologis, mula ora bakal ninggalake jinis residu utawa polusi.
  • Iki energi sing ora entekamarga asale saka sumber energi sing bisa dianyari.
  • Iki menehi kamungkinan ngompa ing papan sing ora terisolasi tanpa jaringan listrik utawa ing papan sing angel ngisi tanki solar.
  • Wis akeh aplikasi sing bisa digunakake kanthi apik. Contone, digunakake kanggo ngekstrak banyu saka sumur kanggo omah, kanggo nambah banyu irigasi kanggo tanduran, irigasi netes, ekstraksi banyu kotor saka tank utawa tank septic, kolam renang, banyu saka wadhuk, lsp.

Kelemahane pancen jelas. Kaya kabeh peralatan listrik tenaga surya, kapasitas lan kinerja diwatesi mung energi sing bisa dikoleksi saka srengenge. Mendhung awan, wengi lsp. Dheweke ora nyenengake nalika nggunakake pompa jinis iki. Nanging, yen kahanan radiasi surya cocog, pompa iki bisa duwe kinerja lan efisiensi sing apik.

Jinis pompa banyu surya

pompa banyu surya kanggo ekstraksi saka sumur

Ana sawetara jinis pompa banyu surya lan kita kudu ngerti endi sing kudu dituku, gumantung saka apa sing bakal dibutuhake.

Ana pompa sing bisa direndhem lan permukaane. Kalor pompa kasebut beda-beda ing sawetara karakteristik sing ndadekake dheweke bisa dadi siji jinis pakaryan lan ora kanggo liyane.

  1. Ing tangan siji, pompa banyu surya sing bisa direndhem kudu dilebokake ing ngisor lemah. Umume digunakake kanggo ngekstrak banyu saka papan sing jero, kayata sumur, wadhuk utawa wadhuk. Gumantung saka volume banyu sing pengin diekstrak lan jerone banyu, ana sawetara jinis kapasitas pompa iki.
  2. Ing tangan liyane pompa lumahing sing diarani jeneng bisa digunakake ing permukaan. Umume digunakake kanggo nambah tekanan banyu yen pasokan ora tekan kanthi apik. Contone, ing sawetara omah sing luwih adoh, pompa jinis iki digunakake kanggo nambah tekanan banyu. Iki uga digunakake utamane kanggo aplikasi irigasi.

Yen sampeyan pengin ngowahi irigasi lan nambah efisiensi, pompa banyu surya lumahing digunakake. Iki digunakake kanggo irigasi tetes kebon lan kebon, kanggo irigasi sing wis diprogram lan nalika nyoba nambah tingkat aliran sing disiram. Ing kabeh jinis kahanan kasebut, pam tradisional kudu nggunakake bahan bakar fosil sing bisa ngrusak. Nanging, pompa iki nggunakake energi srengenge lan wis resik kabeh.

Minangka kanggo kaluwihan sing diwenehake kanggo irigasi, ora bisa dibayangake. Mung pompa banyu surya Bisa mompa banyu cukup kanggo netes ngilekake banyu 10 hektar.

Pompa apa sing digunakake yen ngombe tanduran sing irigasi?

Pompa Banyu Surya Lumahing

Tanduran irigasi mbutuhake banyu akeh supaya bisa tuwuh lan nambah produksi. Mula, kudu ngerti kanthi becik apa jinis pompa sing paling migunani ing saben kasus kasebut.

Yen tanduran irigasi kita ngluwihi permintaan banyu sadhuwure 4500 liter banyu saben dina, disaranake nggunakake pompa banyu surya sing bisa direndhem. Pompa iki duwe kapasitas pamompa sing luwih gedhe tinimbang pompa permukaan, bisa ngompa banyu nganti 13500 liter saben dina. Sejatine pompa kasebut luwih larang tinimbang permukaan, nanging mengko bakal dibahas babagan rega.

Kosok baline, yen sing kudu kita kumpa ora luwih saka 4500 liter banyu saben dina, luwih becik nggunakake pompa banyu surya lumahing. Pompa jinis iki asring digunakake ing irigasi palawija kanthi area cilik lan kebon sing ora mbutuhake banyu akeh. Iki uga digunakake ing ternak kanggo ngilekake suketan.

Prices

rega pompa banyu surya

Regane cukup indikatif, amarga ana pirang-pirang pompa sing ana ing pasar. Luwih akeh tenaga lan kualitas sing luwih dhuwur, regane luwih dhuwur. Regane pompa banyu surya 12v, sing paling umum digunakake kanggo ngilekake banyu, bisa mompa telung liter saben menit, Udakara udakara 60 euro.

Regane beda-beda gumantung karo kapasitas, nanging ora ateges proporsional. Sampeyan bisa nemokake kanthi sampurna pompa enem liter saben menit ing 70 euro.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal ngerti babagan pompa banyu surya kanthi luwih lengkap. Piranti kasebut ngidini kita terus maju ing kamardikan bahan bakar fosil amarga, biasane, pompa kasebut butuh solar utawa bensin lan iki bakal mbutuhake biaya kanggo tuku bahan bakar, penggantian lan transportasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.