Polusi Paris mbebayani kaya asap rokok

Paris

Tanggal 13 Desember 2013, lurung-lurung ing Paris dheweke padha reget kaya ruangan 20 meter persegi kanthi wolung tukang ngrokok. Ibukutha ngalami episode kontaminasi padhet banget, amarga lalu lintas dalan, pemanasan lan kegiatan industri. Jam 18:6 sore, langit nampilake XNUMX yuta partikel ora apa-apa saben liter udhara, 30 kali luwih akeh tinimbang normal. Swasana wong Paris padha karo swasana ngrokok pasif

Data sing durung diterbitake iki digawe publik ing dina Senen, 24 November, lan dipikolehi amarga bal Paris, sing dipasang ing taman kasebut André Citroen, ing Distrik 15, bisa terus ngukur nanopartikel saiki ing awang-awang. Iki partikel ultrafine, sing dhiameter kurang saka 0,1 mikron, mbebayani banget tumrap kesehatan manungsa, amarga nembus menyang paru-paru, mili asli lan dheweke bisa nggayuh pembuluh jantung.

Fina o ultrafine, partikel kasebut diklasifikasikake wiwit taun 2012 dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), minangka karsinogenik (paru-paru, kandung kemih). Iki bisa nyebabake penyakit kardiovaskular lan panandhang asma. Dheweke uga duwe pengaruh marang lair lan nyebabake wanita hamil duwe risiko luwih akeh nglairake bocah sing kurang bobot. Ing WHO ngramal yen luwih saka 2 yuta wong ing saindenging jagad mati saben taun amarga nyedhot partikel ora apa-apa ing awang-awang, amarga ing kontaminasi atmosfer donya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.