Plastik biodegradable

plastik biodegradable kanggo ngotor kurang

Plastik minangka bahan sing paling akeh ngrusak lingkungan saiki. Ditanggepi kanthi jumlah akeh lan duwe macem-macem panggunaan. Masarakat wiwit ngerti pentinge ngrawat lingkungan, nanging ora cukup. Kanthi tujuan nglindhungi alam iki, ide kanggo plastik biodegradable. Plastik kasebut bisa dadi solusi kanggo krisis kontaminasi jagad gedhe kanthi materi iki. Nanging, sampeyan kudu ngerti kanthi jelas apa watesane lan kenapa gampang nggawe plastik kasebut ing kabeh kontainer ing jagad iki.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri lan pentinge plastik sing bisa biodegradable.

Apa sing diarani plastik sing bisa dibiji

Produk plastik

Babagan pisanan yaiku ngerti apa tegese tembung biodegradable. Biodegradabilitas minangka judhul dekomposisi sing sawetara produk lan bahan-bahan bubar amarga tumindak organisme biologis tartamtu. Antarane organisme biologis sing bisa ngrusak bahan sing ana bakteri, jamur, alga, serangga, lsp. Biasane organisme urip iki nggunakake zat kanggo ngasilake energi lan senyawa liyane kayata jaringan, organisme lan asam amino. Dadi plastik bisa nggawe biodegradasi sawetara kahanan cahya, asor, suhu, oksigen, sing kudu dipenuhi, lsp. Nyenengake supaya bisa kedadeyan ing wektu sing cukup suwe.

Dudu jinis plastik sing bisa mudhun dhewe nanging butuh wektu suwe, amarga pungkasane kita bakal duwe masalah akumulasi sampah sing padha. Kita bisa ujar manawa minangka produk biodegradable nalika bisa disintegrasi dening tumindak lingkungan lan organisme biologis sing ana ing ekosistem. Ana sawetara jinis biodegradasi gumantung saka anané utawa ora ana oksigen. Ing tangan siji, kita duwe biodegradasi aerobik sing ana ing endi ana oksigen ing udara terbuka. Saliyane, kita duwe biodegradasi anaerobik sing ana ing wilayah tanpa oksigen. Ing kaloro, biogas diproduksi, yaiku gas omah kaca sing ningkatake pemanasan global, nanging bisa uga digunakake kanggo ngasilake energi.

Biodegradabilitas lan ekologi

polusi plastik

Biodegradabilitas biasane ana gegayutane karo ekologi lan karusakan sing ngasilake plastik ing alam. Kita ngerti manawa plastik mbutuhake atusan taun kanggo bosok lan uga gumantung karo komposisine. Komposisi lan wektu dekomposisi minangka aspek penting sing kudu dipikirake kanggo nemtokake derajat biodegradensi. Kita bisa ndeleng manawa kulit gedhang mung mbutuhake wektu kurang saka 2-10 dina. Kertas kasebut bakal dibutuhake udakara 2-5 wulan, gumantung saka tekstur lan komposisine. Produk kasebut luwih gampang diremehake tinimbang bungkus sing kalebu plastik lan kertas sanajan plastik kasebut bisa dibiodegradasi.

Kita bisa ujar manawa plastik biodegradable yaiku bahan sing digawe karo macem-macem bahan baku sing bisa dianyari kanthi lengkap. Bahan baku kasebut yaiku gandum, jagung, tepung jagung, kentang, pisang, minyak kedele utawa singkong. Amarga cara produksi dhewe, plastik dadi biodegradasi dening mikroorganisme. Iki tegese bisa diciptakake maneh menyang siklus alami ing bentuk pupuk organik sing migunani kanggo lemah. Kita ora mung entuk materi sing ora bisa ngregedi, nanging uga migunani kanggo lingkungan. Wektu degradasi luwih sithik tinimbang plastik konvensional.

Masalah karo plastik sing bisa biodegradable

plastik biodegradable

Sanajan kabeh iki katon apik banget lan dadi solusi kanggo kabeh masalah, iki ora kedadeyan. Sanajan bahan baku alami digunakake sing bisa diserap alam, plastik biodegradable kalebu sawetara masalah. Ayo ndeleng masalah kasebut:

  • Label saka plastik kasebut ora kasebut manawa panggunaan bisa nyuda polusi ing kali lan segara. Lan kahanan sing plastik kasebut kudu nduwe dekomposisi lengkap bisa kedadeyan ing segara lan segara. Yaiku, yen tekan ing papan kasebut, bisa njupuk pirang-pirang abad nganti bosok amarga mikroorganisme sing ngurusi dekomposisi ora nemokake cukup oksigen kanggo nindakake tugas kasebut.
  • Sanajan butuh wektu luwih sithik kanggo ngrusak lingkungan alam bisa udakara 3 taun. Contone, yen kita nganalisa dekomposisi sawetara popok sing disenengi konvensional, kita bakal mbutuhake udakara 350 taun nganti mudhun, dene sing digawe nganggo plastik sing bisa dibiodhah bisa udakara 3-6 taun.
  • Nalika nerangake daur ulang bisa dadi masalah. Daur ulang cukup rumit. Lan bisa dadi biodegradable ora bisa dicampur karo plastik konvensional. Iki tegese strategi daur ulang sing beda dibutuhake kanggo produk kasebut.
  • Kita kudu eling yen produksi plastik biodegradable digawe saka sumber panganan. Iki tegese sanajan bisa biodegradasi sajrone wektu sing sithik, butuh lahan sing amba supaya bisa nandur kabeh produk sing digawe. Kajaba iku, budidaya mbutuhake pupuk lan banyu, sing bisa nambah eksploitasi lan deforestasi ekosistem alam.
  • Kondisi khusus: Iki minangka syarat sing dibutuhake, kaya dene tanduran kompos industri. Sampeyan angel njaga kahanan kasebut kanggo produksi plastik kanthi skala gedhe.
  • Elaborasi sumber sing bisa dianyari ora nyuda panggunaan bahan kimia sing mbebayani utawa aditif supaya bisa duwe tekstur lan panggunaan sing cocog.

Jenis

Pungkasan, kita bakal ndeleng apa rong jinis utama plastik biodegradable sing ana:

  • Bioplastik: yaiku sing dipikolehi saka bahan baku sing bisa dianyari.
  • Plastik digawe kanthi aditif biodegradable: kalebu plastik jinis iki sing ora diprodhuksi minangka bahan baku sing bisa dianyari kabeh, nanging uga kalebu sawetara senyawa sebagean sing digawe saka petrokimia sing nambah biodegradasi.

Sawetara conto kegunaan sing bisa diduweni kaloro jinis plastik biodegradable yaiku:

  • Bungkus: yaiku sing digawe saka plastik biodegradable lan digunakake kanggo kemasan panganan. Kurang luwih akeh wektu kanggo ngrusak tinimbang plastik tradisional lan bisa nyuda polusi.
  • Sektor pertanian: bisa dicampur karo jas wiji lan mulsa kanggo ngasilake tutup lemah.
  • Kedokteran: Iki minangka pilihan liyane kanggo nggawe sawetara produk sing ditrapake kanggo obat. Antarane, kita duwe kapsul sing bisa degradable sing bisa mudhun ing njero awak manungsa.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan plastik sing bisa biodegradasi lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.