Pirolisis

pabrik pirolisis

Proses pirolisis utawa pyrolytic, uga dikenal, minangka proses degradasi biomassa sing diprodhuksi dening aksi panas tanpa perlu oksigen, yaiku, kedadeyan ing atmosfer garing. Produk sing dibentuk minangka asil pirolisis bisa dadi padhet, cairan lan gas, lan cocog karo produk kayata batu bara utawa areng, tar lan pungkasane produk gas utawa uap areng sing kondhang. Proses iki bisa kedadeyan dhewe ing alam utawa bebarengan sajrone pembakaran utawa gasifikasi.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan pyrolysis, karakteristik lan pentinge.

Karakteristik utama

proses pirolitik

Pirolisis minangka perawatan termokimia sing Bisa ditrapake kanggo produk organik adhedhasar karbon. Materi kasebut kena suhu dhuwur, tanpa oksigen, kanthi kimia lan fisik dipisahake dadi molekul sing béda.

Pirolisis minangka wangun termolisis lan bisa ditetepake minangka dekomposisi termal sing dialami materi tanpa oksigen utawa sawetara jinis reagen. Dekomposisi sing dialami bisa dadi asil saka seri reaksi kimia sing cukup rumit lan proses transfer panas lan massa. Bisa uga ditetepake minangka langkah-langkah sing ditindakake sadurunge gasifikasi lan pembakaran.

Nalika kedadeyan ing wangun ekstrim, mung karbon tetep minangka ampas, kang disebut charring. Liwat pyrolysis kita bisa entuk macem-macem produk sekunder sing migunani ing lapangan teknis. Produk pirolisis tansah ngasilake gas padhet kayata karbon, cairan lan gas sing ora bisa dikondensasi kayata H2, CH4, CnHm, CO, CO2 lan N. Wiwit fase cair mung diekstrak saka gas pirolisis sajrone pendinginan, rong aliran gas kasebut. bisa digunakake bebarengan ing sawetara aplikasi ngendi syngas panas diwenehake langsung menyang burner utawa kamar oksidasi.

Jinis pirolisis

pirolisis

Ana rong jinis pyrolysis gumantung saka kondisi fisik sing ditindakake:

  • Pirolisis banyu: Istilah iki digunakake nalika perlu kanggo nyebut pirolisis sing ana ing ngarsane banyu, kayata retak uap lenga utawa depolimerisasi termal saka residu organik ing lenga mentah sing abot.
  • Pirolisis vakum: Pirolisis vakum jinis iki kalebu pemanasan bahan organik ing vakum kanggo entuk titik didih sing luwih murah lan ngindhari reaksi kimia sing ora becik.

Proses pirolisis dipérang dadi telung tahap, kaya ing ngisor iki:

  • Ing tataran pisanan ana dekomposisi alon kanthi produksi banyu sithik, oksida karbon, hidrogen lan metana. Dekomposisi iki kedadeyan minangka akibat saka pemecahan ikatan amarga suhu proses sing dhuwur lan pelepasan gas sing kepepet ing batu bara.
  • Tahap kapindho diarani tahap dekomposisi termal aktif. Suhu mundhak nalika tahap iki lan molekul karbon rusak luwih jero, mbentuk hidrokarbon lan tar sing bisa dikondensasi. Fase iki diwiwiti ing 360º C lan rampung nalika tekan suhu kira-kira 560º C.
  • Tahap pungkasan dumadi ing suhu ndhuwur 600ºC lan ditondoi kanthi ilang bertahap saka hidrogen lan heteroatom liyane.

Pirolisis digunakake kanggo apa ing pawon?

pirolisis oven

Nalika kita ana ing pawon, kita kudu duwe alat sing dibutuhake kanggo nggawe urip luwih gampang, lan duwe oven sing paling canggih kanggo iku. Saiki ana macem-macem oven kanthi fungsi ngresiki dhewe, sing diarani oven pyrolysis, sing fungsi utamane yaiku bisa ngresiki awake dhewe.

Iki jenis oven Dheweke duwe kemampuan kanggo ngunggahake suhu nganti 500 ° C, ngurai sisa-sisa panganan ing njero, ngowahi dadi uap utawa awu, lan uga ngilangi ambu ora enak sawise masak ing oven. Yaiku, panganan tetep, amarga suhu sing dhuwur, ngowahi bahan organik dadi karbon dioksida, sing, sawise diowahi dadi banyu, nguap; uga, materi anorganik dadi awu nalika kapapar suhu sing.

Proses iki bisa njupuk saka 1 nganti 4 jam., gumantung carane ngresiki program kasebut, ing pungkasan kita mung ngresiki oven nganggo kain lembab lan ngumpulake awu. Kanthi cara iki, panggunaan produk kimia sing bisa mbebayani kanggo kesehatan sawayah-wayah diilangi.

Keuntungan ing oven lan pentinge lingkungan

Duwe oven sing ngidini kita ngirit wektu lan dhuwit, nindakake pyrolysis nggawa keuntungan ing ngisor iki:

  • Tanpa mangu, mupangat utama yaiku fungsi ngresiki diri.
  • Iku ekologis amarga nyuda panggunaan produk kimia kanggo ngresiki oven.
  • Miturut kalkulator rega listrik Komisi Energi Nasional, biaya listrik murah amarga nggunakake mung 0,39 sen.
  • Iki digawe karo bahan kualitas paling apik kanggo nglindhungi Furnitur saka suhu dhuwur.
  • Nalika tungku tekan suhu 500 °C, lawang open ngunci lan open ngresiki dhewe kanggo nyegah kacilakan.
  • Padha luwih nyaman lan efisien tinimbang oven tradisional.
  • Bisa diprogram kanggo miwiti pyrolysis nalika biaya listrik paling murah.

Pirolisis penting amarga mbantu ngontrol polusi udara sing ana gandhengane karo pembakaran.. Iki uga mbantu nyuda jumlah sampah sing mlebu lan ngasilake sampah steril, sing nambah umur TPA lan nambah kualitas TPA. Pungkasan, iki uga minangka cara kanggo ngowahi bagean sampah dadi bahan bakar sing bisa disimpen lan bisa diangkut.

Babagan pirolisis lignin, uga minangka komponèn saka kayu, ngasilake senyawa aromatik lan kandungan karbon sing luwih dhuwur, udakara 55% ing kasus selulosa lan 20% ing kasus lenga kayu, 15% ampas tar lan 10% gas.

Yen biomas alas dipirolisis, sifate duwe pengaruh sing signifikan marang produk sing diasilake. Contone, peran kelembapan yaiku nyuda asil proses charring amarga panas dibutuhake kanggo nguap banyu uga ngasilake karbon sing luwih rapuh tinimbang nalika biomas nduweni kandungan kelembapan sing luwih murah. Mulane, disaranake yen kandungan kelembapan biomassa cedhak 10%. Kapadhetan bahan baku awal uga mengaruhi kualitas karbon sing bakal dibentuk kanthi pirolisis, lan residu alas dianjurake kanggo karbon sing berkualitas tinggi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pyrolysis lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)