Peternakan angin paling gedhe ing saindenging jagad

Angin tegalan ing segaraPeternakan angin minangka klompok turbin angin sing ngowahi energi angin dadi energi listrikDheweke bisa dadi terestrial utawa laut.

8 saka 10 peternakan angin paling gedhe ing saindenging jagad iki dununge ing Amerika Serikat, lan lima ing wilayah kasebut ana ing Texas. Uga, ing antarane ing TOP 10 mung ana siji peternakan angin lepas pantai, sing kabeh liyane terrestrial. Kita bakal diklasifikasikake miturut kapasitas sing dipasang:


1. Pusat Energi Angin Alta:

El Pusat Energi Angin Alta (AWEC, Pusat Tenaga Angin Alta) sing dununge ing Tehachapi, ing California, Amerika Serikat, saiki peternakan angin paling gedhe ing donya, kanthi kapasitas operasi 1.020 MW. Peternakan angin daratan dioperasikake dening para insinyur Terra-Gen Power, sing saiki mlebu ekspansi anyar kanggo nambah kapasitas peternakan angin menyang 1.550 MW.

turbin angin

2. Pangon Angin Flat:

Dununge cedhak karo Arlington, ing sisih wétan Oregon, ing Amerika Serikat, iki minangka peternakan angin nomer loro paling gedhe ing donya kanthi kapasitas dipasang 845 MW.

Ngembangake dening insinyur Caithness Energy, fasilitas kasebut nyakup luwih saka 77 km² ing antarane kabupaten Gilliam lan Morrow. Proyek kasebut, dikembangake dening para insinyur saka Energi Caithness ing jembaré luwih saka 77 km² ing antarane kabupaten Gilliam lan Morrow, konstruksi diwiwiti ing taun 2009 kanthi biaya udakara $ 2000 milyar.

Taman iki digawe saka 338 GE2.5XL turbin, masing-masing kanthi kapasitas nominal 2,5 MW.
angin

3. Peternakan Angin Roscoe:

El Peternakan Angin Roscoe ana ing cedhak Abilene ing Texas, Amerika Serikat, saiki dadi peternakan angin nomer telu paling gedhe ing donya kanthi kapasitas sing dipasang 781,5 MW, dikembangake dening para insinyur ing E.ON Climate & Renewables (EC&R). Pambangunan kasebut ditindakake kanthi patang tahap antarane taun 2007 nganti 2009, sing jembaré 400% lahan pertanian.

Khusus, tahap pertama kalebu pambangunan 209 turbin Mitsubishi 1 MW, ing tahap kapindho 55 turbin Siemens 2,3 MW dipasang, dene fase katelu lan kaping papat diintegrasi 166 turbin GE 1,5 197 lan 1 turbin Mitsubishi saka XNUMX MW masing-masing. Total, Turbin angin kapisah 627 dipasang kanthi jarak 274 meter, sing wiwit operasi bareng kanthi kapasitas lengkap wiwit Oktober 2009.

4. Pusat Tenaga Angin Kuda berongga:

Taman iki dununge ana ing antara Taylor lan Nolan County ing Texas, Amerika Serikat, saiki dadi peternakan angin paling gedhe nomer papat ing donya kanthi kapasitas dipasang 735,5 MW

Fasilitas kasebut dibangun ing patang tahap sajrone taun 2005 lan 2006, kanthi insinyur Blattner Energy sing tanggung jawab kanggo teknik, pengadaan lan konstruksi (EPC) kanggo proyek kasebut. Khusus ing telung fase pertama proyek kasebut 142 turbin angin dipasang 1,5 MW saka GE, 130 2,3 MW saka Siemens lan 149 saka 1,5 MW saka GE masing-masing.

Angin Google

5. Petricorn Ridge Wind Farm:

Dumunung ing antarane kabupaten Sterling lan Coke ing Texas, Amerika Serikat, saiki dadi peternakan angin nomer lima paling gedhe ing donya kanthi kapasitas dipasang 662,5 MW, dilakokno dening insinyur NextEra Energy Resources. Konstruksi dikembangake dadi rong tahap, sing pertama dirampungake ing taun 2007 lan sing kaping pindho ing taun 2008.

Peternakan angin duwe turbin angin 342 GE 1,5 MW lan turbin angin 65 Siemens 2,3 MW, ukurane luwih saka 79 meter saka lemah. Asile, peternakan angin bisa nyukupi kebutuhan listrik ing luwih saka 220.000 omah.

6. Ladang Angin Lepas Laut London Array:

London Array, taman laut paling gedhe ing saindenging jagad kanthi kapasitas dipasang 630 MW, rangking minangka peternakan angin nomer enem paling gedhe ing donya. Dikembangake dening para insinyur ing Dong Energy, E.ON lan Masdar, fasilitas kasebut dununge ana ing njaba muara Thames luwih saka 20 km saka pesisir Kent lan Essex.

Sanajan dadi taman lepas pantai paling gedhe ing donya, para promotor duwe rencana nambah kekuwatane nganti 870 MW ing tahap kapindho ngenteni persetujuan.

7. Peternakan Angin Fantanele-Cogealac:

El Peternakan Angin Fantanele-Cogealac dununge ing provinsi Dobruja, Rumania, iki minangka peternakan angin paling gedhe nomer pitu ing donya kanthi kapasitas dipasang 600 MW. Proyek kasebut, dikembangake dening insinyur CEZ Group, jembar 1.092 hektar ing negara terbuka mung 17 kilometer sisih kulon pesisir Laut Ireng.

Turbin pertama peternakan angin dipasang ing wulan Juni 2010, nggawe sambungan karo jaringan turbin terakhir ing November 2012, wiwit iku peternakan angin darat paling gedhe ing Eropa. Fasilitas kasebut digawe saka turbin angin 240 GE 2.5 XL kanthi diameter rotor rata-rata 99 meter lan kapasitas nominal individu 2,5 MW, sing makili sekitar sepersepuluh saka total produksi energi ijo ing Rumania.

Instalasi kincir angin

8. Peternakan Angin Fowler Ridge:

Dumunung ing Benton County ing Indiana, Amerika Serikat peternakan angin paling gedhe nomer wolu ing jagad iki. Proyek kasebut, dikembangake dening para insinyur saka BP Alternative Energy Amerika Utara lan Dominion Resources, ditindakake ing rong tahap, saéngga kapasitas total dipasang 599,8 MW.

Pambangunan peternakan angin, kanthi wiyar luwih saka 20.000 hektar, diwiwiti ing taun 2008, pungkasane diwiwiti operasional ing taun 2010. Fasilitas kasebut digawe saka 182 turbin angin Vestas V82-1.65MW, 40 turbin angin Clipper C-96 turbin angin 2,5 MW lan 133 GE 1,5 MW. Bebarengan, peternakan angin bisa nyukupi kabutuhan tenaga kanggo luwih saka 200.000 omah.

  turbin angin

9. Peternakan Angin Air Manis:

El Taman Air Manis, dununge ing Nolan County, Texas, Amerika Serikat, saiki dadi peternakan angin paling gedhe nomer sanga ing donya kanthi kapasitas sing dipasang 585,3 MW, sing dikembangake bebarengan dening insinyur Energi Energi lan Infigen.

Dibangun ing limang tahap. Sing kaping pisanan diwiwiti ing operasi komersial ing taun 2003, dene papat fase sing isih diwiwiti diwiwiti taun 2007. Fasilitas kasebut kalebu gunggunge 392 turbin, kalebu turbin angin 25 GE 1,5 MW, turbin angin 151 GE SLE 1,5 MW, 135 turbin angin Mitsubishi 1.000A 1 MW lan 81 turbin angin Siemens 2,3 MW.

angin

10. Kebon Angin Gap Buffalo:

Dununge ana 30 kilometer sisih kidul mangulon saka Abilene ing Texas, Amerika Serikat, saiki dadi Peternakan angin kaping XNUMX paling gedhe ing donya kanthi kapasitas diinstal 523,3 MW, duweke perusahaan Generasi Angin AES. Proyek kasebut ditindakake kanthi telung fase, sing pertama dirampungake ing taun 2006 lan rong pungkasan ing taun 2007 lan 2008.

Tahap pertama peternakan angin nginstal 67 turbin angin Vestas V-80 1,8 MW, nalika fase ing ngisor iki terintegrasi Turbin angin 155 GE 1,5 MW lan turbin angin 74 Siemens 2,3 MW, saengga duwe 296 turbin angin.

 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.