Peternakan angin luar negeri anyar ing perairan Inggris sing dipromosekake dening Iberdrola

Angin tegalan ing segaraIberdrola wis nampa kabeh idin sing relevan saka Menteri Energi lan Strategi Industri Inggris (BEIS) kanggo konstruksi Anglia Timur Tiga peternakan angin lepas pantai. Sing bakal duwe tenaga sing dipasang nganti 1.200 megawatt (MW).

Kanthi cara iki, perusahaan Basque bakal bisa mbangun iki megaproject sing bisa dianyari, sing paling ambisius ditindakake nganti saiki dening perusahaan Spanyol ing sektor energi terbarukan.

Peternakan angin lepas pantai Anglia Timur

Peternakan angin luar negeri anyar iki gabung karo peternakan sing wis dikembangake dening Iberdrola ing wilayah sing padha, sing diarani Anglia Timur siji, kanthi kekuwatan 714 MW. Kanthi cara iki, ing mbesuk kompleks Anglia Timur bakal tekan 2.000 megawatt kekuwatan, dadi salah sawijining fasilitas paling anyar ing donya.

Turbin raksasa

Tiga Anglia Timur bakal dununge 69 kilometer ing pesisir pantai Norfolk, cedhak banget karo wilayah metropolitan London, lan bakal bisa nyuplai listrik udakara sak yuta omah Inggris.

Tujuane Iberdrola yaiku miwiti konstruksi ing taun 2022, kanthi tujuan miwiti produksi ing taun 2025. Instalasi kasebut bakal nutugake wiyar nganti 305 kilometer persegi lan mbutuhake pemasangan antara 100 lan 120 turbin angin kanggo nyedhiyakake kabeh kapasitas.

Prakiraan kasebut yaiku nginstal turbin generasi anyar ing taman lepas pantai iki, sing paling gedhe lan paling efisien ing pasar, kanthi dhuwur nganti 247 meter, padha karo loro lan setengah kali ukuran Big Ben (96 meter).

Kasunyatane, ing wilayah sing padha ana peternakan angin paling gedhe sing dibangun saiki, London Array

Taman laut paling gedhe ing donya

Ing taun 1991, peternakan angin luar negeri pertama ing donya digawe, yaiku Vindeby. Iki dipasang ing Denmark, ing perairan Laut Baltik, lan duwe sewelas turbin angin. Ing pungkasan taun 2016, kapasitas pasang angin sing dipasang ing njaba pantai luwih saka 9000 (MW). Saiki, energi angin lepas pantai tetep dadi salah sawijining taruhan paling mbesuk kanggo nganyari maneh, sanajan durung dadi teknologi sing duwe bathi.

Saiki, peternakan angin lepas pantai paling gedhe yaiku ing pesisir Kent (Inggris). Sanajan dadi taman paling gedhe ing saindenging jagad, para promotor duwe rencana nambah kekuwatane nganti 870 MW ing tahap kapindho ngenteni persetujuan.

Angin

London

Wiwit tilas Perdana Menteri Inggris, David Cameron, ngresmekake peternakan angin lepas pantai ing London ing cangkeme Kali Thames ing wulan Juli 2013, infrastruktur iki dianggep dadi peternakan angin luar negeri paling gedhe sing dibangun nganti saiki.
Dieksekusi kanthi inisiatif konsorsium perusahaan sing digawe saka Jerman EON, wong Denmark Dong lan masarakat umum kanggo promosi tenaga terbarukan Masdar adhedhasar ing Abu Dhabi, saiki lagi beroperasi kanthi kapasitas kanthi ngasilake tenaga sing cukup kanggo nyuplai jumlah sing luar biasa setengah yuta omah, kanthi kapasitas diinstal saka 630 MW.

Sawise patang taun konstruksi lan investasi luwih saka2.200 yuta euro, taman kasebut digawe saka 175 turbin angin Vestas SWT, Iki tekan segara sing ngenggoni area udakara 100 kilometer persegi kanthi jarak 20 kilometer saka pesisir Kent, kidul Inggris.

Rata-rata 450 kilometer kabel kapal selam lan rong gardu luar negeri, sing dadi pusat energi sing digawe saka turbin angin sadurunge diangkut menyang lemah ing njero.

London Array Offshore

Ngumpulake turbin angin

Kanggo nginstal saben turbin angin ing pesisir, kudu nggawe bolong tumpukan biasa sing diadaptasi karo ciri khas dasar laut, kanthi ambane sing beda-beda antarane 5 lan 25 meter, gumantung saka kasus kasebut. Dhukungan kasebut ngidini saben turbin diangkat Vestas SWT-3.6MW-120 ing ndhuwur permukaan segara, lan ing tangan liyane, tumindak minangka dhasar kanggo ngirimake bobote nganti 225 ton menyang lemah.

Déwan peternakan angin laut

Saben 175 turbin angin duwe dhuwur 147 meter, 90 meter diameteripun rotor lan dawa agul-agul saka 58,5 meter. Kanggo ngeterake energi sing digawe saben wong, ana 210 km kabel kapal selam sing nyambungake saben turbin karo rong gardu lepas pantai, lan iki uga nyambung karo gardu Bukit cleve ing tanah garing liwat 4 kabel 150 kV sing tekan ing 220 km dawane.

Miturut prakiraan para promotor, ing taun 2012 peternakan angin luar negeri sing saiki kasedhiya babagan a 1,5% listrik, nanging kanthi London Array, angka iki diarepake bakal luwih dhuwur tinimbang 5% saéngga ngindhari emisi 925.000 ton CO2 taunan.

Pangenalan energi angin minangka salah sawijining polusi paling aman lan aman ing adegan energi Eropa wiwit duwe peran sing relevan kanggo produksi energi terbarukan ing skala global. Ing kasus angin lepas pantai, energi sing dikasilake dening turbin duweni pengaruh sing kurang lingkungan, ora mbutuhake mbuwang utawa nggawe bumi, lan dununge ana ing lepas pantai, pengaruh kasebut kurang agresif ing fauna lan vegetasi dibandhingake karo angin konvensional.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.