Wit kanggo nglawan perubahan iklim: Kiri

Wit Kiri

Salah sawijining solusi kanggo pertempuran perubahan iklim lan pemanasan global yaiku mundhak ing wilayah alas. Iki amarga wit-witan nyerep CO2 sing kita gunakake ing kegiatan lan transportasi. Wilayah sing luwih akeh ing planet iki, bakal saya nyerep CO2.

Sanajan nglindhungi alas lan nambah hektar Penting banget kanggo masa depan kita, manungsa ngeyel supaya numpes supaya bisa ngasilake kayu utawa dagang. Antarane kabeh spesies wit sing ana ing jagad iki, ana siji khusus sing bisa mbantu kita akeh nalika nglawan perubahan iklim. Iki babagan Kiri.

Alas negara jagad

Ing saindenging planet iki lagi dikethok lan dirusak udakara 13 yuta hektar saben taun miturut data sing dipikolehi saka PBB. Sanajan gumantung karo wit sing bisa urip lan dihirup, kita tetep bakal numpes. Tanduran lan wit minangka paru-paru kita lan iku siji-sijine cara supaya kita bisa tetep urip amarga nyedhiyakake oksigen sing dihirup.

Wit sing mbantu kita nglawan perubahan iklim

Wit iki sing bisa mbantu kita nglawan perubahan iklim diarani Kiri. Jeneng ilmiah yaiku wit permaisuri utawa Paulownia tomentosa. Asale saka China lan bisa teka dhuwure nganti 27 meter. Batang kasebut diameteripun antawis 7 lan 20 meter lan wiyaripun udakara 40 sentimeter. Wilayah distribusi biasane kedadeyan ing ketinggian sing kurang saka 1.800 meter lan bisa urip ing wilayah kasebut, manawa ditandur utawa alam liar.

Wit kanthi ciri khas kasebut cocog karo profil normal wit apa wae. Nanging kenapa Kiri kasebut khusus bisa kontribusi luwih saka liyane ing perang nglawan perubahan iklim?

Kabeh wit ijo, tanduran lan semak photosynthesize, nresep CO2 saka lingkungan kanggo ndandani lan ngeculake oksigen. Nanging, ing antarane ciri khas sing nggawe Kiri khusus dadi calon iki kanggo mbantu kita nglawan perubahan iklim, kita bisa nggawe kemampuan kanggo ngresiki lemah sing subur ing sakiwa tengene lan uga panyerepan CO2 10 kali luwih gedhe tinimbang spesies wit liyane.

Paulownia tomentosa. Wit Kiri

Amarga tingkat panyerepan CO2 luwih gedhe tinimbang spesies liyane, mula uga tingkat generasi oksigen. Salah sawijining kekurangan reboisasi yaiku butuh wektu kanggo tuwuh wit lan duwe area godhong sing cukup kanggo menehi kontribusi saldo O2-CO2 ing planet iki. Nanging, Kiri tuwuh luwih cepet tinimbang spesies liyane. Iki minangka wit sing paling cepet tuwuh ing saindenging planet, saengga ing umure mung wolung taun bisa ngukur dawane padha karo wit oak udakara udakara 40 taun. Apa sampeyan ngerti apa iki? Ngirit 32 taun ing reboisasi. Nggawe kesetaraan kanggo menehi ide sing luwih apik, wit iki bisa tuwuh ing lemah normal rata-rata 2 sentimeter saben dina. Iki uga bisa mbantu ngasilake regenerasi oyot lan pembuluh batang, bisa nolak geni luwih apik tinimbang spesies liyane.

Wit iki nduweni kapasitas gedhe kanggo regenerasi amarga bisa thukul maneh nganti kaping pitu sawise dipotong. Uga bisa tuwuh ing lemah lan banyu sing wis kontaminasi, lan kanthi mangkono, bisa ngresiki bumi saka godhong sing akeh nitrogen. Sajrone uripe, wit kasebut ngeculake godhonge lan nalika tiba ing lemah, bosok lan menehi nutrisi. Kita kudu nyebutake manawa wit iki tuwuh ing lemah sing wis kontaminasi utawa kurang gizi, tuwuh bakal luwih alon tinimbang yen tuwuh ing lahan sing subur lan sehat. Supaya bisa urip lan tuwuh kanthi subur ing lemah sing ora apik lan erosi, dheweke butuh sistem kompos lan irigasi.

Wit Kiri

Kepiye wit iki dingerteni?

Jenengé tegese "dipotong" ing basa Jepang. Kayu kasebut larang banget amarga bisa dipangkas asring kanggo tuwuh kanthi cepet lan njupuk kauntungan minangka sumber daya. Miturut kapercayan lan tradhisi Tionghoa, wit permaisuri iki ditandur nalika lair ana bocah wadon. Amarga tuwuh wit kanthi cepet, bocah-bocah mau bakal ngancani bocah cilik lan bocah cilik, saengga nalika dipilih kanggo bebrayan, wit kasebut bakal ditegor lan kayu bakal digunakake kanggo barang pertukangan kanggo mahar. .

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Hugo ferrari ngandika

    Kiri dikenalake ing Uruguay dening insinyur kehutanan Josef Krall lan uji coba kasebut ora bisa ditindakake. Dheweke digawa tuwuh kanthi cepet, nanging jamur ora adaptasi karo dheweke. Ana spesies sing variabilitas genetis ora ngidini adaptasi