Pentinge wit kanggo nyerep

ing áwit-witan padha penting kanggo nyerep CO2 lan dekontaminasi hawa sing dihirup.

Saiki kapasitas akeh alas dadi produsen oksigen lan akehe planet iki rusak utawa rusak alas, alas lan ekosistem kanthi akeh wit lan tanduran liyane.

Kanggo masyarakat kita, gampang banget lan cepet kanggo ngasilake CO2 Nanging wit-witan lan ekosistem pancen angel nresep pirang-pirang gas.

Wit rata-rata kanthi ukuran apik bisa ngresiki udakara 20 nganti 45 kg udakara 1 taun gumantung saka spesies kasebut.

Saben hektar alas bisa ngemot udakara 1000 wit, nanging kudu dielingi manawa wit-witan bisa nyekel luwih akeh CO2 nalika tuwuh nalika tuwuh diwasa kapasitase mudhun sithik.

Saben wong ngetokake udakara 3,9 ton CO2 saben taun, mula butuh luwih saka 9000 yuta hektar alas kanggo bisa nyekel jumlah CO2 kasebut.

Nanging kosok baline kedadeyan wiwit pirang-pirang yuta hektar alas alas ing planet iki saengga keseimbangan lingkungan pancen ganggu. Kaseimbangane negatif amarga akeh CO2 sing dipancarkan lan sithik CO2 sing diserap.

Penting banget kanggo ngreksa alas lan alas amarga wit lan semak bisa luwih apik tinimbang saben wong.

La gundhul alas Sampeyan kudu mandheg lan miwiti reboisasi karo spesies asli ing papan alas sing dikethok. Nanging penting uga kanggo nyuda tilas karbon pribadi.

Nganti saiki, wit minangka cara sing paling efisien kanggo nresep polusi, ora ana teknik gawean kanggo ngganti kapasitas iki, mula kita kudu ngrampungake.

Samsaya awon ing hawa sing ambegan ngisor bakal kualitas urip sing bakal ditindakake lan kesehatan manungsa bakal luwih akeh kena pengaruh, mula ora kudu lali karo aspek iki.

SUMBER: Pariwisata berkelanjutan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.