Pemanasan panas bumi

Pemanasan panas bumi

Nalika mangsa adhem teka, kita kudu panas omah supaya luwih kepenak. Nalika iku kita duwe keraguan babagan pemanasan global, polusi, lsp. Kanthi nggunakake energi konvensional kanggo dadi panas. Nanging, kita bisa nggunakake energi terbarukan sing digunakake kanggo dadi panas omah. Babagan pemanasan panas bumi.

Energi panas bumi nggunakake panas saka Bumi kanggo dadi panas banyu lan nambah suhu. Ing artikel iki, kita bakal nerangake kabeh babagan panas bumi. Mula, yen sampeyan pengin ngerti babagan apa energi kasebut lan kepiye kerjane, terus maca 🙂

Apa sing diarani energi panas bumi?

Operasi pemanasan panas bumi

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan yaiku nindakake tinjauan ringkes babagan apa energi panas bumi. Sampeyan bisa ujar manawa energi kasebut disimpen ing bentuk panas ing permukaan Bumi. Nyakup kabeh panas sing disimpen ing lemah, banyu soko njero lemah, lan watu, preduli saka suhu, ambane utawa asale.

Thanks kanggo iki, kita ngerti manawa ing ombone sing luwih gedhe utawa kurang, kita duwe energi sing disimpen ing ngisor lemah lan kita bisa lan kudu njupuk kauntungan. Gumantung saka suhu sing ana, bisa digunakake kanggo rong tujuan. Sing pertama yaiku menehi panas (banyu panas sanitasi, AC utawa dadi panas bumi). Saliyane, kita duwe generasi energi listrik saka panas bumi.

Energi panas bumi kanthi entalpi sing sithik digunakake kanggo produksi panas lan dadi panas. Iki sing dadi minat kanggo ngerti carane ngerti.

Kepiye cara nggunakake energi panas bumi?

Instalasi pompa panas

Penelitian wis ditindakake sing nyimpulake yen ing jerone udakara 15-20 meter, suhune dadi stabil sepanjang taun. Sanajan suhu ing njaba beda-beda, ing jerone bakal stabil. Rata-rata sawetara derajat luwih dhuwur tinimbang rata-rata taunan, udakara 15-16 derajat.

Yen mudhun luwih saka 20 meter, suhu bakal nambah gradien 3 derajat saben atus meter. Iki amarga gradien panas bumi sing misuwur. Yen saya jero, semakin cedhak karo inti Bumi lan adoh saka energi surya.

Kabeh energi sing ana ing lemah sing dipenuhi inti bumi, sinar srengenge lan banyu udan bisa digunakake kanthi ngganti cairan transfer panas.

Kanggo njupuk kauntungan saka energi sing ora entek iki saben taun, kita butuh transportasi lan cairan transfer panas. Sampeyan uga bisa njupuk kauntungan saka banyu soko njero lemah lan nggunakake suhu kasebut.

Operasi pemanasan panas bumi

Dadi panas ngisor

Kanggo nambah suhu kamar nalika musim salju, kita butuh peralatan sing bisa nyedhot kabeh energi sing dijupuk dening foto panas lan pindhah menyang fokus sing adhem. Tim sing ngidini iki Disebut pompa panas panas bumi.

Ing pompa panas, energi diserap saka udara njaba lan bisa mindhah menyang njero ruangan. Mesin kasebut umume performa kanthi apik lan akeh digunakake ing kahanan ruangan, yen prelu (sanajan efektifitas mudhun). Semono uga pompa panas aeroterma. Dheweke duwe panen sing apik, nanging gumantung karo kahanan cuaca.

Pompa panas panas bumi menehi kauntungan sing ora bisa ditolak tinimbang pompa panas liyane. Iki suhu stabil ing Bumi. Kita kudu eling yen suhu tetep ing taun, kinerja ora bakal gumantung karo kahanan njaba kaya ing kasus liyane. Kauntungane yaiku supaya sampeyan bisa nyedhot utawa menehi energi kanthi suhu sing padha.

Mula, bisa diarani kaya ngono pompa panas panas bumi-banyu Iki minangka salah sawijining peralatan transfer termal paling apik ing pasar. Kita mung bakal duwe konsumsi pompa sirkulator edl transfer panas (cairan iki biasane banyu karo antifreeze) lan kompresor.

Piranti energi panas bumi saya akeh berkembang ing taun-taun pungkasan lan saya kompetitif ing pasar. Bisa diarani manawa padha ing level sing padha karo peralatan liyane kanthi efisiensi kelas A + lan A ++ kanggo sistem pemanas

Aplikasi energi

Piranti kontrol pemanas

Energi panas bumi durung akeh digunakake ing omah. Nalika nggawe panas bisa ditemokake minangka bagean saka rencana ngirit energi. Ing antarane aplikasi energi Bumi sing ditemokake:

  • Dadi panas bumi.
  • Banyu panas sanitary.
  • Kolam sing digawe panas.
  • Lemah sing nyegerake. Sanajan katon kontradiktif, nalika ing njaba luwih panas, siklus bisa diganti. Panas diserep saka njero bangunan lan dilebokake ing lemah. Yen kedadeyan kasebut, pemanasan ing ngisor lantai minangka sistem pendinginan ing antarane omah lan njaba.

Pilihan sing paling apik lan paling efisien yaiku milih sistem pompa panas kanthi pemanasan panas bumi. Bisa uga nganggo banyu lan instalasi suhu sithik saengga efisiensi maksimal dipikolehi. Yen uga duwe instalasi energi termal surya ing omah, kita bakal entuk penghematan energi lan nyuda emisi CO2 menyang atmosfer kanthi signifikan.

Lan energi panas bumi duwe macem-macem kaluwihan kayata:

  • Energi resik.
  • Pompa panas saiki kanthi efisiensi tingkat tinggi. Sistem pemanas panas bumi sing efisien banget.
  • Energi sing bisa dianyari
  • Energi sing efisien
  • Emisi CO2 luwih murah tinimbang bahan bakar liyane.
  • Energi kanggo kabeh wong, ing sangisore sikil kita.
  • Energi terus, ora kaya surya lan angin.
  • Biaya operasional sing murah.

Apa sing kudu dielingi

Sadurunge nindakake instalasi jinis iki ing omah, sawetara aspek kudu dipikirake. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku nindakake studi kelayakan ekonomi kanggo proyek kasebut. Sampeyan bisa uga ora duwe cukup energi panas bumi ing wilayah sampeyan supaya efisien. Yen fasilitas kasebut akeh, bisa uga kudu sinau geoteknik sing luwih lengkap.

Sampeyan kudu ngerti biaya dhisikan instalasi jinis iki luwih dhuwur, luwih-luwih yen njupuk energi vertikal. Nanging, wektu mbayar maneh antara 5 lan 7 taun.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa mlebu ing jagad pemanasan panas bumi lan nikmati kabeh kaluwihan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Luis Alonso ngandika

    Apik tenan sistem iki lan jelas banget, sugeng.