Panel surya: Kabeh sing kudu dingerteni babagan iki

solar panels

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan panel surya, nanging ora ana sing asring kita deleng lan sawetara wong sing ngerti cara kerjane. Ing kirim iki kita bakal nliti kabeh sing kudu dingerteni panel solar, carane padha bisa lan apa sing keuntungan. Ayo diwiwiti.

Apa panel surya fotovoltaik?

Panel surya tumindak minangka perantara kanggo nggunakake sinar srengenge kanggo energi. Padha ngowahi radiasi srengenge amarga efek fotovoltaik, liwat akeh sel, sing disebut sel fotovoltaik.

jinis panel surya

Kepiye cara kerja sel fotovoltaik?

Kanthi nyambungake sel surya iki menyang sirkuit listrik lan ing wektu sing padha nampa radiasi solar, iki bakal ngasilake muatan elektron kang bakal miwiti kanggo sirkulasi lan generate daya saiki.

Pira jinis sel fotovoltaik sing ana?

Saiki, ana akeh jinis sel fotovoltaik. Akeh sing beda-beda amarga komposisi utawa sifate.

Ing ngisor iki kita bakal nggawe perbandingan antarane sel fotovoltaik silikon multikristalin lan sel silikon kristal.

  • Silikon multikristalin: Sel silikon multicrystalline apik banget ing kinerja, nanging luwih murah tinimbang silikon kristal, iki katon kanthi jelas ing katerangan sing kurang. Iki katon amarga luwih murah tinimbang silikon kristal.
  • silikon kristal: Sèl-sèl kasebut larang regane luwih dhuwur tinimbang sing kasebut ing ndhuwur, sing tegese panggunaane ora umum. Sanajan regane luwih dhuwur, nanging uga kinerja lan kualitase.

Apa keuntungan nggunakake panel surya?

keuntungan panel surya

Saka Imagine Energy, sing pisanan 100% perusahaan tenaga surya saka SpanyolRumus konsumsi mandiri energi inovatif digunakake, ningkatake pertumbuhan energi surya sing bisa dianyari 100% setya marang lingkungan. Kanthi cara iki, katergantungan marang energi sing ngrusak (kayata gas) suda. Thanks kanggo solusi kayata Imagina Energy, rumah tangga utawa perusahaan sing mutusake kanggo nginstal panel surya bisa ngasilake energi dhewe saka sumber daya alam sing ora bisa entek kayata srengenge.

Yagene disaranake nggunakake panel kasebut?

Iki minangka pilihan apik kanggo aplikasi ing omah lan ing perusahaan, awit iku soko sing bisa rampung diakses lan ngasilake tabungan gedhe ing tagihan listrik, utamané kanggo perusahaan.

Kajaba iku, iku saka bantuan gedhe kanggo njaga lingkungan, thanks kanggo kasunyatan sing energi iku ngasilaken 100% digawe liwat radiasi solar. Saiki, macem-macem investigasi ditindakake kanggo nambah sistem lan nggawe teknologi anyar iki menehi asil sing luwih apik saben dina sing liwati lan luwih efektif tinimbang saiki.

Temtunipun, teknologi ana ing dalan kanggo berkembang lan ing sawetara taun cara tradisional kanggo ngasilake energi bakal ditinggalake kanggo nggunakake mekanisme anyar iki sing, saliyane banget migunani kanggo wong, bantuan gedhe kanggo nglawan polusi. Kanthi kiriman iki, sampeyan bisa ngerti kabeh babagan panel surya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.