Pabrik daur ulang

fasilitas pabrik daur ulang

Kaya sing wis dingerteni, daur ulang yaiku proses ngowahi sampah lan kethokan dadi bahan anyar supaya bahan mentah anyar ora perlu digunakake nalika mbangun lan nggawe. Kanggo nindakake proses daur ulang iki kanthi sampurna, sampah kasebut kudu diangkut menyang gudang khusus kanggo transformasi, sing kudu duwe seri karakteristik, ing babagan mesin sing cukup lan personel sing mumpuni, utawa ing babagan adaptasi. . Kanggo iki yaiku tanduran daur ulang.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tanduran daur ulang, karakteristik lan pentinge.

Proses transportasi sampah

pabrik daur ulang

Saka truk menyang gudang utawa dermaga unloading, sampah kudu ngliwati sawetara tahapan, sing kudu dicocogake karo macem-macem proses sing diajukake, bebarengan karo personel lan mesin sing relevan, ora preduli saka asale.

Diwenehi karakteristik saka macem-macem jinis sampah, lgudang kudu dicocogake kanggo saben jinis bahan sampah, supaya kita bisa nggolongake liwat konsep padha.

Tanduran kasebut kudu duwe struktur sing cukup amba supaya bisa milih lan ngelasake sampah kota (MSW) ing macem-macem tahapan, organik utawa anorganik, kanggo nggawe kompos pungkasan kanthi kualitas dhuwur.

Mulane, mesin sing digunakake kanggo jinis proses iki kudu dicocogake kanthi lengkap kanggo nindakake, uga personel sing ngoperasikake mesin utawa sing manggoni papan ing proses pemisahan sampah. Karyawan kudu ora mung duwe kualitas dhuwur, nanging uga kudu peralatan cocok kanggo Processing sing njamin pangayoman lan safety ing karya.

Ing babagan struktur, Gudang kasebut kudu jembar supaya proses daur ulang sing beda bisa ditindakake ing kana. Kajaba iku, dheweke kudu tansah njaga ventilasi sing apik lan cahya sing apik.

Langkah menyang pabrik daur ulang

plastik

Sumber sampah dipérang dadi rong kategori: domestik utawa komersial lan industri. Iki minangka tautan pisanan ing rantai daur ulang lan ing ngendi sampah diasilake. Wilayah produksi domestik minangka omah pribadi; bisnis, toko, bar, restoran lan toko umum; lan industri, perusahaan lan bisnis. Sampah sing diasilake ing papan kasebut bisa dipisahake lan didaur ulang liwat tong sampah sing beda.

Ing babagan perusahaan, kanthi nandhatangani kontrak karo perusahaan liyane sing ngurusi sampah. Ngisor langkah iki penting supaya ora ngrusak rantai.

Langkah kapindho ing rantai daur ulang yaiku daur ulang sampah. Iki kalebu ngumpulake lan ngangkut sampah ing wadhah sing cocog. Ana wadhah logam, plastik utawa wesi, nganti 40 meter kubik, kompaktor, mesin penghancur kertas lan akeh mesin sing melu proses kasebut.

Pabrik pemilahan lan transfer sampah

perawatan sampah

Link iki ora tansah ana ing chain. Iki minangka pabrik sampah kanggo nglumpukake sabisa-bisa lan entuk manfaat transportasi tanpa lelungan kanthi cara sing ora boros. Contone, pabrik pangolahan kertas lan karton. Padha ngumpulake kabeh jinis materi iki, pencet menyang ember gedhe, banjur njupuk menyang panggonan sabanjuré saka ing kono. Iki mbantu nyuda biaya transportasi.

Iki minangka unsur kunci saka proses daur ulang. Ing langkah iki, sampah dipisahake lan diklasifikasikake, supaya kabeh dadi siji, sijine bebarengan ing kelompok lan bisa diangkut dhewe. Mulane, karya pabrik pangolahan lan daur ulang dipromosikan lan disederhanakake.

Pangobatan sampah

Tahap pungkasan saka balapan jarak adoh iki yaiku mbuwang sampah. Ana macem-macem pabrik sing nggunakake macem-macem teknologi kanggo ngolah sampah. Bisa dadi stasiun daur ulang (kertas lan kardus, plastik, logam, kayu, kaca…), sedimen sing dikontrol (umume diarani landfill) utawa pabrik produksi energi (biomas, biogas, insinerator…).

Saliyane limang tahap kasebut, macem-macem bahan bisa ngalami proses sing beda-beda gumantung saka karakteristike. Sawise diproses, barang-barang sing asline sampah diuripake maneh. Padha dadi unsur anyar. Warga sing tanggung jawab misahake lan nyimpen sampah kanthi cara sing bener. Keuntungan kalebu nyuda jumlah TPA, nyuda emisi karbon dioksida, ngirit banyu lan energi, lan nggawe lapangan kerja sing lestari.

Aspek pabrik daur ulang

Kanggo nindakake proses iki kanthi sampurna ing pabrik daur ulang, sampah kudu diangkut menyang gudang khusus kanggo modifikasi mengko. Iki kudu duwe seri karakteristik cekap, kalebu mesin nyukupi lan personel qualified cocok kanggo kapal dhewe.

Penting banget kanggo ngerti proses saka truk menyang hangar utawa mesin unloading dock. Mula, sampah kudu ngliwati tahapan, sing kudu dicocogake karo macem-macem proses sing bakal dilewati sampah, bebarengan karo personel lan mesin sing gegandhengan, preduli saka asale.

Amarga karakteristik macem-macem jinis sampah, gudang kudu ngemot saben jinis bahan sampah. Kanthi cara iki, bisa diklasifikasikake miturut konsep sing padha. Pabrik kasebut kudu duwe struktur sing cukup amba kanggo ngidini macem-macem tahapan pemilihan lan klasifikasi sampah padat kutha (MSW).  Sampah organik kudu bisa nggawe kompos pungkasan sing berkualitas.

Mulane, mesin sing digunakake kanggo jinis proses iki kudu ing kondisi sampurna lan kudu kebak dicocogake kanggo bener nglakokaké prosedur. Kajaba iku, personel sing nangani mesin kasebut utawa sing duwe posisi ing proses pemisahan sampah uga kudu disiapake.

Ora mung staf kudu nduweni kualifikasi sing dhuwur, nanging uga kudu duwe peralatan sing pas. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngleksanakake operasi sing kudu dilakoni kanggo njamin pangayoman lan safety sing nyukupi ing karya. Ing babagan struktur, gudang kudu jembar, sing penting supaya proses daur ulang sing beda bisa ditindakake. Kajaba iku, dheweke kudu tansah njaga ventilasi sing apik lan cahya sing apik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pabrik daur ulang lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.