Eksploitasi pasir ngasilake dampak lingkungan lan politik

overexploitation wedhi

Eksploitasi sumber daya alam ngasilake akeh pengaruh tumrap lingkungan lan pamrentah sing ngatur sumber daya iki lan wilayah kasebut. Ing kasus iki, kita ngomong babagan overexploitation saka wedhi.

Pasir minangka sumber daya sing saya winates lan terkenal, amarga luwih langka amarga erosi sing akeh banget disebabake dening deso-deso sing didhasarake manungsa. Overexploitation iki ngasilake, uga pengaruh kanggo lingkungan, ekonomi, politik lan sosial pengaruh. Iki meksa langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo manajemen berkelanjutan sing ngatur panggunaan.

Pentinge pasir minangka sumber daya

Pasir saka pantai, kali lan dasar laut duwe peranan penting ing ekosistem amarga nomer akeh omah-omahé lan kanggo perlindungan sing diwenehake ing pesisir fenomena atmosfer sing kuat, miturut artikel ing jurnal Science.

Manungsa wis mbangun lan ngowahi kabeh ruang alam kanggo urbanisasi wilayah lan nggawe kutha-kutha kanggo urip lan ngembangake sistem ekonomi. Pangembangan ekspansi kutha ing skala global wis ditindakake meksa kuwat ing dikarepake wedhi kanggo dadi bahan sing penting lan penting ing industri konstruksi. Pasir digunakake kanggo mbentuk bahan kayata beton, aspal utawa gelas.

Kajaba iku, wedhi uga digunakake kanggo mulihake pesisir utawa patah hidrolik, sing nyebabake panjaluk tuwuh kanthi cepet kaya masalah sing ana gandhengane karo eksploitasi.

Eksploitasi pasir

ekstraksi pasir

Eksploitasi berlebihan iki mengaruhi ekosistem alam kanthi cara sing negatif, wiwit keragaman hayati kasur kali lan pesisir rusak. Yen ekosistem ing endi spesies kewan lan tanduran kena pengaruh negatif, pengaruh kasebut uga bakal nyebabake rantai trofik, mula ngilangi keseimbangan ekologis. Kajaba iku, defisit pasir duwe efek negatif ing produksi lan entuk panganan kanggo masarakat lokal.

Kegiatan sing ditindakake ing meh kabeh kutha pesisir yaiku ngeterake pasir saka pantai menyang pantai liyane kanggo ngisi. Konstruksi manungsa ing pesisir, kayata bar pantai, pelabuhan, dermaga, lsp. Dheweke ngowahi dinamika pasir lan ngganggu aliran sing tetep, nyebabake defisit kasebut ing sawetara wilayah ing pantai. Kanggo ngatasi masalah iki, wedhi dijupuk saka pantai sing luwih "pedunung" lan diwutahake menyang kekurangan.

Nanging, kegiatan iki bisa nggampangake panyebaran spesies invasi tartamtu sing ndeleng kesempatan ing kana, utawa nyebabake pembentukan banyu stagnan sing seneng nyebarake penyakit infeksi kayata malaria.

Salah sawijining masalah sing paling serius amarga pasir sing akeh banget yaiku nyuda sedimen sing ditemokake ing pantai lan ing kali delta. Yen delta ora duwe endapan sedimen sing akeh, mula ora bakal dilindhungi saka pengaruh pesisir lan perubahan iklim kayata munggah ing segara utawa intensifikasi badai, sing kerusakane, nambah permintaan pasir.

Langkah-langkah tumrap kahanan iki

ekstraksi pasir sing berlebihan

Penyidik ​​perkara iki, Gambar placeholder Aurora Torres, negesake manawa langkah-langkah kudu ditindakake kanggo ngindhari kahanan overexploitation saiki kanggo sumber daya winates lan terkenal iki.

“Penting, pemerintah kudu kerja sama lokal lan internasional kanggo manajemen. Para ilmuwan saka macem-macem disiplin kudu kerja saka perspektif sistematis supaya para produsen kebijakan lan masarakat ngerti ruang lingkup masalah iki lan implikasine”Ujare Torres.

Pungkasane, dheweke negesake manawa prelu promosiake daur ulang konstruksi lan bahan pembongkaran, amarga ngasilake jutaan ton saben taun lan bisa ngirit biaya yen didaur ulang, saliyane ora ngrebut lahan ing TPA. Manfaat ekstraksi pasir bisa nyebabake munculna konflik sosial politik, kadhang kala kasar, kayata munculé mafia pasir utawa ketegangan ing antarane negara-negara tanggan amarga perdagangan lan ekstraksi ilegal.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.