Oven lempung

Formasi oven lempung

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis oven sing migunani banget yen duwe kebon utawa kebon. Iki minangka oven lempung. Iki minangka jinis oven sing cukup nyebar sing bisa digunakake kanggo nggawe konstruksi krasan kanthi bahan sing digunakake maneh lan regane murah. Bisa digunakake kanthi apik ing panyimpenan panas lan nggawe panganan cukup apik.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitunjuk babagan carane nggawe oven lempung.

Ukuran sing kudu diduweni oven lempung

Formasi oven lempung

Kanggo nggawe oven jenis iki, kudu dipikirake jumlah panganan sing bisa dimasak ing wektu sing padha. Yen kita ngomong yen arep nggawe panganan kulawarga, paling ora kudu duwe kapasitas pas 3 pizza sekaligus. Pangukuran standar sing digunakake ing oven iki Udakara radius udakara 50 sentimeter wiwit 3 pizza pas ing kene cukup kepenak.

Lawang kudu dirancang kanggo njupuk referensi kontainer sing bakal dilebokake ing njero oven. Kanthi cara iki, kita bakal menehi katrangan wiyar saka kontainer kasebut lan kita bakal nggawe lawang luwih jembar supaya bisa nyelehake lan mbusak bahan kasebut tanpa ana masalah. Ana akeh wong sing nyaranake manawa ngleboke iki duwe bentuk bunder kanggo ngindhari panas, nanging masalah iki bisa dihindari kanthi nggunakake lawang sing bisa ditutup kanthi apik.

Bahan kanggo jubin lan kubah kasebut cukup langka lan murah, mula ora ngasilake biaya tambahan. Kanggo jubin, kita kudu nyelehake bata sing lengkap utawa medium, nanging wis resik kabeh. Kita bisa nggunakake sawetara dimensi kanggo dhasar udakara 1.40 meter persegi lan mbutuhake udakara 120 bata.

Kanggo kubah kita kudu nggunakake udakara 160 bata medium. Sampeyan kudu duwe sawetara bahan dhasar kayata tuas supaya bisa nyampur lan dosis lendhut, sendok tukang batu kanggo nyelehake lendhut, level gelembung supaya levele bener, kompas lan utas sing dawane padha diameteripun sing arep dibangun tungku. Disaranake takon marang pandhe wesi supaya mesin las bisa nggawe pigura kanthi ukuran lawang. Iki minangka bagean sing paling rumit kanggo dibukak sing bisa difasilitasi dening kanca sing bakal menehi sampeyan estetis sing luwih apik.

Lempung saka oven

Jinis oven

Ing kasus iki, semen sing bakal digunakake yaiku lendhut. Kanggo iku kita kudu ngresiki bumi sing entheng lan yen bisa warna ireng kanggo miwiti instalasi. Yen bumi ireng, kita bakal njamin manawa nduweni sifat sing apik kanggo bata. Kita butuh jarak sekitar 1 meter persegi bumi kanggo nggawe dhasar, lemari besi lan plesteran tungku. Kajaba iku, kudu ana kotoran jaran nganggo tas goni.

Cara paling apik kanggo miwiti nyampur kabeh yaiku nggawe jinis sumur kanthi cangkem. Ing kene kita bakal nyelehake lapisan nilon utawa lan kita bakal nyelehake bumi supaya bisa nggawe lendhut. Yen ngliwati bumi liwat layar, mula kita bisa nggawe campuran luwih gampang dicampur lan nyingkirake watu utawa kotoran liyane. Rasio sing paling disaranake yaiku nggunakake seprapat ember pupuk jaran kanggo saben rong ember 10 liter. Pupuk jaran yaiku lemah 80% lan pupuk 20%. Konsistensi sing dicampur kudu dicampur yaiku kurang luwih saka kentang tumbuk.

Lemah

Lantai sing kudu digawe kanggo oven lempung kudu duwe 3 level. Tingkat pertama sing bakal dibangun kanggo mbangun basis termal. Kita bakal nggunakake bata lan bisa nggawe formwork kanthi nggunakake wesi kain kothak kanthi ukuran 30x 30cm. Bagéan iki isih luwih saka kreatifitas tukang bangunan. Mung sawetara aspek sing kudu dipikirake, kayata bobot sing kudu didukung dhasar, adhedhasar apa sing bakal asring dimasak.

Kanggo level loro, kita kudu nutupi dhasar bata sing wis diatasi karo lendhut. Kanggo level kaping telu, kita bakal mbaleni tahap kaping loro nanging kanthi kemungkinan masang tali bata ing perimeter pangkalan lan nempatake uyah kasar dicampur karo gelas lemah kanggo menehi konsistensi luwih gedhe. Penting kanggo ngawasi level ing saben jubin supaya titik kasebut diselehake kanthi bener

Kolong oven lempung

Oven lempung

Kanggo kubah, kita butuh basis supaya bisa dirakit lan rata-rata. Kita bakal pucuk kompas lan menehi tandha kabeh keliling oven kanthi njupuk jembaré lawang. Kita bakal nggunakake lokasi oven sing kudu ngawasi rezim angin kanggo nyelehake lawang ing sisih liyane supaya bisa kerja kanthi luwih kepenak.

Kita bakal njupuk setengah bata lan coklat cilik kanggo nyelehake ing garis sing ditandhani sadurunge. Sampeyan ora kudu menehi karep kanggo 3 kursus pisanan. Saka katelu lan Lada iki, kita kudu menehi bata luwih sithik. Yen nggunakake kompas, kita bisa ngerti dununge bata lan kecenderungane. Yen wis ngrampungake rong pertiga kubah, kita kudu ninggalake papan sing cilik kanggo geni. Spasi iki ora kudu luwih gedhe tinimbang kaleng.

Aku pengin nggawe kabeh formasi kubah ing pirang-pirang sesi bakal luwih gampang amarga bakal terus garing nalika dibangun. Sawise rampung nggawe kubah, kita bakal garing kabeh udakara seminggu. Banjur, kita bakal nggunakake lempung sing padha karo sing wis digawe kubah kanggo nggawe lapisan kandel udakara 2 nganti 3 sentimeter supaya luwih direksa. Yen kita ngerteni yen lendhot retak luwih gampang kita bisa nambah luwih akeh postingan jaran menyang proporsi supaya luwih apik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe oven lempung.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carlos ngandika

    Halo matur nuwun kanggo nuduhake, kayane dakkira jumlahe lahan salah amarga sampeyan ujar 1 meter persegi lan aku ngerti kudune ana ing volume, meter kubik. Yen mangkono, mesthine bakal akeh lahan, udakara 1000 liter. Matur nuwun

  2.   Alberto ngandika

    Mangga paling sethithik mriksa carane artikel kasebut ditulis. Wis akeh kesalahan gramatikal lan ejaan.