Omah sing berkelanjutan

omah sustainable

Salah sawijining fenomena sing paling penting ing sektor real estate kanggo nyuda pengaruh lingkungan lan efek perubahan iklim yaiku omah sustainable. Iki minangka omah sing duwe bahan ekologis lan nggunakake sistem sing bisa didaur ulang lan diwenehake dening energi sing resik. Kajaba iku, jinis omah iki nggampangake gaya urip sing paling ngajeni karo lingkungan, sing diarani nyuda jejak ekologis.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan ciri lan konstruksi kothak sustainable.

Karakteristik utama

kaluwihan saka omah ekologis

Supaya kita bisa ngomong babagan omah berkelanjutan, mesthine bahan-bahan sustainable digunakake kanggo konstruksi. Kajaba iku, kudu bisa ngasilake energi dhewe lan bisa nggunakake sumber daya dhewe. Salah sawijining ciri utama babagan energi berkelanjutan yaiku nggunakake generator surya lan paraka. Kanthi panel surya sampeyan bisa nggunakake energi saka srengenge. Aspek liya omah berkelanjutan yaiku nggunakake maneh banyu udan. Generator uga bisa dirakit sing bisa nyimpen energi saka angin.

Nanging, iku ora kabeh apik. Tarif berkelanjutan duwe sawetara masalah. Mbok sing paling penting yaiku rega bahan kasebut. Lan rega kasebut regane luwih larang tinimbang bahan tradisional. Sanajan ngono, biayane ora mesthi luwih larang. Ana sawetara arsitek lan desainer sing wis berhasil ngolah ulang bahan supaya biayane ora dadi larang banget. Kajaba iku, kudu uga dipikirake manawa omah-omah berkelanjutan wiwit ngirit biaya pasokan prinsip dibandhingake karo omah tradisional. Iki minangka jangka jangka panjang sing bisa ngirit ekonomi lan lingkungan.

Faktor kanggo mbangun omah berkelanjutan

konstruksi omah berkelanjutan

Kita kudu luwih dhisik nemtokake sawetara faktor wiwitan kanggo ndeleng syarat lan kebutuhan sing dibutuhake kanggo mbangun omah berkelanjutan. Sing paling disaranake yaiku:

  • Siapke anggaran sing selaras karo jinis omah sing pengin sampeyan bangun.
  • Coba gunakake orientasi omah supaya bisa diadaptasi kanthi nyuda biaya energi.
  • Efisiensi energi penting nalika nggawe omah jinis iki. Sampeyan uga penting kanggo nyakup panggunaan sumber sing bisa dianyari.
  • Bahan konstruksi lan panggunaan kudu ekologis total.
  • Banyu kudu diatur kanthi cerdas. Yaiku, akeh sing bisa diklumpukake saka udan sing udan.
  • Sing paling penting, bisa uga duwe bathi finansial.

Ing omah berkelanjutan, penting banget supaya entuk kenyamanan ventilasi lan AC. Sampeyan bisa entuk kahanan cahya sing nyaman tanpa nggunakake akeh bahan bakar lan entuk insulasi swara paling apik. Sanajan kabeh poin sing dibahas, aspek ekonomi paling penting. Ing kene manajemen arsitektur lan desain sing apik bisa ditindakake saengga regane ora mundhak banget. Kajaba iku, apik banget yen desain omah kasebut cukup apik.

Supaya omah berkelanjutan bisa narik perhatian masarakat umum, faktor rega kasebut penting banget. Konsumen ngerti manawa bakal entuk investasi maneh sajrone sawetara taun, saengga bisa mbayar biaya konstruksi sing luwih dhuwur. Kayane nggambarake jumlah tagihan listrik lan banyu sing bakal diirit seiring wektu.

Kulawarga berkelanjutan butuh sumber daya ekologis lan sing bisa didaur ulang. Yen bahan sing larang lan angel dipikolehi, kulawarga kudu dianggep ramah lingkungan, mula tegese praktik kasebut ora bisa digayuh.

Efisiensi energi omah berkelanjutan

omah ekologis

Pramila omah berkelanjutan kudu ngitung efisiensi energi lan penghematan biaya suplai lan konstruksi sajrone urip sing migunani. Wiwit bahan bangunan pertama sing dipikolehi, omah kasebut bisa duwe umur pirang-pirang taun lan pangopènan nganti digunakake maneh. Saliyane iku kabeh, sampeyan kudu ngrasakake omah lestari miturut arsitektur.

Kunci kanggo njaga omah berkelanjutan yaiku aturan kesinambungan telung R: nyuda, daur ulang lan digunakake maneh. Utilitas sumber daya lan efisiensi teknologi kudu maksimal.

Ora mung babagan panel surya utawa panen banyu udan kanggo produk rumah tangga. Disaranake nggunakake angin kanggo garing sandhangan tinimbang nggunakake mesin pengering, Disaranake nimbang wektu sithik lan aja kakehan ngentekake. Malah ana sawetara pamilik omah ijo sing nggunakake kebon kanggo duwe kebon biologis lan menehi sumbangan kanggo ngurmati bumi. Amarga gaya urip sing duwe omah ijo penting banget kanggo nglindhungi lingkungan.

Model sing paling akeh digunakake

Pring mekar

H&P, perusahaan arsitektur Vietnam, yasa omah sustainable kanggo didol kanggo wong miskin. Desain kasebut ngelingake tetanduran ing lingkungan sekitar, mula posisi ing tunjang dhuwur banget. Tujuane desain yaiku tahan banjir nganti 1,5 meter.

Awi mekar mekar jembaré 44 meter kubik lan dibangun nganggo bahan-bahan sumber lokal kayata pring, papan serat lan godhong klapa, mula konstruksine gampang lan gampang, lan uga bisa digunakake kanthi ekonomi dening masarakat sing paling rentan.

Omah tiba

Studio arsitektur Fougeron wis ngrancang lan nggawe omah sing njamin sampeyan bisa urip berkelanjutan. Nduweni fasad tembaga sing nyedhiyakake udhara segara kanggo pendinginan alami lan susunan kasebut nyedhiyakake perlindungan sing sampurna saka geni. Salah sawijining fasilitas sing apik ing omah iki yaiku windows sing hemat energi. Dheweke duwe desain unik sing ngidini stimulasi alami nalika mbukak. Keistimewaan liyane yaiku mbukak lawang otomatis. Iki bakal mbantu nyuda kebutuhan AC. Pungkasan, omah kasebut duwe sistem daur ulang banyu sing bisa mandhiri.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan omah berkelanjutan lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.