Omah surya, omah mbesuk

Apa sampeyan nate mikir omah surya minangka omah mbesuk? Apa sampeyan kalebu wong sing seneng kafilah ing akhir minggu?

Sampeyan ora kudu mbayangake apa-apa maneh amarga Prodengin, perusahaan Australia, wis ngluncurake omah surya sing luwih dawa diarani Wiji. Omah-omah surya ana ing kene. Dheweke duwe kauntungan saka sistem sing bisa diupgrade sing duwe kabeh mupangat kanggo omah cilik nanging mung nganti sawetara detik, ditambah uga akses kalebu kursi roda.

Bab kasebut ora ana ing kene lan dheweke ora mung pengin omah garing nanging ana omah Omah sing hemat energi utawa praktis kanthi mandhiri.

Progendin wis gabung karo proyek iki solar panels kanggo generasi listrik nganti 8KW, bisa milih ukuran batere.

Kajaba iku, wis sistem tangkapan banyu lan kanthi windows kanthi 360 derajat sesanti kanggo menehi sumbangan sabisa-bisa kanggo lingkungan lan nggampangake urip berkelanjutan. Sampeyan mung butuh kebon organik ing halaman sampeyan!

Ing dhuwur 2,5 meter lan ambane 6 meter, nyedhiyakake luwih saka cukup ruang kanggo urip kanthi nyaman nalika sampeyan lelungan jagad iki menyang papan sing asring ora bisa dituju utawa kothak listrik durung tekan.

Luwih becik, pikirake babagan macem-macem panggunaan sing bisa diwenehake menyang omah jinis iki lan ora ateges mung omah-omah dadi omah permanen utawa minangka omah musiman nanging Akomodasi pengungsi, layanan darurat, minangka papan makarya sing adoh saka kutha gedhe (kanggo panulis utawa seniman bisa migunani) utawa uga kanggo pasar utawa area rekreasi kayata pameran.

Kabeh panggunaan kasebut kanthi cepet-cepet mripat amarga kemudahan transportasi sing ana lan swasembada sing diidini.

Nanging ayo ora mung fokus ing omah iki, kayata modhale omah surya kaya anyar Omah Blu sing ing kasus iki isih bisa digunakake nanging modular (prefabrikasi) lan kaluwihan saka omah-omah solar kasebut bisa beda-beda kayata kontrol kualitas sing ditindakake saben wayah dening spesialis sing beda-beda lan bisa luwih gampang diatur ing wektu produksi sing cendhak tangan liyane uga duwe ciri khas a konstruksi sustainable amarga akeh bahan sing digunakake kanggo pambangunane asale bahan daur ulang sing banjur ditambahake substruktur baja galvanis (sing bakal mbentuk enclosure, partisi, lan langit-langit).

Iki kanggo nambah lantai pring, kahanan udara kanthi efisiensi tinggi, konsumsi banyu sithik nggunakake sistem konsumsi banyu uga ora lali instalasi panel surya, pamulihan banyu udan lan tambahan omah karo dek malang kanggo nyedhiyakake sawetara panganan nalika nyumbang kanggo nahan CO2.

 

Kerugian omah surya jinis iki dibandhingake sing sadurunge yaiku transportasi, mula ora kena ngukur maksimal (ambane 4,9 meter dawane 18,9 meter) lan mesthine rakitan, amarga omah-omah kasebut dipisahake ing panel saengga transfer luwih irit lan kompak.

Menawi mekaten, sampeyan kudu jelas babagan omah sing pengin, kanthi omah sadurunge sampeyan mung duwe watesan kanggo kendaraan sing diarani "omah mobile" awit pungkasane mung padha.

Napa aku ngomong iki? Kanggo alesan sing gampang transportasi lan Déwan  omah surya nomer loro iki regane larang banget, dheweke butuh ijin khusus lan malah ngawal mula tanpa mangu-mangu sawetara perusahaan ing Spanyol khusus kanggo transportasi jinis iki.

Saka sing sampeyan tingali, jinis omah surya, modular utawa seluler, nyedhiyakake macem-macem kaluwihan uga kekurangan, nanging tanpa mangu-mangu minangka kekurangan, aku mung regane, lan ora mung kanggo ngeterake omah modular. , amarga ora ana akeh Kesadaran ing Spanyol wiwit katon, isih durung ana garis pasar sing pas lan iki tegese regane larang, bisa kanthi gampang nggayuh luwih saka 79.000 euro ing omah modular tanpa ngetung transportasi utawa nglumpukake 300.000 euro kanggo wong-wong mau.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.