Omah Pasif

omah pasif

Dina iki kita bakal ngomong babagan konsep sing wis merevolusi bangunan berkelanjutan adhedhasar energi terbarukan lan pengaruh lingkungan sing sithik. Iki minangka bangunan sing nduweni komitmen kanggo pembangunan jangka panjang. Dikenal minangka Omah pasif. Diterjemahake menyang basa Spanyol, kaya omah pasif lan nuduhake jinis konstruksi omah sing duwe ciri khas.

Ing artikel iki, kita bakal ngomong apa omah Pasif, ciri khas apa lan sarat sing dibutuhake.

Apa sing diarani omah Pasif

omah pasif

Ing bidang pangembangan arsitektur modern adhedhasar energi terbarukan lan panggunaan sumber daya alam, konsep anyar iki lair. Omah pasif ora liya yaiku jinis omah sing nuduhake standar konstruksi omah sing cocog karo ciri tartamtu. Ciri-cirine kaya ing ngisor iki:

  • Pancen hemat energi. Kanggo iki, prinsip arsitektur bioklimatik digunakake supaya bisa nggunakake kabeh kahanan energi sing ana ing lingkungan kanggo nyuda panggunaan energi.
  • Mesthi kepenak lan kepenak. Efisiensi energi sing digunakake liwat lokasi sing bener lan energi lingkungan ora bisa nyuda kualitas urip.
  • Kudune duwe rega sing regane meh kabeh wong lan ora mung kanggo sawetara.
  • Ekologis Saliyane efisiensi energi, kudu dibangun ngormati lan nyuda pengaruh lingkungan lan integrasi kanthi sampurna karo lingkungane. Sajrone panggunaan omah iki, pengaruhe kanggo lingkungan kudu dikurangi nganti bisa.

Kanthi cara iki, kita nggawe omah Pasif minangka papan sing bisa ngonsumsi energi minimal lan njaga kahanan AC sing cukup sajrone taun. Konstruksi, desain lan susunan kabeh bahan pancen ekologis kanggo nyuda tilas karbon lan pengaruh lingkungan liyane.

Asal saka omah Pasif

arsitektur bioklimatik

Konsep iki dudu babagan merek, nanging konsep konstruksi efisien. Iki katon kaping pisanan ing wiwitan dasawarsa 80-an. Wiwit iku, luwih akeh wong sing ngomong babagan arsitektur bioklimatik kanggo mbangun omah. Babagan pisanan sing kudu ditindakake supaya bisa mbangun omah bioklimat yaiku ngerti pasinaon babagan iklim wilayah sing bakal dibangun. Ing kene sampeyan kudu ngetrapake dina, srengenge, udan, lingkungan sing ana ing sekitar, jarak kanggo nyuplai wilayah, lsp. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggunakake kabeh variabel kasebut kanthi maksimal kanggo nyelehake a orientasi lan desain sing tepat kanggo nyuda konsumsi energi lan duwe kahanan urip sing luwih apik.

Kanggo kabeh perkara ing ndhuwur ditambahake panggunaan macem-macem bahan lan prosedur konstruksi sing nggunakake teknik ekologis lan efisien kanggo lingkungan sing sadurunge wis ditliti. Kanthi cara iki, bisa nggawe omah sing konsumsi energi sing sithik banget lan pengaruh lingkungan sing sithik.

Kita bisa ujar manawa konsep omah Pasif ngluwihi sing dipikirake nalika ngomong babagan label rating energi ing bangunan. Bener manawa label efisiensi energi ing bangunan kasebut nyritakake akeh informasi babagan iki. Bisa ngandhani jumlah energi sing dikonsumsi bangunan kanthi total lan efisiensi energi sing ana. Nanging, Dheweke ora ngomong babagan desain lan bahan sing dibangun omah kasebut.

Penghematan konsumsi energi karo omah pasif

omah pasif ing kutha

Ayo goleki apa tabungan utawa tabungan sing bisa diduweni nalika nggawe omah Pasif. Kanggo entuk ide, kita ngomong babagan kabeh standar sing ditindakake ing jinis konstruksi iki lan bisa mbantu ngirit ing ngisor iki:

  • Ngirit nganti 90% kanggo konsumsi pemanas. Nilai kasebut diwenehake yen kita mbandhingake karo bangunan liyane sing ngetutake pola konstruksi tradisional.
  • Kita bisa entuk tabungan nganti 75% utawa luwih kanggo dadi panase kanthi tuku omah pasif iki kanthi bangunan sing mentas dibangun kanthi standar efisiensi paling dhuwur.
  • Ing wilayah yen wilayah kita duwe iklim sedheng, ing endi biaya energi paling gedhe yaiku ngenteni adhem lan ora dadi panas. Kabeh kasebut wis kabukten ing data tabungan konsumsi sing padha.

Kaluwihan

Ayo ndeleng apa kaluwihan utama sing diwenehake pasif omah:

  • Pangurangan radikal ing tagihan energi. Iki tegese tabungan kanggo jangka menengah lan jangka panjang.
  • Konsumsi energi sing tanggung jawab lan ramah lingkungan.
  • Pengaruh lingkungan sing luwih murah ing kabeh tahap urip ing omah iki, kalorone wiwit dibangun nganti pungkasane gunane.
  • Kenyamanan sing luwih gedhe lan kualitas urip sing luwih apik. Iki perlu amarga kabeh AC tetep dikontrol. Kanthi cara iki, kita entuk lingkungan sing duwe kahanan dhasar lan tetep sing luwih nyaman tinimbang jinis omah liyane.
  • Umur sing luwih migunani lan luwih murah kanggo ndandani lan reformasi. Omah pasif iki nggunakake macem-macem teknologi modern kanthi bahan tingkat dhuwur. Dadi bahan sing luwih canggih lan ramah lingkungan, umure luwih suwe. Kajaba iku, duwe kauntungan manawa ora mbutuhake akeh perbaikan lan ora ana masalah liyane sing asale saka nggunakake kualitas asor ing konstruksi.

Desain lan konstruksi omah pasif

Ayo goleki sawetara ciri sing duwe standar konstruksi iki.

  • Isolasi termal sing apik: diwenehi bangunan sing duwe efisiensi energi sing dhuwur kanthi konsumsi sithik lan jaminan kenyamanan sing apik. Energi termal dioptimalake liwat insulasi sing apik lan migunani ing musim salju lan musim panas. Fasad, tembok eksterior, atap lan sills dibangun kanthi bahan kanthi transmisi termal sing kurang.
  • Jendhela lan lawang kanthi kinerja dhuwur: Umume kekuwatan konvensional duwe titik sing ringkih yaiku kesenjangan. Ing papan sing bener sajrone kerja, ruangan iki bisa dikurangi kanggo ngirimake panas sing kurang.
  • Ora ana kreteg termal: transmisi energi terus-terusan kaloro ing fasad, atap lan papan. Uga bisa ditemokake ing pojok lan ujung.
  • Nyenyet udara: omah kasebut bisa nyenyet nganti maksimal eksekusi sendi sajrone konstruksi.
  • Ventilasi mekanik kanthi pemulihan panas: mbutuhake ventilasi pemulihan panas kanggo nggunakake maneh suhu udara ing njero ruangan lan panas utawa hawa adhem sing adhem.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan omah Pasif lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.