Karakteristik lan jinis omah ekologis

Omah ijo iku mbesuk

Efisiensi energi lan energi terbarukan saya akeh nyengkuyung omah supaya dadi luwih ijo lan ngurus lingkungan. Omah-omah ekologis yaiku sing konsumsi energi minimal lan meh ora ngasilake pengaruh kanggo lingkungan, emisi lan sampah.

Nanging kanggo mbangun omah ekologis, luwih dhisik kudu ngerti bahan endi sing cocog lan endi sing ora ngasilake pengaruh lingkungan, ing konstruksi lan panggunaan. Kajaba iku, ana sawetara jinis omah ekologis gumantung ing papan sing dibangun, materi sing digunakake, operasi sing pengin diwenehake, lsp. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan omah ekologis?

Karakteristik omah ekologis

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sadurunge ngerti jinis lan beda sing ana ing omah ekologis, kita bakal ngerti ciri lan kerjane. Omah ekologis minangka papan dununge sing njupuk kauntungan saka sumber daya alam srengenge lan bumi lan uga ngajeni lingkungan nalika dibangun lan yen wis rampung.

Kanggo ngoptimalake sumber daya kanthi maksimal ing konstruksi lan fase panggunaan, desain omah ekologis kudu canggih lan nyukupi kebutuhan tartamtu, kayata:

Desain bioklimatik

Omah sing duwe desain bioklimatik bisa ngoptimalake sumber daya sing ditawakake lingkungan sabisa-bisa, kayata jam srengenge lan panas sing dipancarake lemah kanggo panas omah lan, ing sisih liyane, arus udara kanggo ventilasi lan adhem omah.

Kanggo ngisolasi tembok saka owah-owahan suhu ing njaba ing njaba, desain bioklimat iki nduweni kekandelan isolasi sing luwih gedhe tinimbang sing konvensional. Kanthi cara iki, panas lan adhem njaba ora bisa nembus ing njero omah lan suhu njero ruangan bisa tetep luwih stabil, tanpa mbutuhake AC utawa piranti pemanas.

Kasunyatan nyimpen kanthi insulasi wis menehi keuntungan energi, amarga kita ngindhari emisi gas omah kaca menyang swasana amarga kakehan nggunakake energi listrik kanggo dadi panas utawa adhem omah. Kanthi isolasi iki, kita bakal mbantu nglawan perubahan iklim.

Desain bioklimatik uga duwe orientasi sing tepat kanggo njupuk radiasi solar sabisa. Utamane orientasi kidul, umume sing ndeleng sinar srengenge paling akeh. Kajaba iku, panas iki bisa disimpen nganggo bahan kanthi inersia termal, sing bisa nahan panas nalika awan lan ngeculake nalika wengi nalika adhem.

Kanggo ngasilake arus udara sing ventilasi lan hawa ing omah bisa dilebokake plataran njero saengga ventilasi dilintasi ing kabeh ruangan omah.

Ngurmati lingkungan

Karakteristik liyane sing digayuh omah-omah ekologis yaiku bahan-bahane ngajeni lingkungan. Yaiku bahan sing dibangun alami, didaur ulang utawa didaur ulang lan duwe jejak ekologis sing cilik. Kajaba iku, kita nyoba nggunakake bahan sing ora mbutuhake energi, ing produksi lan transportasi.

Ekstra sing kita tambahake ing materi kasebut yaiku ora mung ngajeni lingkungan, nanging uga kesehatan lan kesejahteraan masarakat. Iki amarga bahan sing dibangun omah-omah ekologis ora ngemot bahan kimia utawa beracun sing bisa nyebabake kesehatan kita lan ora ngowahi medan magnet ing njero omah, mbantu nggayuh lingkungan sing apik ing njero omah.

Contone, bahan hibroskopik, ngatur kelembapan kanthi alami, mula membran mukus lan ambegan ora kena pengaruh asor sing dhuwur banget utawa kurang banget.

Jinis omah ekologis

Gumantung saka bahan sing dibangun omah-omah ekologis, ana macem-macem jinis. Sing penting dielingi yaiku omah mbutuhake macem-macem jinis bahan lan angel banget kabeh kanggo nemokake karakteristik sing wis dijlentrehake ing ndhuwur.

Contone, omah kayu lan bata Dheweke bisa nemokake karakteristik sing dingerteni, gumantung saka konstruksine sing sopan karo lingkungan lan masarakat sing urip. Nanging, omah-omah beton kasebut ojo memenuhi kriteria bahan alami lan sehat, amarga beton kasebut dhewe ngemot komponen beracun ing komposisine sing ora ekologis lan ora sehat. Nanging sampeyan bisa nganalisa omah kasebut kanggo ndeleng umume umume omah.

Omah kayu ekologis

Ana sawetara jinis omah ekologis

Kayu minangka bahan ekologis sing paling unggul, serba guna lan ndadekake akeh anget ing omah kita. Keuntungan utama sing ana ing kayu yaiku duwe kapasitas hygroscopic lan mbantu njaga kelembapan ing omah kanthi kahanan sing sampurna. Kita kudu ngerteni manawa kayu kasebut diolah nganggo varnis, pori-pori bakal diblokir lan ora bisa ngetrapake fungsi hygroscopic.

Keuntungan liyane sing diwenehake kayu kanggo omah ekologis yaiku kapasitas isolasi sing apik. Kanggo ngisolasi omah, saka kadhemen lan panas, kayu bisa nglindhungi kita saka suhu njaba. Dhewe minangka insulator sing apik, nanging yen dikombinasikake karo sawetara bahan sing bisa mbantu insulasi luwih akeh, efisiensi bakal luwih gedhe.

Anget minangka ciri khas intrinsik saka kayu. Yaiku, sanajan anget sing nggawa kayu ing omah ora bisa diukur kanthi angka, nanging sejatine jubin sing diaspal karo kayu luwih alus lan nggawe jejak kita, tekstur tembok, lan menehi rasa luwih nyaman. baline iku bahan urip.

Wedi umum ing omah kayu yaiku sing duwe geniNanging, peraturan ing omah kayu ketat banget nalika nyedhiyakake listrik ing titik sing paling sensitif sing bisa diobong. Geni ing omah saiki asring disebabake amarga ora sengaja kayata kompor tanpa proteksi sing biasane ngobong sofa, karpet utawa tirai luwih dhisik. Nanging geni iki bisa kedadeyan ing omah kanthi jinis apa wae.

Ing kasus apa wae, nalika ana geni sing mengaruhi struktur kayu ing omah, apa sing diobong dhisik lapisan njaba kayu lan iki karbonat.

Lapisan sing padha, sing wis dibakar, tumindak minangka perlindungan pertama sing ngalangi sisa kayu supaya ora kobong kanthi cepet.

Omah bata sing ramah lingkungan

Omah bata ekologis minangka bangunan nomer loro sing nomer loro, amarga iki teknik sing paling akeh digunakake ing sejarah, sawise kayu.

Sadurunge miwiti njlentrehake, kita kudu nggatekake ana ewonan jinis bata, dadi saben wong bakal duwe ciri khas. Nanging, kanggo umume, kita nyebutake manawa bata sing paling apik sing cocog kanggo pambangunan omah ekologis yaiku sing digawe saka lempung sing ora ditutup, amarga akeh energi sing dibutuhake kanggo nembak, sing nyebabake pengaruh lingkungan.

Bata dheweke ora nawakake kaluwihan utawa keuntungan sing padha karo kayu, amarga umume, sampeyan kudu nggunakake insulator termal. Kajaba iku, ing pojok omah cenderung mandheg ing jampel lan mulane ora ngatur suhu ing njaba kanthi efisien.

Babagan masalah kobongan, bata kasebut luwih apik, amarga ora ngobong utawa nyebar geni. Konstruksi bata biasane mbutuhake, biasane, kekandelan tembok ngarep lan tembok sing luwih gedhe tinimbang sistem kayu sing entheng. Amarga iki, lumahing omah sing migunani bakal luwih cilik tinimbang kasus liyane.

Kanggo titik persimpangan ing antarane bata, bahan kudu digunakake aman kanggo kesehatan kita lan sing duwe pengaruh minimal kanggo lingkungan.

Sawetara jinis konstruksi bata yaiku:

  • Tembok bata calcareous
  • Tembok watu alami
  • Konstruksi lendhut

Omah beton ekologis

Iki minangka jinis omah ijo pungkasan sing bakal dideleng. Beton minangka bahan watu buatan sing digawe saka semen, agregat, banyu lan, umume, aditif kanggo ngowahi sawetara ciri. Iki nggawe konstruksi ora kabeh ekologis, amarga ora memenuhi persyaratan konstruksi berkelanjutan tanpa kena pengaruh lingkungan.

Dibandhingake karo bata lan kayu, beton ora duwe kapasitas termal sing apik uga hygroscopic, mula ora bisa ngatur suhu lan asor sumur interior. Kajaba iku, nduweni jejak ekologis sing rada gedhe, amarga mbutuhake energi akeh kanggo produksi.

Logam minangka salah sawijining bahan sing kudu kita hindari ing salah sawijining jinis omah ekologis, amarga babar blas ora ekologis lan uga ora seneng lingkungan sing sehat ing njero omah kanthi ngowahi medan magnetik lingkungan.

Amarga beton minangka bahan sing digunakake ing saindenging jagad, nggawe bahan sing cukup murah lan terjangkau kanggo kabeh anggaran.

Artikel sing gegandhengan:
Konstruksi biologis, konstruksi ekologis, sehat lan efisien

Apa kaluwihan omah ekologis?

Omah ijo ngurmati lingkungan

Gambar - Wikimedia / Lamiot

Kauntungan saka omah ekologis adhedhasar peningkatan efisiensi lan pangurangan dampak lingkungan lan jejak ekologis. Saben omah dirancang kanthi cara tartamtu, mula bakal duwe macem-macem aspek. Nanging, syarat utama sing kudu dicukupi kanggo mesthekake kabeh duwe fungsi sing padha kaya ing ngisor iki:

  • Arsitektur bioklimatik: adhedhasar panggunaan bahan bangunan berkelanjutan lan bahan daur ulang. Kanthi cara iki, bisa nyuda panggunaan bahan baku lan dampak lingkungan sing digawe saka konstruksi lan panggunaan bahan kasebut.
  • Orièntasi: omah kasebut kudu dioptimalake kanggo ngoptimalake sumber daya energi.
  • Perlindhungan surya: Kaya orientasi sing nyoba nggunakake sumber energi, sampeyan uga kudu golek perlindungan saka sinar srengenge.
  • Manfaatake efek omah kaca: Sampeyan kudu dipikirake manawa kanggo nyuda panggunaan energi listrik, suhu omah kudu digunakake kanggo dadi panas. Kanthi cara iki, efek omah kaca alami digunakake kanggo nggayuh suhu sing optimal.
  • Sealing lan jampel: panyegelan lan jampel penting kanggo ngatur suhu internal. Thanks kanggo insulasi lan panyegelan sing tepat, kita bisa nyuda panggunaan energi listrik kanggo omah. Contone, ing mangsa panas panggunaan energi kanggo AC bisa mudhun.
  • Inersia termal: ana gandhengane karo sing sadurunge. Kunci kanggo nggoleki bahan sing bisa duwe energi termal. Iki minangka bahan sing bisa mindhah energi kanthi luwih becik nggunakake energi listrik sing kurang.

Tujuan utama fungsi omah ijo yaiku nyuda jejak karbon lan ngoptimalake sumber daya alam kanthi luwih apik.

Minangka kesimpulan, bisa diarani omah-omah ekologis sing paling efisien yaiku omah sing dibangun nganggo kayu. Kanthi informasi kasebut, sampeyan bisa ngerti babagan omah ekologis lan ciri khas liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Victor R Castañeda R ngandika

    Iki luwih motivasi kanggo aku terus paneliti omah-omah ijo. Matur suwun, Gusti Allah mberkahi.