Omah kayu, cara milih, kaluwihan lan kekurangan

Omah kayu tradisional

Sektor omah kayu wis tuwuh akeh ing dasawarsa pungkasan lan rega sing kompetitif lan periode konstruksi sing luwih cekak ndadekake kita akeh sing seneng jinis omah iki.

Supaya luwih pas omah kayu udakara udakara 25-30% luwih murah omah beton lan ing babagan konstruksi mesthine ora luwih saka 5 utawa 6 wulan.

Iki sebabe akeh wong sing milih milih omah liya lan mengko dadi omah suwene setaun.

Yen sampeyan pengin omah kayu ora mung sampeyan kudu mriksa rega lan gawe supaya paling ayu, nganti saiki ana macem-macem jinis lan aspek sing kudu dipikirake duwe omah "meh sampurna" lan aku ujar meh sampurna amarga ora ana sing sampurna ing urip iki.

Dadi, Sampeyan bisa tuku tuku liwat 3 modalitas:

  1. Mung tuku Kit (peralatan) banjur kumpul dhewe.
  2. Tuku kit sing dirakit
  3. Tuku turnkey omah, rampung kabeh.

Saliyane, sing pisanan sampeyan kudu ngerti yaiku paling ora España gawe omah kayu Sampeyan mbutuhake ijin bangunan saka Dewan Kutha lan proyek arsitek.

Kanggo mesthekake omah dibangun tundhuk karo CTE, dikenal minangka Kode Bangunan Teknis.

Jinis omah kayu.

Ana telung jinis konstruksi omah kayu, masing-masing duwe kaluwihan lan kekurangan.

Saka log.

Kaping pisanan yaiku log.

Omah sing kaya ngono dibangun utawa dipasang langsung ing plot nggunakake log saengga bisa menehi sentuhan karakteristik.

Omah jinis iki duwe kaluwihan kekandelan kayu, kanthi iki tegese tegese amarga ukuran kayu sing ana pengatur suhu lan asor sing apik banget ing njero omah nduweni kualitas ing musim salju lan adhem nalika musim panas, sing pungkasane dadi minat.

Masalah utawa kekurangan jinis iki yaiku ketidaksempurnaan uni ing antarane siji lan sijine, sanajan bisa ditanggulangi nggunakake log persegi sing luwih pas tinimbang sing bunder.

Jinis omah log

Tenunan entheng.

Apa digunakake panel standar lan bagean sing nyederhanakake rakitan, plus akeh unsur cilik sing nulungi modulasi, prefabrikasi lan interchangeability.

Jinis omah bingkai cahya

Tenunan abot.

Sekilas, bedane antara kerangka entheng lan abot yaiku ukuran balok utawa potongan kayu sing digunakake, nanging ora kaya ngono.

Ing webbing abot ngindhari panggunaan sendi lan kuku adhedhasar baja lan majelis utawa serikat pekerja sing njupuk kauntungan saka ketegangan struktur digunakake luwih akeh.

Uga, ngidini pambangunan bangunan multi-lantai, soko sing kanthi kerangka cahya bisa ilang stabilitas saka 3 dhuwur.

Tipe omah bingkai abot

Telpon seluler

Dheweke bisa dadi loro kayu kayadene jinis lapisan liyane.

Dheweke omah wis nglumpuk ing pabrik lan diangkut ing pirang-pirang potongan utawa malah dadi siji, gumantung saka ukuran pungkasan omah, nganti lokasi pungkasan.

Jinis omah kayu biasane umume ing Eropa tengah lan lor.

Ing Spanyol, amarga durung dadi pilihan normal, para pembangun gelem promosi nganti entuk.

Nyatane, ana Asosiasi Pabrikan lan Pembangun Omah Kayu kanthi tujuan utama, ing tangan siji, yaiku negosiasi karo asuransi kanggo ngindhari penalti lan ing tangan liyane, nawakake informasi babagan kaluwihan jinis omah iki umume, apa kanggo warga negara, arsitek utawa tukang bangunan dhewe.

Jinis omah seluler

Saka ngendi kayu mau?

Kaya logis kanggo mikir, kayu minangka produk sing dipasarake lan kaya ngono nduweni sawetara rentang utawa kualitas, pindhah saka sing paling optimal dadi sing paling bisa ditrima.

Kabeh mau kalebu omah kayu karo mung kit

  • Kualitas dhuwur- Digawe ing Finlandia, Amerika Serikat, Kanada, Denmark, Norwegia lan Swedia.
  • Kualitas umume: digawe ing Latvia, Prancis, Polandia lan Spanyol.
  • Kualitas standar: digawe ing Chili, Brasil, Lithuania, Estonia lan Romania.

Kanggo klasifikasi iki kualitas beda dijupuk menyang ngetung sawetara paramèter lagi:

  1. Jaminan yen kayu wis garing. Mangkono ngindhari deformasi, bosok ing antarane masalah liyane.
  2. Pitungan kathah. Iki nuduhake akeh sing tembok lan langit-langit bisa tahan.
  3. Teknologi Sing paling larang yaiku nomer kontrol kanggo saben potongan Kit.
  4. Pangukuran lan kekandelan saka sprei kayu. Kekandelan paling apik 90mm ditambah kamar isolasi pelengkap paling ora 50mm ditambah lapisan njero.
  5. Pangobatan anti-asor lan protèktif. Insektisida lan fungisida.
  6. Sertifikat Gegandhengan karo Manajemen Hutan Bertanggung jawab (FSC lan PEFC) lan sertifikat CE.
  7. Kualitas bahan. Kayu sing paling larang regane yaiku saka gunung-gunung sing dhuwur lan wit-witan sing tuwuh alon.

Nuwun sewu matur nuwun ing España yen sampeyan pengin omah kayu mesthine kudu kisaran kualitas / standar wiwit kayu asale saka pinus saka Carpathians Romania malah wis gagal ing organisasi, nyedhiyakake Kit lan ing wektu pangiriman.

Yen kayu saka Spanyol ana ing jajaran tengah, kenapa ngurutake kayu saka Rumania sing kualitas standar?

Mesthi sampeyan wis takon babagan pitakon kasebut lan alesane gampang dideleng, sanajan aku dhewe ora seneng.

Iku amarga Umume distributor ing Spanyol nggarap kayu iki amarga duwe rega paling kompetitif.

Cara milih omah log sing "sampurna"

Aku wis komentar yen ora bisa milih utawa duwe omah sing sampurna, nanging kita bisa nyedhaki negara kasebut.

Sing paling apik lan sing paling asring digunakake yaiku kisi cahya sing uga bisa diarani omah Amerika, omah Kanada utawa bingkai kayu (bingkai kayu).

Omah kayu jinis kasebut kain ringan nduweni daya tahan luwih saka 75 taun, tegese, umume luwih gedhe tinimbang omah kayu padhet lan malah ngluwihi struktur bata utawa beton.

Kajaba iku, omah-omah iki dheweke entuk keseimbangan sing gedhe banget ing antarane jebol termal, uap lan napas ing tembok.

Sing artine ningkatake kahanan urip ing njero omah.

Cara milih omah kayu

Unsur dhasar.

Unsur dhasar sing nggawe omah bingkai cahya yaiku 4: gendheng, palsu (misahake ing antarane jubin), tembok interior lan tembok njaba.

Tembok njaba duwe:

  • Casing balok 45x145mm
  • Materi hiasan (platform kayu kayata)
  • Strut 25x45mm
  • Membran tahan angin
  • Chipboard utawa OSB
  • Isolasi 150mm
  • Membran counter uap
  • Plasterboard 12,5mm

Tembok batin karo:

  • Plasterboard 12,5mm
  • Isolasi 100-150mm
  • Membran counter uap
  • OSB utawa plasterboard 12,5mm
  • Casing balok 45x145mm

Pamisahan ing antarane jubin utawa gaweyan kudu duwe:

  • Lantai palet
  • Membran tahan angin
  • Isolasi 150mm
  • Membran counter uap
  • OSB utawa plasterboard 12,5mm
  • Casing balok 45x145mm

Lan pungkasane atap karo:

  • Atap (tégola, kothak)
  • Membran anti-asor
  • Kamar udara
  • Strut 30x100mm
  • Isolasi 150mm
  • Membran counter uap
  • Struktur balok 50x20mm
  • Plasterboard 12mm

Rumah bingkai ringan sing ideal yaiku nduwe struktur sing kuat lan padhet ing papan sampeyan bisa nyelehake tembok, sing uga duwe struktur slat kayu sing awujud pigura (sebabe dheweke diarani bingkai kayu) lan ing antarane interior lan eksterior dirampungake, uga elemen liyane.

Dadi, Salah sawijining kaluwihan saka jinis omah kayu iki bisa uga menehi Rampung sing paling disenengi kanthi strukture sing padha, ing njero utawa njaba (fasad), beda utawa padha karo loro-lorone.

Saliyane, kauntungan liyane saka kain entheng yaiku omah sing dibangun luwih murah, paling ora miturut teori, tinimbang jinis omah liyane wiwit padha duwe kurang kayu wiwit tembok dheweke saka OSB utawa barang liyane.

Apa sing diarani tembok OSB utawa rampung?

OSB yaiku singkatan kanggo Papan Strand Orientasi, sing dijarwakake dadi papan chip sing berorientasi lan iki minangka jinis dewan konglomerat.

Papan iki minangka evolusi papan kayu lapis, sing ora melu pirang-pirang lembar utawa lapisan kayu, sawetara lapisan sing digawe nganggo kripik kayu utawa serutan dipasang, kanthi orientasi ya, ing arah sing padha.

Kemungkinan sing bisa ditindakake.

Aku wis nyebutake sadurunge yen sampeyan bisa milih finish sing padha utawa uga kanggo interior omah utawa kanggo njaba, nanging sampeyan ngerti sing ana?

Ing kene sampeyan bisa ndeleng 8 jinis rampung kanggo milih yaiku:

  1. Papan OSB, sadurunge diterangake (lagi tren saiki)
  2. Canaxel, lapisan iki digawe saka keripik kayu kanthi kerapatan tinggi, sing nyedhiyakake estetika lan kekuwatan kayu warna tanpa cacat alami.
  3. Bata kapapar.
  4. Watu Ponggawa, bisa diselehake minangka plinth lan paling murah.
  5. Watu alami, umume diarani detail tartamtu amarga regane wis mundhak.
  6. Basa kayu lan alur, khusus kanggo njobo.
  7. Monolayer, finish iki ora mung mortir khusus kanthi tampilan sing padha karo semen. Cukup larang lan wis ana salinan kaya campuran semen lan lem.
  8. Lesung EcologicalDigawe nganggo bahan alami kayata jeruk, lempung ...

Aspek legal omah kayu ing Spanyol.

Sawetara wong percaya manawa omah kayu utawa omah prefabrikasi ora kudu tundhuk marang lisensi ngrencanakake lan iki ora kedadeyane.

Undhang-undhang Bangunan

Sampeyan kudu ngerti omah kayu yen wis ana ing lemah utawa luwih becik "berlabuh" ing lemah, ing bagean tanah sing siap digunakake, kanggo dianggep real estate lan kayata, padha tundhuk karo peraturan kutha umum.

Dheweke uga bisa ndhaptar ing Registrasi properti yen wis diinstal.

Nanging, omah kayu prefabrikasi utawa seluler sing ora "dilabuh" kanthi lemah, yaiku bisa dipisahake, dibongkar utawa diganti dununge dheweke dianggep properti sing bisa dipindhah.

Amarga alesan iki, kudu ketemu NBE, Peraturan Bangunan Dasar lan ngormati peraturan tanah sing dipasang.

Dadi tansah sampeyan kudu nganggep jinis lemah ing omah sampeyan nginstal omah, yen lahan sing bisa dikembangake, lahan sing durung maju, kutha utawa deso.

Elemen utawa Peraturan sing kudu dipikirake.

Kanggo omah kayu, dianggep minangka real estate kudu njupuk menyang akun 3 Aturan dhasar yaiku: Standar Bangunan Dhasar (kaya omah seluler), ing Hukum Perencanaan Bangunan (LOE) lan Kode bangunan teknis (ECT),

Standar Bangunan Dasar (NBE).

Dheweke nuduhake nimbali lan keamanan wong, netepake kahanan minimal kanggo memenuhi tuntutan manungsa lan uga nglindhungi ekonomi masyarakat.

Hukum Perencanaan Bangunan (LOE).

Mbok menawa Undhang-undhang Bangunan sing paling penting kanggo sampeyan ing Spanyol wiwit taun 1999.

Undhang-undhang iki ditrapake aspek dhasar ing proses bangunan ing wektu sing padha nemtokake kewajiban agen bangunan, uga kompetensi lan lapangan aplikasi.

Kode Bangunan Teknis (CTE).

Kaya sing dakkandhani ing wiwitan artikel, kanggo ngonfirmasi manawa omah-omah kasebut tundhuk karo CTE, sampeyan butuh proyek arsitek lan ijin konstruksi saka Dewan Kota sing relevan.

CTE nuduhake peraturan utama sing ngatur konstruksi bangunan ing Spanyol wiwit taun 2006.

Mangkono madeg ing syarat dhasar kanggo safety lan habitat bangunan.

Kaluwihan lan kekurangan omah kayu

Pungkasan, yaiku babagan wektu, ayo pindhah menyang sing menarik, kaluwihan lan kekurangan omah sing wis dirungokake / diwaca kanthi akeh.

Kayane ing Spanyol, mode omah jinis iki saya akeh nanging kita isih durung ngerti apa sing bakal dikarepake.

Kanggo iki, aku bakal menehi serangkaian sikat ing poin positif lan negatif dheweke bisa duwe omah jinis iki.

Kaluwihan utawa poin positif.

Kayu, bahan bangunan utama, yaiku a isolator alami sing bisa nglindhungi kita saka cuaca sing ala.

Ing sisih liyane, tahan nganggo apik diprodhuksi dening Sun, angin utawa asor kekiatan dheweke dhuwur banget.

Kanthi ndhuwur (jampel alami) aku nambahake ora ana sing luwih apik tinimbang omahmu anget ing mangsa adhem lan adhem nalika musim panas, kauntungan sing uga ana gandhengane karo konsekuensi ngirit energi.

Kajaba iku, kayu duwe resistensi mekanik sing gedhe, sing ora ngalangi supaya dadi bahan padhet sing bisa menehi perlindungan.

Ana solusi anyar yen ana geni lan yaiku, kanthi perawatan anyar kanthi zat tahan api, pembakaran ora cepet banget, nambahake manawa kayu kasebut wis dadi bahan stabil babagan kobongan, tegese kanthi kobong alon-alon.

Dudu kasus bangunan sing digawe saka bata, semen lan beton.

Ninggalake bahan kasebut dhewe (kayu), mesthine tetep wae iku serbaguna banget lan bisa diadaptasi karo desain apa wae omah lan bisa disesuaikan kanthi lengkap.

Babagan pambangunane, kudu dielingi manawa iku konstruksi sustainable, murah lan cepet.

Berkelanjutan amarga konstruksi sing resik, kurang banyu nalika konstruksi digawe garing lan energi sethithik digunakake kanggo proses ngethok lan ngeringake kayu.

Uga bisa dianggep minangka sumber sing bisa dianyari yen kayu asale saka alas sing dikelola kanthi tanggung jawab.

Murah lan cepet amarga mbandhingake karo omah bata, kayu kasebut dibangun udakara 6 sasi paling akeh lan sekitar a 20 utawa 25% luwih murah dadi luwih larang kanggo wong liya.

Kerugian utawa poin negatif.

Ngomong ngono kayu minangka bahan sing bisa dianyari yen ekstraksi diatur Iki minangka pedhang bermata loro Wiwit ing ngangkut barang ilegal utawa ngangkut barang sing sah nanging ora sah utawa ora bisa dikendhaleni bakal mesthi ana lan dadi masalah serius kanggo nglindhungi lingkungan lan konsekuensi sing nyebabake kedadeyan tanpa makhluk urip kasebut gundhul alas yaiku banjir, erosi lemah, hilang keanekaragaman hayati, pengaruh sing mbebayani tumrap fiksasi Karbon Dioksida (CO2), lsp.

Titik liyane sing kudu dipikirake yaiku perawatan tanggung jawab sing kudu ditindakake kayu.

Aku ngomong iki amarga minangka bahan alami bakal diserang serangga, hama lan jamur.

Kita kudu nyingkiri serangan kasebut kanthi mbebayani yen pengin terus ing omah. Sanajan saiki masalah iki duwe gampang ndandani minangka ngobati kayu kanthi zat sing nglindhungi lan anti banyu.

Nanging, sing kudu dipikirake yaiku bahan kimia sing digunakake amarga ora padha digunakake produk kimia sing bisa ngrusak kesehatan kita utawa kahanan kayu ing jangka panjang produk alami utawa ngajeni kanthi bahan baku lan kesehatan masarakat.

Minangka titik negatif sing kudu dipikirake yaiku ora kabeh kotamadya ora ngidini yasa omah kayu amarga miturut "dheweke" nganggep manawa omah jinis iki "pecah" karo lanskap ing babagan desain, warna lan dawa lsp.

Dadi, omah-omah iki ora dihargai amarga bisa dadi omah konstruksi konvensional amarga sistem konstruksi anyar ing sawetara negara.

Ninggalake rasa ora nyaman sing bisa diduweni saka jinis omah kasebut, pribadi Aku mikir kaya ngono manggon ing omah kayu bisa dadi pilihan sing apik banget amarga iki minangka alternatif kanggo omah konvensional sing luwih "ekologis" lan tanggung jawab karo lingkungan, tanpa duwe Pesona khusus sing duwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   wikicost ngandika

    Omah kayu vs omah bata lan semen tradisional
    Kayu minangka salah sawijining elemen sing paling disenengi para profesional ing sektor kasebut lan uga para pelanggan lan pamilik omah. Nyatane, materi iki bisa uga mung siji sing bisa dianyari, amarga siklus produksi, lan uga nduweni sifat fisik sing menarik, sing ora dingerteni umume bahan bangunan. Sebab apa? Ayo goleki bebarengan.

    Omah kayu iku entheng nanging tahan banget.
    Kaya sing kita ngerteni, kayu minangka bahan sing entheng banget, lan akibate, gampang diangkut. Nanging, iki ora ateges omah kayu ora stabil, kosok baline! Struktur muatan beban banget kuat lan, antara liya, ngidini ndandani tembok kanthi optimal kanggo gudang kebersihan, unit tembok, rak lan akeh elemen dekorasi liyane. Kajaba iku, saka sudut pandang seismik, konstruksi kayu duwe tingkat keamanan sing luwih dhuwur tinimbang konstruksi bata, amarga kaku kaku sing kurang banget. Iki tegese omah kayu kanthi optimal bisa nyedhot energi sing diluncurake dening gempa bumi, yaiku omah kayu minangka omah anti-gempa.

    Omah kayu duwe resistensi geni sing dhuwur.
    Beda karo kapercayan umum, kayu bakal dibakar alon-alon lan, yen ana geni, omah kayu prefabrikasi luwih kuwat tinimbang bangunan tradisional. Nyatane, kayu mung diobong ing permukaan, dadi struktur internal sing meh ora owah. Kanthi karbonisasi, lapisan iki bisa nyuda kacepetan panyebaran geni, tumindak minangka insulator nyata lan kanthi mangkono nglestarekake sifat statis saka struktur kasebut, sing babar pisan ora kompromi. Nanging, semen lan baja minangka bahan sing ngalami penurunan karakteristik mekanik kanthi cepet. Amarga alasan iki, yen ana geni, omah kayu luwih aman tinimbang homologine, kayata digawe saka beton.

    Kayu minangka insulator termo-akustik sing sampurna.
    Salah sawijining ciri khas omah sing paling dihargai yaiku properti isolasi sing diduweni bahan iki. Nyatane, kayu njamin jampel akustik lan termal sing luar biasa. Amarga alesan pungkasan iki, negara-negara Nordik milih kayu kanggo nggawe struktur njaba lan internal omah. Nanging ing Italia, bahan iki digunakake mung kanggo konstruksi langit-langit, jubin lan finish. Yen sampeyan wis mutusake nggawe omah kayu, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan bakal manggon ing omah kanthi iklim asri, anget ing mangsa adhem lan adhem nalika musim panas. Kayu sing digunakake kanggo pambangunan omah prefabrikasi, nyatane duwe tingkat asor sing tepat, amarga proses pangatusan tartamtu, uga nglindhungi saka bebaya cetakan.