Omah kaca omah

omah kaca omah

Mesthi sampeyan wis nate mikir nggawe omah kaca ing kebon sampeyan. Ana kalane, yen memesan omah kaca prefabrikasi, umume luwih larang tinimbang anggaran. Mula, dina iki bakal ana sawetara ide babagan kene omah kaca omah. Model omah kaca sing cukup menarik bisa digawe kanthi dhuwit sithik. Uga, iku pilihan sing apik kanggo nggunakake bahan daur ulang.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan omah kaca omah, ing artikel iki sampeyan bisa nemokake informasi sing penting banget.

Apa omah kaca

Jinis omah kaca omah

Nalika ngomong babagan omah kaca, kita ngrujuk menyang wiji sing ditutup, statis lan gampang diakses sing digunakake kanggo tanduran lan tanduran macem-macem tanduran lan sayuran. Dheweke ngidini pangembangan panen sing luwih apik amarga bisa adoh saka kahanan cuaca sing ala. Biasane, akeh omah kaca sing wis dipasang lan bisa kanthi ukuran lan karakteristik sing beda. Gumantung saka rega lan anggaran sing bisa digunakake, kita bisa entuk siji jinis omah kaca utawa liyane.

Yen kita minangka salah sawijining sing kurang duwe anggaran, sing paling disaranake yaiku totohan ing omah kaca. Iki minangka permukaan sing sampurna kanggo nambah lan nggunakake bahan daur ulang.

Kaluwihan omah kaca ing omah

kauntungan potong

Griya ijo ing omah iki dadi pilihan banget yen kita duwe kebon utawa kebon dhewe. Nggawe omah kaca ing omah biasane gampang ditindakake. Kajaba iku, biasane kegiyatan sing nyenengake sajrone proses kasebut. Yen tuwuh kanthi organik, kita bisa nambah kualitas panen sing bakal dipangan luwih akeh. Iki amarga bakal duwe akeh nutrisi lan ora duwe pestisida utawa pupuk nitrogen.

Salah sawijining kaluwihan utama tanduran ing omah kaca yaiku tanduran dijaga saka suhu sing sithik. Iki bisa diarani kauntungan utama. Nalika kita duwe omah kaca, kita bisa entuk mikroklimat sing tanduran bisa berkembang luwih apik.

Yen kita minangka salah sawijining sing duwe wiji dhewe, kita bisa kalebu ing omah kaca. Kanthi cara iki, kita uga bisa mbuwang bibit nganti tekan musim semi lan musim panas, mula bisa tuku bibit liyane. Kanthi cara iki kita uga bisa mesthekake yen tetanduran ekologis.

Kauntungan utama liyane ing omah kaca yaiku kita bisa nyimpen lan nglindhungi tanduran hias. Akeh-akehe ora tahan tumrap hawa es lan mangsa adhem. Saliyane, kita bisa entuk jamu aromatik ing mangsa panas uga woh-wohan sing garing amarga griya ijo. Lan nggawe omah kaca ing omah minangka ide apik banget sing ora mbutuhake investasi lan bahan. Ayo analisa siji-siji kaluwihan sing ditawakake omah kaca omah:

  • Iki minangka pilihan sing duwe bathi kanthi cepet.
  • Iki njamin kualitas panganan sing dipikolehi, amarga kita super lan ngerti lan bisa ngontrol proses kasebut sawayah-wayah.
  • Kabeh jinis sayuran bisa dikoleksi metu saka musim kanggo nyedhiyakake panen sing luwih beda.
  • Produk sing kita tandur ing omah kaca dheweke bakal bisa njupuk kauntungan saka srengenge musim panas lan bakal tuwuh kanthi luwih cepet.
  • Yen nindakake kabeh cara kanthi ekologis, kita bisa sinau kanggo ngrawat alam lan nonton panganan sing tuwuh. Kajaba iku, iku minangka pilihan sing paling apik nalika luang. Sampeyan bisa entuk kepuasan amarga bisa mangan panganan sing ditanam dhewe supaya bisa ujar manawa rasane luwih enak kanggo sampeyan.

Konstruksi griya ijo gabled krasan

Kaluwihan omah kaca ing omah

Ing jinis omah kaca iki, kita kudu mutusake ukuran apa sing bakal bisa ngetung bahan lan pangukuran sing dibutuhake. Sing biasane yaiku griya ijo ukuran udakara 20 meter persegi kanthi ukuran 4.5 × 4.5 meter. Yen kita duwe ruangan kurang, kita kudu nyetel papan sing kasedhiya.

Papan sing paling gampang diucapake nalika nggawe omah kaca iki yaiku taman sing paling cerah lan kidul. Iki amarga tanduran butuh cukup sawetara jam sinar srengenge saben dina. Srengenge paling apik kanggo tanduran yaiku esuk amarga bisa ngrusak jaringane. Yen perlu, kita kudu nyaring lemah supaya rata. Kita uga bisa menehi tandha ukuran lan bentuk griya ijo kanthi garis lan senar.

Saiki kita pindhah menyang konstruksi. Sampeyan bisa njupuk kauntungan saka struktur logam utawa kayu. Iki minangka cara sing apik kanggo daur ulang materi lan nggawe konstruksi luwih kuat. Kita nggawe 4 bolongan minangka pondasi, ambane udakara 40 sentimeter lan ambane 40 sentimeter. Kita nyelehake blok beton ing saben bolongan.

Yen nggunakake struktur kayu logam, kita bakal luwih tenang kanthi penguatan nalika dinane luwih garing, amarga bakal luwih dipasang ing lemah. Kita ndudhuk 4 bolongan liyane ing tengah sisih. Bolongan iki digunakake kanggo ndandani tiang kayu. Kita bakal nggawe parit sing bakal diisi nganggo lesung lan sijine larik bata. Pancen gampang yen bata dicampur karo campuran pasir lan semen. Nalika pilar kasebut dipasang ing lemah, kita bisa nyelehake lengkungan sing gabung karo tabung.

Sawise duwe tabung, kita bisa ndandani strukture kanthi slat kayu ing sisih lan gendheng. Yen wis duwe kabeh, kudu dipasang supaya ana tumindak sing apik, luwih-luwih ing musim panas. Minangka suplemen, kita bisa nyelehake sawetara windows lan lawang kanggo ventilasi nalika luwih panas. Tanduran mbutuhake panas nanging uga ora bisa ngunggahake suhu.

Kita kudu ngerti lan jinis panen apa sing bakal kita nyebar ing omah kaca sadurunge nggawe. Saben jinis panen mbutuhake perawatan sing beda. Sampeyan ora mung bakal bisa sinau babagan nggawe omah kaca ing omah dhewe, nanging uga gagasan dhasar babagan pertanian.

Yen sampeyan wis mutusake omah kaca, sampeyan kudu ngerti pilihan sing cocog ora mung kanggo sampeyan, nanging uga kulawarga. Yen duwe anak, sampeyan bisa mulang babagan nilai alam wiwit isih enom. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan omah kaca omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.