Omah Bioklimatik (4). Patio teles.

Omah bioklimatik, kebon teles. Kita terus setya ngirim strategi arsitektur bicoclimatic kanggo nggawe omah sing njupuk kauntungan saka kahanan alam lingkungan kanggo promosi ngirit energi lan dadi luwih lestari. Ing kiriman sadurunge, kita ngomong babagan orientasi omah lan cara ventilasi kanthi cara alami, saiki uga kita bakal nindakake cara kasebut, nanging duwe ide sing apik tandur wit ing sekitar omah kita, luwih apik ing sisih lor, nanging nyatane bisa ana ing papan sing sampeyan kepenak lan sampeyan seneng.

Wit menehi bayangan plus padha adhem papan kasebut amarga liwat kringete dheweke nguap banyu, ing tangan liyane, sajrone musim salju yaiku alangan sing ngindhari lakune angin adhem sing dominasi ing musim iki taun. Miturut panliten sing ditindakake dening spesialis arsitektur bioklimat, nandur wit ing cedhak omah bisa makili a ngirit antara 15 lan 40 persen konsumsi energi kita kudu njaga suhu sing nyaman ing njero omah.

Nanging amarga sampeyan ora pengin nandur wit kanggo nikmati anak putu, luwih becik nandur spesies tuwuh kanthi cepet lan Godhong tiba sing duwe gelas gedhe nalika musim panas, menehi iyub-iyub lan seger lan kelangan godhong ing mangsa adhem bisa ngambah cahya alami ing njero omah. Supaya sampeyan nggunakake kanthi efisien, sampeyan kudu ngerti sepira ukurane yen bisa ngukur yen bakal menehi shade ing lantai loro omah, yen ana.

Sampeyan angel nyaranake spesies tartamtu amarga kesesuaiane bakal gumantung ing saben lokalitas, iklim lan orografi. Luwih becik konsultasi a nursery cedhak. Sing bisa dikatutake yaiku sawetara perkara akal sehat. Dheweke kalebu spesies sing oyot ora tuwuh akeh banget lan mbebayani integritas omah. Gumantung saka tresna marang tetanduran, sampeyan kudu milih sing perawatan cocog karo rasa lan wektu sing kasedhiya lan elinga yen kudu banyu, fumigate lan pupuk supaya tuwuh lan sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.