Omah Bioklimatik (2). Ventilasi nyebrang

Ventilasi silang ing omah bioklimatik Saben bangunan pengalaman a ijol-ijolan hawa kanthi njaba liwat micropores saka kandhang (tembok), nganti luwih utawa luwih sithik, gumantung saka bahan sing dibangun, ana bahan sing keropos tinimbang liyane.

Minangka tujuan utama kanggo entuk kenyamanan sing apik ing omah utawa apartemen (umume bangunan), penting kanggo ngontrol inlet udara lan outlet, luwih-luwih yen hawa panas sing panas, kanggo njaga interior suhu sing kepenak ing wayah awan lan wengi lan ing wektu sing padha entuk kanthi cara alami kanggo ngirit dhuwit kanggo tagihan listrik, energi kanggo planet iki lan nduwe omah berkelanjutan.

Sawetara langkah-langkah sederhana ing desain omah bakal mbantu sampeyan. Kaya sing kita ngerteni, hawa panas ing wulan Juli lan Agustus mlebu omah ing facade kidul Kajaba iku, yen kita nggunakake kasunyatan manawa udhara panas mesthi saya mundhak, bakal nguntungake yen omah sampeyan duwe mekanisme alami ngungsi hawa iki Supaya dheweke ora nglumpukake ing njero omah lan panas banget, mung sawetara saluran saka ruang bawah tanah menyang dek atap lan sing luwih dhuwur isih bisa nylametake hawa iki nalika munggah, iki sing umume dingerteni ing Spanyol minangka ventilasi.

Sembarang bukaan (lawang lan jendhela) sing sampeyan mbukak ing omah kudu dununge kanthi strategis supaya sawise dibukak bakal "ngilangi" ventilasi panas kasebut saka omah.

Saliyane, hawa sing mlebu ing Sisih lor Adhem luwih adhem, mula jendhela ing ngarep omah iki bakal ngidini hawa seger nembus, dene liyane sing strategis, bebarengan karo "ventilasi", bakal ngetokake hawa panas, kanthi langkah-langkah kasebut bakal bisa njaga suhu nyaman tanpa AC utawa nggunakake kurang wektu lan kurang adhem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.