Omah bioklimatik (1). Orientasi kidul

Omah bio

ing omah bioklimatik dirancang karo prinsip arsitektur bioklimatik sing kalebu:

  • Ngirit energi
  • Tabungan ekonomi
  • Sustainability
  • Ngurmati lingkungane

Kanggo nggayuh tujuan kasebut, arsitektur arsitektur saiki ngusulake optimalisasi lingkungan alam saka papan tartamtu ing omah, bangunan utawa, umume, konstruksi bakal dibangun.

Orientasi

La orientasi sampeyan bisa milih sadurunge nggawe rencana. Ing wilayah sing adhem, luwih becik menehi orientasi bagean-bagean saka omah sing tetep luwih suwe ing sisih kidul maksude panas srengenge, sing mengaruhi kekuwatan sing luwih gedhe ing sisih kidul. Kanggo nggawe efek omah kaca miturut kita, sing paling apik yaiku paredes papan iki yaiku gilap, saengga bakal dadi panas nalika awan lan bakal sumunar panas menyang omah dening wengi, ngalangi kita nggunakake panas utawa sing digunakake  wektu kurang. Spasi sing kurang digunakake bisa orientasi arah sisih lor.

Yen tanah sampeyan dununge ing zona anget, distribusi dibalikke, yaiku papan omah sing paling asring digunakake yaiku kita bakal orient sisih lor, saengga kita duwe sethithik iyub-iyub nalika musim panas, ing papan sing padha iki sampeyan kudu nyelehake tembok gilaps duwe anget sethitik sak mangsa.

Kanggo njaga omah sing adhem sajrone wulan panas (Juli lan Agustus), sampeyan bisa nginstal ing wilayah sing panas awning lan wuto wonten pundi liyane sun, plugin kasebut bakal mbantu sampeyan nggunakake kurang saka AC y sampeyan bakal ngirit dhuwit lan energi.

Omah bioklimatik sing berkelanjutan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.