Bangunan nol, paling hemat energi

bangunan nol kanthi efisiensi energi

Saiki, sajrone nggawe bangunan, penting banget kanggo mikirake efisiensi energi. Panggunaan energi kudu diiringi arsitektur sing apik kanggo ditindakake. Hubungan antara efisiensi energi lan arsitektur sing apik tambah akeh.

Kita nyoba ngoptimalake sumber daya energi ing bangunan kanggo nyilikake konsumsi lan pengaruh sing ana ing lingkungan. Kanggo iki, penting banget kanggo ngatur lan nindakake rencana ing endi efisiensi energi minangka prioritas. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Strategi energi

Ana jinis omah sing dirancang kanggo nggunakake energi sing sithik lan njamin panggunaan lan konservasi sumber daya sing apik. Iki sing diarani «omah pasif«. Omah-omah iki dibangun dadi nganggo sumber sing sithik banget, ngoptimalake energi sing digawe dening radiasi matahari, nggunakake arus udara alami kanggo adhem lan ventilasi omah, isolasi sing apik, fasilitas pemulihan panas, lsp.

Kabeh iki nyebabake nyuda sumber daya lan nggunakake energi sing apik. Nanging jagad efisiensi energi ora mandheg ing omah-omah kasebut, nanging luwih maju.

Bangunan nol

bangunan tanpa konsumsi energi

Iki minangka revolusi ing efisiensi energi ing bangunan. Konstruksi kasebut nggunakake jumlah sing padha utawa kurang saka sing diasilake dhewe. Kanthi cara iki, konsumsi nganti sithik nganti mandhiri. Kasunyatane, kapasitas energine bisa saya suwe, uga nyediakake bangunan liyane sing cedhak. Mangkono, kabeh iki bisa uga amarga tenaga terbarukan.

Bangunan nol kudu memenuhi syarat-syarat tartamtu supaya efisien. Wangsulan: Bab ingkang sapisan kanggo nyuda permintaan energi sabisa. Kanthi langkah pangurangan konsumsi, kita uga bakal nyuda biaya fasilitas dhewe.

Sawise omah ora nganggo sithik, kita mung bisa nggadhahi perbandingan antara pengeluaran energi lan produksi. Mula, omah kita bakal bisa ngasilake energi dhewe kanthi nggunakake energi terbarukan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.