Penyebab efek omah kaca

nimbulaké efek omah kaca

Efek omah kaca minangka fitur alami saka atmosfer planet kita lan mulane minangka bagean saka fungsi alami saka eksistensi urip. Nanging, nalika efek iki intensif lan dadi luwih gedhe tinimbang efek alam, efek omah kaca alam ora ana lan dadi negatif, utamane amarga aktivitas manungsa. Antarane nimbulaké efek omah kaca negatif, sing paling penting yaiku paningkatan emisi gas omah kaca saka sistem energi kita. Sejatine, tambah panggunaan bahan bakar fosil lan turunan, gas alam lan batu bara nyumbang kanggo emisi gas kasebut, sing nambah masalah kasebut. Antarane akibat saka fenomena iki, kita nemokake kenaikan suhu lan nyuda spesies. Untunge, ana sawetara perkara sing bisa ditindakake kanggo ndandani masalah iki.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan panyebab efek omah kaca lan akibate.

Apa efek omah kaca

jalaran saka anget global

Efek omah kaca Iku proses alam sing dumadi ing atmosfer bumi.. Proses kasebut diwiwiti nalika energi surya tekan lumahing bumi, ngliwati atmosfer, lan dadi panas ing lemah utawa geosfer, uga banyu permukaan utawa hidrosfer. Panas sing metu saka lumahing planet munggah banjur, gas saka atmosfer tanggung jawab kanggo nahan bagéan saka energi ing wangun panas, lan liyane bali menyang angkasa liwat atmosfer. Kanthi cara iki, urip bisa ana ing Bumi kaya sing kita kenal amarga suhu optimal dijaga ing kahanan liyane.

Nanging, sajrone pirang-pirang taun, pengaruh kegiatan manungsa ing planet wis kena pengaruh proses iki, ngowahi dadi negatif. Proses alami iki iku mbebayani kanggo planet lan mulane kanggo kabeh urip ing kono, amarga polusi saka aktivitas manungsa wis tuwuh sacara eksponensial ing abad-abad pungkasan, utamane ing dekade-dekade pungkasan, wis akeh banget nganti ing wektu iki ana efek omah kaca sing negatif.

Mula, kita manungsa ngrusak lingkungan kanthi ngisi gas omah kaca ing aktivitas saben dina, kayata manufaktur, nyopir, nggunakake aerosol utawa tetanèn intensif lan industri. Dheweke munggah menyang atmosfer lan ditahan, nyegah panas sing munggah saka permukaan supaya ora diusir lan ditahan kanthi bener dening atmosfer, sing persis kedadeyan ing omah kaca tanduran, nyepetake kenaikan suhu planet.

Penyebab efek omah kaca

nimbulaké efek omah kaca global

Kaya sing wis kasebut, panyebab efek omah kaca sing negatif yaiku paningkatan aktivitas manungsa sing asale saka polusi, sing ngasilake gas sing tetep ana ing atmosfer lan mbantu ngunggahake suhu. Umumé, panyebab utama masalah lapisan ozon yaiku:

  • Pabrik industri.
  • tetanèn intensif.
  • Gunakake semprotan.
  • Pemulihan lan panggunaan bahan sing ora apik.
  • Iki nggunakake bahan bakar fosil lan arang nggunakake energi sing bisa dianyari.
  • Konsumsi listrik sing akeh banget sing ora asale saka sumber sing bisa dianyari.
  • Penyalahgunaan kendaraan sing polusi kayata mobil, bis, motor lan pesawat sing nggunakake turunan bahan bakar fosil.
  • deforestasi.

Kabeh tumindak manungsa iki nyebabake mundhake gas mbebayani sing nyebabake efek omah kaca.

Apa GHGs

gas beracun

Gas omah kaca utama kanthi sifat insulasi termal yaiku:

  • Uap banyu.
  • Metana (CH4).
  • Karbon dioksida (CO2).
  • Klorofluorokarbon (CFC).
  • Ozon (O3).
  • Nitrous oksida (N2O).

efek lan akibat

Dampak masalah ing lapisan ozon pungkasane nyebabake kesadaran serius ing saindenging planet. Ana perlu kanggo ngerti lan nggawe wong ngerti, utamané liwat pendidikan anak, bab impact lan kesadaran saka efek omah kaca, lan serius ing urip manungsa lan spesies tetanduran lan kewan liyane. Iki minangka asil saka masalah atmosfer iki:

  • Suhu planet saya tambah akeh.
  • Pengaruh radiasi surya mundhak.
  • Pangowahan iklim.
  • Efek saka owah-owahan iklim lan lingkungan ing ekosistem.
  • Kemarau saya tambah akeh ing wilayah sing biasane udan.
  • Bakal ana luwih akeh udan lan badai ing wilayah sing biasane ora udan lan udan.
  • Erosi lemah, mundhut kesuburan kanggo tetanèn.
  • Leleh es kutub lan gletser, kayata leleh Galenland sing misuwur.
  • Mundhak tingkat banyu ing segara, segara, kali, blumbang, tlaga, lsp.
  • Banjir dumadi ing wilayah pesisir amarga mundhake banyu.

bisa solusi

Pungkasan, kita bakal menehi komentar babagan solusi apa sing ana ing efek omah kaca, amarga kabeh kudu ditindakake kanggo mungkasi mundhak lan nyuda tingkat gas mbebayani. Mulane, minangka langkah kanggo nyuda efek omah kaca lan nyegah tambah lan keruwetan, kita bisa tindakake tips iki:

  • Ngurangi emisi gas omah kaca kayata CO2 lan CH4.
  • Gunakake sumber energi sing bisa dianyari kanggo ngganti bahan bakar fosil, asale, gas alam lan batu bara.
  • Gunakake transportasi umum lan transportasi liyane sing ora duwe polusi, kayata sepedha utawa transportasi ekologis liyane.
  • Ningkatake kesadaran ekologis ing antarane warga lan, sing paling penting, nanem kawruh kasebut ing bocah-bocah lan mulangake apa sing bisa ditindakake kanggo nambah masalah kasebut.
  • Ngurangi konsumsi daging lan mulane nyuda panggunaan ternak intensif lan industri, luwih seneng ternak sing diowahi sacara genetis lan ternak liyane sing luwih ngajeni lingkungan.
  • Pamrentah melu njupuk langkah kanggo nyuda masalah iki lan nyegah paningkatan efek omah kaca lan owah-owahan iklim. Conto langkah kasebut yaiku Protokol Kyoto.
  • Terus nyelidiki kemungkinan perbaikan sing ana gandhengane karo masalah lingkungan.
  • Daur ulang lan mlaku kanthi bener. Ing pandhuan daur ulang iki kita nerangake carane daur ulang sampah ing omah.
  • Aja mbuwang energi, kaya listrik ing omah.
  • Mangan produk organik.
  • Karusakan serius ing spesies tanduran lan kewan amarga owah-owahan ing kahanan lingkungan bumi.
  • Migrasi kewan lan manungsa.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan panyebab efek omah kaca lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.