Rokok ngrusak lingkungan saliyane ngrusak kesehatan

El rokok Minangka pakulinan sing mbebayani tumrap kesehatan nanging uga mengaruhi pengaruh negatif lingkungan.

Tembakau ngasilake polusi atmosfer, deforestasi, owahan iklim, generasi sampah lan kobongan alas.

Saiki ing umume kutha ana larangan ngrokok ing papan tertutup, mula para perokok metu ing njaba lan ngasilake emisi gas lan polutan beracun ing atmosfer.

Saben taun diramal udakara 4,5 trilyun butts utawa rokok sing digawe ing saindenging jagad. Botol rokok iki butuh 25 taun kanggo bosok ing lingkungan.

Komponen sing paling penting yaiku rokok yaiku tar lan nikotin bisa ngontaminasi nganti 50 liter banyu saliyane mateni iwak, manuk lan kewan sing kena residu iki.

Kajaba iku, akeh kertas digunakake kanggo nggawe rokok lan bungkus.

ing kebakaran alas Dheweke cenderung diprodhuksi kanthi proporsi rokok sing luwih gedhe. Nanging uga luwih seneng gundhul alas amarga alas ditebang kanggo tuwuh bako amarga dikarepake produk iki ing pasar.

Minangka kesimpulan, ora mung ngrusak kesehatan perokok, wong-wong ing sekitare, nanging uga ngasilake utawa nambah masalah lingkungan global.

Merokok dudu tumindak pribadi sing polos sing mung mengaruhi sapa wae sing nindakake, nanging konsekuensi ekologis ngluwihi lan akeh wong sing nindakake, wis ana jutaan wong ngrokok saben dina.

Yen kita kepengin ngrawat lingkungan lan kolaborasi kanggo ningkatake kualitas urip ing planet iki, kita kudu mandheg ngrokok.

Industri tembakau minangka salah sawijining sing paling penting ing jagad iki lan industri sing paling akeh lobi ing macem-macem panggonan supaya konsumsi tembakau ora diwatesi, nanging entuk manfaat saka kesehatan masarakat lan uga masalah lingkungan sing saya parah.

Pancen angel mandheg ngrokok, nanging sampeyan bisa nyoba ora mung kanggo kesehatan lan kualitas urip, nanging kanggo njaga lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gas ngandika

    pitakon: bokong rokok, banyu pira liter sing bisa kontaminasi?

    1.    Patricia ngandika

      Ora ana ide

    2.    Ana ngandika

      Nganti 50 liter utawa luwih

  2.   Kembang ngandika

    tembunge nggegirisi banget.

  3.   Carmelo ngandika

    Lan ngulu roda pabrik kaya artikel iki Pira polusi?

  4.   jinise ngandika

    muga-muga Gusti Allah melasi manungsa! wong sing padha ngrusak alam

  5.   gonzalo ngandika

    Apik banget yen pirang-pirang pecandu sing ora peduli karo lingkungane amarga wis diowahi lan dimanipulasi, dheweke ora peduli yen bakal ngrusak wong liya yen ngasilake asap lingkungan, ora ana sing luwih ala, yen ana sing ora duwe informasi, dheweke ora peduli lan dheweke njupuk kauntungan saka polusi para pecandu racun beracun sing kudu sampeyan larang lan batalake

  6.   David ngandika

    Kabeh ana ing sadhar saben manungsa… .. Nanging jelas kaya nyoba nyerah panganan cepet. Iki minangka prekara sing ana ing endi wae lan nyerang alam bawah sadar manungsa.