Ngirit energi

Ngirit energi

Nalika ngomong babagan lingkungan lan ngreksa alam, ora mungkin nyimpang menyang lingkungan. ngirit energi. Pengeluaran energi minangka salah sawijining faktor utama sing nyebabake emisi gas omah kaca ing atmosfer lan mula ana masalah lingkungan global kayata perubahan iklim lan paningkatan efek omah kaca. Kanggo ngatasi masalah kasebut, ana pedoman tartamtu kanggo tumindak ing omah kanggo nyuda konsumsi energi saben dina.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan pentinge ngirit energi lan kepiye cara nggunakake ing saben dinten kanggo entuk kabiasaan sehat lan berkelanjutan.

Ngirit energi lan mupangate

Pancen dikandhani manawa penting banget kanggo ngirit energi kanggo ngurus planet kita. Nanging, ana akeh wong sing mikir maneh kenapa tumindak iki penting banget. Umume energi sing digunakake dina iki asale saka sumber bahan bakar fosil. Bahan bakar fosil iki Sajrone panggunaan lan ekstraksi, dheweke bisa ngrusak swasana lan banyu lan lemah.

Yen terus-terusan nuntut energi luwih akeh saka industri, mula bakal nambah polusi kanggo lingkungan. Amarga iku, penting banget kanggo nyuda pangeluaran energi ing level individu lan ing bar kita umume.

Ngirit energi mbutuhake macem-macem mupangat kanggo kanthong kita lan ora kalebu pilihan sing apik kanggo ngrawat lingkungan. Ing antarane mupangat utama sing diduweni saka ngirit energi, kalebu ing ngisor iki:

  • Podemos nyuda biaya tagihan listrik, banyu lan bensin. Iki ngirit akeh dhuwit sajrone wulan.
  • Yen nyuda konsumsi, biaya produksi uga bakal mudhun lan perusahaan gedhe bakal bisa kompetisi kanthi nyuda rega lampu, listrik lan cilaka.
  • Kanthi ora gumantung karo energi ing negara liya, kita bisa nggunakake energi negara dhewe.
  • Kita kurang ngrusak lingkungan saengga bisa ningkatake kesehatan lan ekosistem alam.
  • Iki njamin yen ana pasokan, utamane banyu, nalika musim panas.
  • Uga minimal kerusakan sing nyebabake planet kanthi eksploitasi sumber daya alam.
  • Kita kurang ngasilake gas omah kaca.

Langkah ngirit energi ing omah kita

Saiki amarga wis ndeleng mupangat sing bisa nyuda pengeluaran energi, mula kudu ngerti cara ngetrapake ing omah. Kita bisa menehi kontribusi kanggo kesehatan lingkungan nalika nampa tagihan listrik, mula kita uga bakal duwe penghematan ekonomi sing luwih gedhe.

Kita bakal nuduhake sawetara pandhuan utama sing bisa digunakake ing omah kanggo menehi kontribusi kanggo ngirit energi:

  • Podemos nambah jampel utawa windows lan lawang kanggo kontribusi kurang panggunaan pemanasan lan AC. Kajaba iku, bakal mbantu nyuda pengaruh akustik saka gangguan njaba. Kanggo mesthekake yen jendhela lan lawang kita apik, kita kudu nggunakake lawang kaca lan pigura PVC kaping pindho. Kita bakal priksa manawa ora ana udara sing mbukak liwat celah kasebut lan prelu, kita bakal njupuk, ngilangi bagian internal pigura.
  • Sajrone musim salju, luwih apik mbukak tirai lan tirai nalika cerah lan mudhun ing wayah wengi. Ing mangsa panas, kita bisa nindakake perkara sing ngelawan kanggo ngindhari panas sing ekstrim sajrone awan. Mbukak jendhela ing wayah wengi bakal mbantu nyingkirake udhara panas saka omah supaya bisa nganyari.
  • Narik banget kanggo njaga suhu sing stabil ing omah udakara 25 ° ing mangsa panas lan udakara 20 ° ing mangsa adhem.
  • Aja nggunakake radiator gas utawa listrik kanggo garing sandhangan. Nyenengake nggunakake sandhangan udan lan dilebokake ing kursi cedhak radiator.
  • Yen sampeyan ngerti kondisioner, tutup jendhela lan lawang supaya luwih ngirit hawa seger.
  • Yen sampeyan tuku piranti listrik, priksa manawa kelas A utawa luwih dhuwur. Elinga yen kulkas kelas A + + ngonsumsi nganti 70% kurang saka kelas siji. Kanggo jangka panjang, jinis alat iki bakal mbantu nyuda tagihan listrik.
  • Kita bakal nyetel suhu kulkas miturut taun siji sing ketemu. Ing mangsa panas kudu nyuda suhu lan ing musim salju kanggo nambah. Elinga kanggo nyobrot beku kanthi rutin supaya salju ora nglumpukake.
  • Aja miwiti mesin cuci utawa mesin cuci piring nganti kebak.
  • Nalika nggunakake piranti kasebut, luwih becik nggunakake kaleng sing luwih cekak lan nyuda suhu kanggo nyuda biaya. Ing mesin cuci, sing paling ideal yaiku nyelehake nganti 30 derajat lan ora luwih saka 800 revolusi.
  • Nalika bolam kabeh klelep, ganti siji kanggo jinis LED. Sanajan larang regane luwih suwe, bisa nganti 30 kaping luwih dawa tinimbang umume lan ngirit nganti 80% cahya.
  • A rampung mungkasi kabeh piranti elektronik sing ora digunakake. Peralatan sing ditemtokake yaiku lampu abang utawa ijo sing isih ana yen ora ana. Lampu cilik kasebut bisa ngonsumsi nganti 7% kabeh lampu ing omah. Iki minangka wedhi sing kudu dipikirake.
  • Menarik banget kanggo mriksa penawaran pasar saka wektu kanggo milih perusahaan sing nawakake rencana sing cocog karo konsumsi ing jadwal. Sampeyan uga luwih becik pindhah menyang pasar sing nyedhiyakake energi terbarukan. Kanthi cara iki, kita njamin manawa 100% energi teka saka sumber sing ora polusi.
  • Pateni taps nalika sampeyan ora nggunakake lan luwih becik dibukak lan ditutup kaping pirang-pirang prelu.
  • Luwih becik adus sadurunge adus. Ing pertarungan kasebut narik kawigaten, dheweke masang diffuser sing bakal ngrasakake luwih akeh banyu sing metu mula butuh wektu kurang kanggo mandi.
  • Ing mangsa panas luwih becik ngombe tanduran ing wayah wengi. Kanthi cara iki kita ngindhari kringet amarga panas banget.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa ngemot ngirit energi ing omah sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.