Umume negara sing mencemari jagad iki

polusi udara

Polusi global minangka masalah sing cukup serius sing kudu ditanggulangi kanthi cara dhasar. Nalika kita ngomong babagan polusi sing diasilake dening negara loro, kita utamane ngomong babagan polusi udara. Sanajan ana macem-macem jinis polusi, polusi udara nyebabake akibat serius ing saindenging jagad, kayata pemanasan global lan owah-owahan iklim. Ing negara sing paling akeh polusi ing jagad iki Iki minangka gas sing paling polusi menyang atmosfer.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe negara endi sing paling polusi lan apa akibate polusi udara kanggo lingkungan.

Polusi udara

pabrik sing ngrusak

Iki minangka masalah sing ora mung kanggo kepentingan lingkungan. Iku wis dadi bagéan saka saben dina urip saben taun. Polusi udara dadi masalah sing umum, lan solusi kasebut ora ana ing tangan pamrentah utawa perusahaan multinasional, nanging saben wong bisa nyumbang sebutir pasir kanggo mungkasi akibat kasebut. Bukti polusi udara sing paling katon yaiku awan polusi sing misuwur sing nglumpukake ing sekitar pusat kutha lan mbebayani kanggo kesehatan.

Ana macem-macem polusi udara liyane sing ora gampang dideteksi utawa katon, nanging uga duwe akibat sing bisa nyebabake kesehatan makhluk urip lan ekosistem. Polutan kasebut nyebabake pemanasan lan akibat bencana kanggo planet. Ing panemuan kita babagan panyebab polusi udara, kita weruh manawa urip ing planet iki sajrone ewonan taun, emisi beracun wis diprodhuksi.

Emisi beracun minangka bagéan saka siklus urip, nanging ing kisaran alam. Kanthi tembung liya, polusi kanthi alami ora mengaruhi komposisi utawa struktur ekosistem amarga kedadeyan sacara spontan. Iku bagéan saka siklus lan ora mundhak amarga aktivitas manungsa. Antarane emisi kasebut, kita nemokake gas sing dipancarake nalika letusan gunung berapi, nanging efeke ora permanen. Nanging, kanthi kedadeyan Revolusi Industri Manungsa lan tambah akeh populasi, kita bakal ngadhepi polusi udara global.

Sembarang polusi udara nuduhake anané unsur beracun sing diprodhuksi dening aktivitas manungsa.

Akibat utama

negara sing luwih polusi

Kaya sing kita ngerti, akibat saka polusi udara cukup akeh. Sing pertama lan sing paling cepet yaiku paningkatan lan saya tambah penyakit pernapasan lan kardiovaskular ing antarane wong-wong sing manggon ing pusat kutha sing polusi. liyane, cedhak sumber industri, padha ngeculake produk beracun iki menyang atmosfer. Penyakit ambegan lan kardiovaskular saya tambah akeh ing kabeh wilayah kasebut.

Diperkirakan sing bab 3% saka hospitalizations disebabake exacerbations saka penyakit related kanthi jumlah polutan ing atmosfer. Negara-negara sing paling polusi ing donya yaiku negara-negara kanthi konsentrasi paling dhuwur saka gas kasebut lan mulane duwe pengaruh paling gedhe kanggo kesehatan.

Efek serius liyane saka polusi udara yaiku efek omah kaca sing kondhang. Kita ora kudu bingung efek omah kaca dhewe karo mundhake. Masalahe ora ana efek omah kaca (tanpa, urip ora bakal kaya sing kita kenal), yaiku nambah efek saka gas kasebut. Sawetara masalah sing disebabake dening polusi udara yaiku karusakane ekosistem, aktivitas gedhe-gedhe, munggahe permukaan laut, ilang lemah, reproduksi serangga, punah spesies., Etc.

Negara paling polusi ing donya

negara paling polusi ing donya lan jalaran

Kita ngerti manawa saben taun luwih saka 36 milyar ton karbon dioksida sing dipancarake menyang atmosfer. Iki minangka gas omah kaca utama sing tanggung jawab kanggo owah-owahan iklim. Rute emisi bahan bakar iki utamane amarga polusi kegiatan manungsa. Nanging, mung sawetara negara paling polusi ing donya sing ngetokake paling akeh gas kasebut. Bisa uga negara paling polusi ing donya ing taun-taun pungkasan yaiku China, Amerika Serikat, India, Rusia lan Jepang.

Nalika kita ngomong babagan emisi CO2, kita sejatine nyebat gas kasebut minangka gas primer, nanging uga diarani metrik. Nalika kita wis ngerti emisi CO2 sing padha, kita wis bisa ngerti jejak karbon saben negara, sanajan kanthi logis. polusi sing diasilake ora kabeh, uga CO2.

Yen kita ora ngerti, kita kudu ngerti manawa tingkat polusi saiki ora kedadeyan paling ora 3 yuta taun tanpa manungsa ing Bumi. Sampeyan uga kudu eling yen ing wektu iku bumi wis liwat periode vulkanisme aktif banget.

Miturut data sing kasedhiya, kita nemokake yen China nyumbang 30% saka total emisi global, dene Amerika Serikat 14%. Ayo analisa apa peringkat negara paling polusi ing donya:

  • China, kanthi luwih saka 10.065 yuta ton emisi karbon dioksida
  • Amerika Serikat, 5.416 GtCO2
  • India, kanthi emisi 2.654 GtCO2
  • Rusia, kanthi 1.711 yuta ton emisi CO2
  • Jepang, 1.162 GtCO2
  • Jerman, 759 yuta ton CO2
  • Iran, 720 yuta ton CO2
  • Korea Selatan, 659 yuta ton CO2
  • Arab Saudi, 621 MtCO2
  • Indonesia, 615 MtCO2

Negara sing paling akeh reget ing jagad iki

negara paling polusi ing donya

Bangladesh

Bangladesh mlebu rangking negara paling polusi ing donya amarga status polusi sing dhuwur. Kualitas udhara kurang banget tinimbang tingkat sing diidini. Rata-rata 97,10 partikel polusi wis tekan. Jumlah iki amarga sebagian kanggo luwih saka 166 yuta wong sing manggon ing Bangladesh tanggung jawab kanggo emisi massive. Ing taun-taun pungkasan, sektor industri negara saya tambah akeh. Ana akeh pabrik, utamane pabrik tekstil, sing ngasilake emisi gas omah kaca sing akeh.

Arab Saudi

Sumber utama ekonomi Arab Saudi yaiku ekstraksi minyak. Iki minangka sumber penghasilan sing gedhe lan dadi salah sawijining masalah sing paling serius. Ekstraksi lenga kasebut ora mung ngasilake keuntungan ekonomi, nanging uga ngetokake akeh gas polusi. emisi bahan bakar fosil Padha luwih beracun lan mbebayani kanggo kesehatan.

India

India uga wis mlebu rangking negara paling polusi ing donya karo wutah industri dhuwur. Ora mung tuwuh ing industri, nanging uga nyalahake pupuk kimia. Panggunaan pupuk sing ora bener iki nyebabake kontaminasi kabeh lemah sing subur lan akuifer sing nyimpen banyu.

China

Bisa diarani China minangka salah sawijining negara sing unggul ing ekonomi donya. Nanging, iku uga ing antarane negara paling polusi ing donya. Dheweke sing ngenalake kesadaran anyar lan kabijakan operasional kanggo langkah-langkah kanggo nyegah lan ngontrol polusi lingkungan. Nanging, kutha-kutha gedhe duwe lapisan polusi udara sing kandel nganti meh ora bisa ndeleng srengenge. Emisi karbon dioksida China terus tikel kaping pindho saka negara-negara utama kayata Amerika Serikat.

Mesir

Yen sampeyan mikir babagan negara sing paling polusi ing donya, sampeyan bisa uga ora mikir babagan negara iki. Mangkono, kaya ing negara liya kayata India lan Arab Saudi, industrialisasi start-up gedhe berkembang kanthi cepet. Pangembangan industri iki nyebabake emisi gas omah kaca sing berlebihan. Mesir bisa uga wis tekan tingkat kontaminasi, total 20 kaping luwih dhuwur tinimbang sing diidini.

Brasil

Brazil minangka salah sawijining negara berkembang kanthi ekonomi sing makmur. Sayange, pembangunan ekonomi iki digandhengake karo kesadaran kurang peduli lingkungan. Konsentrasi sing sithik iki ateges uga ora ana tumindak sing ditindakake dening pemerintah. Kabeh iki nambah nganti deforestasi massive nandhang dening salah siji paru-paru utama planet, Amazon. Ora mung nambah jumlah gas polusi, nanging uga nyuda panyerepan karbon dioksida dening tanduran.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan negara sing paling polusi ing donya lan negara sing paling polusi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.