Negara-negara sing saiki ngasilake energi angin paling akeh

Kincir angin kanggo ngasilake tenaga angin

La energi angin minangka salah sawijining sumber pangowahan utama saiki menyang cakrawala liyane sing ora ana gandhengane karo bahan bakar fosil. Sampeyan mung kudu ngerti paling ora 84 negara ing saindenging jagad nggunakake energi angin kanggo nyuplai kisi listrik.

Mung setahun kepungkur kapasitas angin ngluwihi 369,553 gW lan total produksi energi mundhak kanthi cepet dadi 4 persen saka total listrik sing digunakake ing planet iki. Lan yen 17 gW sing dipasang ing 2014 wis cukup prestasine, ing paruh pertama 2015 tekan 21,7 gW, sing nggawa kapasitas global 392 gW, udakara 428 gW ing pungkasan taun iki. 2015.

Kapasitas global tuwuh ing wulan pisanan 2015 dening 5,8 persen sawise nggayuh 5,3% ing 2015 lan 4,9% ing taun 2013 ing periode sing padha. Yen kita nganggep yen ing taun 2014 tingkat pertumbuhan taunan 16,5 persen saengga pertengahan taun 2015 bakal tekan 16,8 persen, kita bakal ngerti taun gedhe sing kita tekan ing 2015.

Paningkatan panggunaan tenaga angin iki amarga utamane kanggo mupangat ekonomi Saka sumber iki, paningkatan daya saing, ketidakpastian pasokan minyak lan gas global lan tekanan kanggo maju menyang teknologi sing resik lan berkelanjutan seiring wektu.

Produsen utama energi angin

Kincir angin ing China

Industri angin yaiku saiki dikelola dening macem-macem industri sing apik kapasitas gedhe, koperasi energi kanggo klompok lingkungan. Wis dingerteni manawa kanggo sukses sing luwih gedhe saka sumber tenaga iki, mula dibutuhake macem-macem liyane.

Ing pungkasan Juni 2015, negara kasebut duwe kapasitas tenaga angin sing dipasang paling gedhe yaiku China ing posisi pertama, diikuti Amerika Serikat ing nomer loro lan Jerman nomer telu.

China duwe 124 gW taun iki lan wis tuwuh 10 gW wiwit 2014 lan ing 44 gW wiwit taun 2013. Pertumbuhan terus-terusan sing mbantu, kanggo ngrampungake masalah polusi, sanajan kudu nandur modal luwih akeh dhuwit ing jinis sumber iki supaya bisa nyuda.

Sabanjure yaiku Amerika Serikat kanthi 67 gW diinstal Lan tuwuh wiwit taun 2013, mung rong taun, kapasitase wis tambah 8 gW kanthi stagnasi nyata, sing uga bisa dingerteni ing Jerman, India lan Spanyol, yen dibandhingake karo tuwuhing China sing gedhe banget.

Loro saka kekuwatan utama ing tenaga angin, perlu kanggo nyebut Brasil sing nuduhake rasio paling dhuwur wutah kabeh pasar kanthi pertumbuhan 14% ing taun 2015 iki.

Minangka titik negatif, kita nemokake sawetara pasar Eropa sing wis lumpuh, soko sing bakal kelakon karo Jerman nalika mlebu ing pangaturan tartamtu sajrone rong taun sabanjure, ana sing bakal nyuda kapasitas tenaga angin.

China

Pabrik pengecekan operator Cina

China ngarepake duwe 347,2 gW ing taun 2025 kanthi instalasi tahunan sing bakal tekan 56,8 gW. Soko sing cukup signifikan apa tegese jinis energi kanggo negara iki.

Lan sanajan China saiki minangka eksponen maksimal saka jinis energi kasebut, sejatine ana ing wayahe stagnasi. Tokoh sing kasedhiya kanggo 2025 global bakal ngluwihi 962,6 gW sing artine China bakal, sanajan karo kemunduran iki, dadi salah sawijining pemain utama jinis energi ing planet iki.

Justru ing taun iki diprediksi yen China ora mung bakal dikategorikake kaya ing installer energi angin paling gedhe ing 2015, nanging uga bakal terus memimpin sektor iki ing 2016.

Negara liya sing penting banget

Baling-baling kincir angin kanthi rinci ngasilake tenaga angin

India, Australia, Jepang, Korea Selatan, Filipina, Thailand, lan Taiwan nambah kapasitas saka 148,2 gW ing taun 2014 dadi 437,8 gW kanthi persentase pangsa global sing bakal tekan 45,5%.

Negara penting liyane kanggo sukses energi angin yaiku Argentina, Brasil, Chili, Kolombia lan Meksiko sing bakal nambah 45,6 gW. Kita wis ngomong babagan Uruguay lan Costa Rica minangka rong conto kabijakan sing paling gedhe sing ngidini tuwuhing energi bersih iki, sing penting kanggo masa depan kita.

Energi angin utama kanggo masa depan energi

Jinis energi iki wis dadi efektif banget. Ing wilayah sing akeh konsumsi energi, sumber anyar kudu digawe, lan ing kene tenaga angin duwe peran sing penting banget.

Ing pasar diwasa ing ngendi infrastruktur kanggo produksi batu bara, nuklir utawa gas wis ana, ana luwih akeh tantangan amarga ana owah-owahan sing kudu ditindakake. Wis tekan kene ing endi energi angin kudu nyaingi biaya perawatan saka sumber energi sing ana. Isih, sumber energi saka angin minangka pilihan sing apik banget, saliyane nyedhiyakake energi tanpa ngetokake gas omah kaca.

Instalasi kincir angin

Uga duwe masalah lan nyuda biaya. Ana telung sebab utama. Salah sijine yaiku turbin angin lagi tuwa, kanthi menara sing luwih dhuwur lan konstruksi sing luwih entheng. Kapindho yaiku efisiensi rantai pasokan tambah lan sistem manufaktur nyuda biaya. Sing nomer telu lan pungkasan yaiku nalika instalasi angin mundhak, biaya bakal diirit kanthi diprodhuksi kanthi skala sing luwih gedhe tinimbang sadurunge.

Alesan utamane yaiku pertempuran iklim perubahan lan pengaruhe sing bisa dienggo energi resik lan murah yaiku lumayan suwe. Nyedhiyakake energi sing dibutuhake supaya jagad sing digunakake kanggo fungsi lan ing wektu sing padha ora nyebabake emisi CO2 menyang atmosfer minangka target perusahaan utama kayata Vestas.

Artikel sing gegandhengan:
Pentinge energi angin

Riset lan pangembangan teknologi anyar

Iku banget investasi penting ing teknologi anyar saengga efisiensi energi saka turbin kasebut lan inovasi sing beda-beda nyebabake jalur liyane sing bisa ngasilake persentase sing luwih dhuwur ing konsumsi energi global saka energi angin.

Kita wis ndeleng selebriti kanthi gaya Bill Gates lagi nandur modal dhuwit akeh ing teknologi energi anyar kayata 2.000 yuta dolar sing digunakake.

Saka raksasa teknologi, dheweke kepengin ngerti yen kudu ngowahi cara ndeleng panorama energi sing bisa ditemokake. Yen kita wis komentar ing Gates, liyane bakal menehi komentar hebat kaya Mark Zuckerberg uga nindakake kabutuhane wedhi kanggo nyengkuyung perusahaan swasta kanggo golek masa depan sing luwih resik kanggo kabeh lan planet sing berkelanjutan.

Bill Gates

Google duwe proyek apik liyane ing Afrika sing bakal nginstal luwih saka 365 turbin angin ing pantai Danau Turkana ing Kenya. Sing bakal nyedhiyakake 15 persen saka total konsumsi listrik ing negara iki.

El panyimpenan energi Iki uga kabukten penting supaya kabeh owah-owahan sing dibutuhake iki kedadeyan amarga nyimpen energi surplus sing bisa diwenehake atusan turbin angin penting kanggo malah negesake panggunaan sumber energi kayata energi angin.

Tesla lan batere wis nuduhake cara liya, nanging luwih becik tinimbang mandhiri energi pangguna, nanging kanthi skala sing luwih gedhe bisa uga nyedhiyakake batere sing dibutuhake kanggo "ngirit" kaluwihan kasebut.

Kita uga duwe teknologi anyar kayata turbin tanpa agul-agul digawe dening Vortex, perusahaan Spanyol sing saiki lagi akeh muni amarga tergabung karo sawetara turbin angin sing meh ora nyebabake pengaruh lingkungan, amarga kajaba ngilangi swarane sing luwih tradisional, dheweke ora ngowahi lingkungan kaya biasane.

vortex

Teknologi Vortex iki bisa digunakake kanthi cara kaya ngono nggunakake deformasi sing diproduksi kanthi geter sing disebabake dening angin nalika mlebu résonansi ing silinder vertikal semi-kaku lan dilabuh ing lemah. Deformasi iki sing tanggung jawab ngasilake listrik.

2016 minangka taun sing penting banget kanggo energi angin

Ing KTT Iklim Paris serangkaian perjanjian wis dirampungake Dheweke nganggep 2016 minangka taun penting saengga persentase kapasitas energi angin kasebut kudu saya mundhak amarga ana sebab sing kita kabeh ngerti.

Kutipan kanggo iklim ing endi energi angin dipanggonke minangka salah sawijining sumber energi sing penting kanggo nyuda gas omah kaca menyang atmosfer sing nyebabake masalah lan bencana alam ing saindenging jagad. Pangowahan sing kudu digawe saka kabeh bagean ing jagad iki supaya bisa ngasilake asil sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Douglas_dbsg ngandika

    Ing idea kanggo nggawe luwih akeh peternakan angin supaya bisa nambah lingkungan, mula apik banget

  2.   lucy soda ngandika

    Pancen mbantu aku ing sekolah ...: p

  3.   Erick ngandika

    ooooooooooo apik tenan

  4.   energi abu-abu ngandika

    Lan munggah apa sing apik

  5.   dariana ramones ngandika

    Iki mbantu aku sekolah lan entuk A

    1.    torres kembang ngandika

      Iki uga dadi sekolahku lan aku njupuk kaya sakaana ramones

  6.   Nerea ngandika

    Aku mikir manawa lingkungan kasebut dianggep apik.
    Energi angin minangka ide super! ♥

  7.   Jose Castillo ngandika

    Kita duwe teknologi anyar kanggo panyimpenan energi saka pembangkit listrik tenaga surya lan angin nalika ngasilake, lan bisa nggunakake nalika konsumsi paling gedhe sing ora mesthi jamane generasi

    Yen sampeyan kasengsem, hubungi kita info@zcacas.com

  8.   nelson sabino jaque busts ngandika

    Aku wis riset babagan masalah iki 30 taun kepungkur, aku duwe paten sawetara proyek nanging loro sing luar biasa, sing siji duwe tenaga angin paradigma lan sing liyane kanggo ombak segara. Nganti saiki, aku ora bisa nemokake cara kanggo masarake. Aku kepengin banget metu saka sistem menara raksasa, kanthi sumbu horisontal, kanggo liyane sing luwih efisien lan amarga ombak, kanggo ngusulake solusi kanggo tujuan industri, sing saiki durung kedadeyan. Aku mbukak kontak kanggo maju ing jalur penting iki.

  9.   omar ngandika

    Keputusan sing apik 🙂

bool (bener)