Negara Eropa endi sing dadi pamimpin produksi terbarukan?

investasi energi terbarukan bakal nambah PDB globalSaiki, miturut data Eurostat paling anyar, pangsa energi saka sumber sing bisa dianyari ing Uni Eropa tekan rata-rata 17% saka konsumsi pungkasan. Tokoh penting, yen data 2004 dianggep, wiwit nalika iku mung tekan 7%.

Kaya sing wis dikomentari kaping pirang-pirang, tujuan wajib Uni Eropa yaiku ing taun 2020 20% energi teka sumber sing bisa dianyari lan tambah persentase iki paling ora 27% ing taun 2030. Sanajan ana proposal kanggo revisi tokoh pungkasan iki munggah.

Miturut negara, Swedia minangka negara sing ngasilake energi terbarukan sajrone konsumsi pungkasan, kanthi 53,8%. Diikuti dening Finlandia (38,7%), Latvia (37,2), Austria (33,5%) lan Denmark (32,2%). Sayange uga ana wong liya sing adoh saka target UE, kayata Luksemburg (5,4%), Malta lan Walanda (kalorone duwe 6%). Spanyol ana ing tengah meja, kanthi luwih saka 17%.

Negara

Persentase energi saka sumber sing bisa dianyari (% saka konsumsi pungkasan)

1 Swedia

53,8

2 Finlandia

38,7

3. Latvia

37,2

4 Austria

33,5

5 Denmark

32,2

6 Estonia

28,8

7. Portugal

28,5

8 Kroasia

28,3

9. Lithuania

25,6

10. Romania

25

14 Spanyol

17,2

Sabanjure kita bakal ndeleng sawetara inisiatif negara anggota, kanthi apa sing dikarepake utawa wis bisa ngrampungake tujuan Uni Eropa

Inisiatif sing bisa dianyari saka macem-macem negara

Peternakan angin luar negeri ing Portugal

Pisanan peternakan angin lepas pantai Semenanjung Iberia wis kasunyatan nanging ing pesisir Viana do Castelo, ing wilayah Portugis, mung 60 kilometer saka tapel wates karo Galicia. Iki minangka taruhan anyar lan teteg ing negara tetanggan kanggo tenaga terbarukan, sawijining lapangan Portugal duweni kauntungan sing luwih apik tinimbang kita, senadyan kasunyatan manawa Spanyol minangka kekuwatan donya ing babagan energi -terrial-angin.

Denmark Denmark

Paradoks Spanyol

Ing babagan energi angin lepas pantai, paradoks Spanyol total. Ing negara kita, ora ana peternakan angin "lepas pantai", mung sawetara prototipe eksperimen. Y Nanging, perusahaan kita minangka pimpinan donya uga ing teknologi iki. Ora ana siji pun megawatt sing mlebu jaringan Spanyol saka segara nalika ana ing Inggris Iberdrola diresmekake sawetara peternakan angin, kayata West off Duddon Sands (389 MW), wis dibangun ing Jerman lan menehi (maneh ing Inggris) Anglia Timur (714 MW), proyek Spanyol paling gedhe ing sejarah ing sektor iso dianyari Saliyane Iberdrola, perusahaan kayata Ormazabal utawa Gamesa uga dadi tolok ukur.

Prancis nyedhiyakake rencana dobel tenaga angin ing taun 2023

Prancis wis nyedhiyakake rencana sing tujuane yaiku nyederhanakake kabeh prosedur administrasi lan nyepetake pangembangan kabeh proyek energi angin kanggo nambah generasi energi sing resik saka sektor iki dadi tikel kaping 2023.

Angin tegalan ing segara

Tantangan Denmark

Proposal Denmark yaiku mbusak batubara sajrone 8 taun, ora mesthi ana target gedhe ing ngarep. Count ing Denmark wis dadi pimpinan tenaga angin wiwit pirang-pirang puluh taun wiwit investasi ing teknologi iki wiwit taun 1970 kanthi krisis minyak global.

Tujuan Denmark liwat:

  • 100 persen energi terbarukan dening 2050
  • 100 persen energi terbarukan ing listrik lan dadi panas dening 2035
  • Fase lengkap ngilangi batubara ing taun 2030
  • 40 persen nyuda ing emisi gas omah kaca wiwit 1900 nganti 2020
  • 50 persen saka panjaluk listrik diwenehake dening tenaga angin ing taun 2020

Belgium

Finlandia pengin nglarang batu bara ing wektu kasebut

Finlandia pasinaon nglarang, miturut ukum, batu bara kanggo ngasilake listrik sadurunge 2030. Nalika ing negara-negara kaya Spanyol, pembakaran batu bara nambah 23% taun kepungkur, Finlandia pengin golek alternatif sing luwih ijo, mikirake masa depan negara kasebut.

Finland

Taun kepungkur, pamrentah Finlandia nampilake rencana strategis nasional anyar kanggo sektor energi sing nyedhiyakake, kalebu langkah-langkah liyane, nglarang ukum nggunakake batu bara kanggo produksi listrik wiwit 2030.

Mobil listrik Norwegia

Ing Norwegia, 25% mobil sing didol listrik. Ya, sampeyan wis maca kanthi bener, 25%, 1 ing 4, sing uga dadi tolok ukur otentik ing energi hidroelektrik lan mung bisa nyukupi kanthi mandhiri kanthi energi terbarukan. Tuladha sing kudu ditindakake, sanajan kasunyatane minangka produsen minyak gedhe. Justru iki manawa dheweke wis bisa nggayuh angka kasebut. Daripada ngobong minyak kanggo ngasilake listrik, dheweke luwih dhisik ngekspor lan nggunakake dhuwit sing dipikolehi kanggo Pabrik PLTA.

Norwegia

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.