Negara miskin lan energi terbarukan

Ing negara maju ana boom ing pangembangan, pabrik lan panggunaan tenogo resik y iso dianyari. Nanging iki ora kedadeyan ing Negara miskin o durung maju sing terus karo skema lawas ing matriks energi adhedhasar minyak, gas lan batu bara.
Ora mung nandur modal sethithik kanggo nambah kapasitas energi, sing penting ora mung kanggo pangembangan ekonomi nanging uga kanggo ningkatake kualitas panguripane, nanging uga salah nalika nindakake.
Umume dirungokake manawa ing Amerika Latin utawa Asia direncanakake nggawe pabrik batubara anyar, pabrik nuklir utawa bendungan hidroelektrik gedhe.
La PBB wis pirang-pirang taun nyengkuyung energi bersih ing negara-negara miskin. Amarga umume, akeh sumber daya alam supaya bisa ngasilake energi sing bersih lan bisa dianyari sing ora nggunakke potensi gedhe tenan, wiwit yaiku surya, angin, biomassa, lsp..
Negara-negara negara miskin isih ora ningkatake energi terbarukan, panggunaan sumber energi kasebut ing papan kasebut pancen gampang banget.
Negara miskin kudu nggunakake lan ngeksploitasi renewable energies supaya bisa ningkatake kualitas panguripane, pertempuran ing owahan iklim lan nggayuh a pembangunan ekonomi berkelanjutan.
Energi sing bisa dianyari ora mung kanggo negara maju, kabeh bisa entuk manfaat saka panggunaan, nanging pangowahan babagan pemahaman kasunyatan panguwasa negara-negara miskin iku relevan.
Promosi promosi lan pangembangan energi bersih iku penting kanggo bisa nyuda mlarat lan ketimpangan populasi ing negara sing padha nanging uga gegayutan karo liyane.
Sumber daya energi tekan kabeh wong, nanging ora kabeh wong, amarga sumber konvensional mbatesi akses amarga biaya, distribusi geografis lan kebutuhan infrastruktur. Nanging biasane renewable energies Gampang dipasang lan duwe biaya perawatan sing murah, lan uga duwe kemampuan nggunakake sumber daya alam sing paling cedhak.
La mlarat bisa dibasmi kanthi bantuan tenaga terbarukan amarga ngidini nggawe kegiyatan ekonomi lan sosial sing sadurunge ora bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Noetxu ngandika

    Thanks kanggo informasi iki aku wis bisa kerja, matur nuwun! (:

    1.    Noetxu ngandika

      Nuwun sewu aku ora seneng, aku pengen seneng! (;

  2.   Rock Mon Log ngandika

    Aku informasi sing wis ditulis kanggo nggawe wong ngerti masalah iki apik banget, nyatane wis mbantu aku argue karya ngelmu. Nanging sampeyan kudu verifikasi informasi, ndawakake poin sing wis disorot kanggo entuk linuwih sing luwih apik, uga ora duwe bukti uga investigasi resmi babagan masalah sing ditangani lan publikasi resmi negara-negara sing terlibat, supaya wong ngerti kepiye carane serius, masalah, sampeyan uga bisa ngubungi profesional babagan masalah kasebut utawa malah wong sing menehi pendapat, ing pungkasane kabeh ana hubungane, jagad iki terus-terusan. Minangka blog sing darmabakti kanggo nggawe jinis publikasi iki, kanthi kontribusi cilik lan gedhe iki bisa ngganti donya, narik kawigaten wong anyar sing gelem nulungi wong liya lan nambah donya dhewe, ora kaya sing wis bisa mung mirsani. siswa kanggo karya ilmiah. Aku yakin yen sampeyan ngupayakake poin-poin kasebut ing publikasi sampeyan, jagad iki bisa uga owah dadi luwih apik.
    Lan mbenerake teks publikasi, aku nundha ruangan warta komputer amarga iku.