Mupangate minyak daur ulang

Akeh wong sing ora ngerti, nanging kasunyatane sampah minyak goreng sing kita buwang wastafel mbebayani amarga bisa ngregeti samodra.

Sawijining kebiasaan sederhana mbuwang minyak sing digoreng mbebayani amarga ing segara nggawe film dangkal sing ngalangi cahya srengenge lan pertukaran oksigen ing swasana urip segara.

Lapisan sing ora bisa ditembus iki tuwuh nalika nyiram minyak goreng ing wastafel, dadi noda ing segara sing luwih gedhe lan luwih gedhe.

Nyatane, organisasi lingkungan, kayata Oceana, ngelingake babagan rata-rata kasebut turahan minyak saben taun, kanggo kulawarga sing ana 4 anggota antara 18 lan 24 liter, angka sing luwih kuwatir yen kita ngetung jumlah pedunung ing saben negara.

Nanging, ing Daur ulang nawakake pilihan kanggo ngatasi masalah iki. Kanthi nggunakake ulang minyak goreng (lan minyak mobil), sampeyan bisa entuk bahan bakar ijo kaya biodiesel, kanthi entuk bathi kaping pindho: ing sisih siji, ing Keanekaragaman hayati segara lan segara lan, ing sisih liyane, ing konservasi lingkungan kanthi ngindhari konsumsi bahan bakar fosil kayata bensin utawa solar.

Daur ulang minyak bekas Iku gampang, minangka salah sawijining prekara sing bisa ditindakake titik resik nalika kita wis duwe jumlah sing apik ing kendi. Ana akeh titik sing resik lan bakal ana luwih akeh supaya masarakat mesthi duwe siji ing cedhak, sanajan titik resik seluler supaya kita ora kudu pindhah saka omah.

Pilihan liyane kanggo sampeyan sing seneng kegiyatan kerajinan yaiku nggawe sabun nganggo minyak bekas, ana akeh resep ing Internet lan uga ana cara sing gampang ing Internet kanggo ngencengake lan nggawe luwih gampang ditangani supaya bisa dibersihake. titik


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.