Mupangate biogas

Biogas minangka cara ekologis kanggo ngasilake Gas. Iki diasilake kanthi dekomposisi sampah utawa bahan organik. Teknologi sing dibutuhake supaya bisa ngasilake biogas iku disebut biodigester lan cukup sederhana amarga kalebu ruangan sing sampah organik kayata sisa panganan, palawija, pupuk, lan liya-liyane digabung lan ditambah bakteri anaerob yaiku prekara-prekara sing ngasorake perkara kasebut sawise sawetara wektu metana.
Gas iki bisa digunakake kanggo dadi panas, masak lan kegiyatan liyane kayata gas alam.
Kauntungane yaiku nyuda jumlah sampah padatan kotamadya, ora ngasilake efek omah kaca lan dheweke bisa dianyari.
Teknologi iki irit lan migunani banget kanggo sekolah, pawon masyarakat, perusahaan industri lan pertanian, utamane kanggo wilayah sing gas alam saka jaringan kasebut durung tekan.
Uga bisa digunakake kanggo panggunaan domestik ing kutha-kutha, nanging kudu ana sampah sing tetep bisa ngasilake gas.
Saka sampah organik listrik bisa digawe, mula dadi sumber penting sing asring boros.
Iki minangka solusi sing apik kanggo nyedhiyakake layanan listrik lan gas menyang kutha-kutha cilik lan kutha-kutha terpencil.
Apa sing dibutuhake kanggo iki Energi alternatif dadi sukses yaiku nggawe masyarakat ngerti pentinge ora mbuwang sampah organik nanging kanggo menehi kontribusi ing biodigesters supaya bisa.
Kolaborasi komunitas iku penting supaya bisa makarya amarga kulawarga utawa sekelompok masarakat ora cukup kanggo ngasilake sampah kaya kanggo panganan biodigester.
Penting ngganti tumindak lan pitulung yen ana tanduran biogas ing kutha kita.
Elinga yen bagean gedhe saka bahan sing dianggep sampah minangka bahan baku sing bisa menehi kompos, gas utawa listrik.
Ana akeh pengalaman sukses ing saindenging jagad babagan panggunaan biodigesters kanggo nggawe gas.
Ing Eropa wae, paling ora ana 60 tanduran pangolahan limbah organik.
Iki energi Pancen bisa dianyari lan resik, mula kita pancen kolaborasi kanggo nambah lingkungan kanthi nggunakake jinis teknologi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   violetta1979 ngandika

    TEMA IKI Luwih Apik tenan Amarga Nulungi Aku Akeh Ing Tugasku…. + USOSDELBIOGAS