Keuntungan lan kontraindikasi budidaya aku-

Aquaculture

Ngadhepi mlarat ing Keanekaragaman hayati segara, kenapa ora nganggo akuakultur? Umume salmon sing didol ing Jerman asale saka aquaculture. Nanging, praktik iki nduwe kekurangan serius, peternak asring nggunakake obat-obatan lan banyu dadi polusi sampah organik. Senadyan kabeh, para ahli yakin manawa peternakan akuakultur ora mung minangka sarana kanggo nglindhungi segara, nanging uga cara kanggo menehi nutrisi kanggo masarakat. populasi mundial saya mundhak.

Sumber protein

Ing mangan manungsa, iwak minangka sumber protein utama ing donya, luwih dhisik tinimbang daging unggas lan daging babi. Kasunyatane, saiki ngidini 17% manungsa kanggo nutupi kabutuhan protein sing penting. Ing 10 nganti 15 taun, panjaluk bakal ditambah karo 2. Tanpa akuakultur, sampeyan ora bisa nanggapi kabutuhan protein saka populasi sing saya akeh. Akuakultur pancen luwih nguntungake tinimbang peternakan babi utawa sapi, amarga iwak lan organisme laut liyane panganan luwih murah tinimbang iwak. kewan dharatan.

Kanggo ngasilake kilo daging sapi contone, butuh panganan 15 kali luwih akeh tinimbang ngasilake sak kilo iwak mas. Iwak nyatane luwih akeh nggunakake energi tinimbang iwak. kewan dharatan, Lan iki amarga rong alasan. Siji tangane minangka kewan getih sing adhem, suhune internal pancen cocog karo lingkungan sing dipanggoni. Lan ing tangan liyane, pindhah ing lingkungan akuatik ora mbutuhake gaweyan.

Siji saka loro iwak asale saka akuakultur

Miturut Organisasi Pangan lan Pertanian Persatuan Bangsa-Bangsa, setengah iwak sing kasedhiya ing piring saiki dudu iwak liar. Nanging, pentinge aquaculture beda-beda saka negara liya. Ing Eropa tengah, kayadene ing Jerman, iwak liar sing paling digoleki. Nanging, ing Tiongkok, akuakultur minangka tradhisi sing wis biyen wiwit diwiwiti saka panganan iwak. tarub. Nganti saiki, China ora diragukan manawa dadi negara pertama ing anak perusahaan iki, nyedhiyakake meh rong pertiga saka total produksi iwak ing donya aquaculture.

Praktek sing tambah akeh dikritik dening para lingkungan

Minangka kenebudaya nalika lagi tuwuh, mula saya akeh kritik saka para pelaku lingkungan, amarga wis nuwuhake masalah overfishing tinimbang ngrampungake. Sejatine, umume spesies penetasan yaiku karnivora, lan panganan kanggo spesies liyane sing dipancing medio alam. Peternakan tuna akuakultur minangka bencana paling gedhe, amarga ora beda karo salmon, spesies iki ora bisa ngasilake nalika panangkaran. Mula, para petani nyekel tunas liar lan diwenehi panganan iwak larang kejiret ing segara. Dikunci ing kurungan, tunas ora duwe kesempatan kanggo reproduksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.