Mung ana 100 macan sing isih ana ing rawa mangrove delta Sundarbans

Macan ing Sundarbans

Populasi macan bakau ing Sundarbans kurang dipercaya sadurunge Miturut sumber resmi, sawise sensus ing endi kamera sing didhelikake ing wit digunakake kanggo ngetung.

Mung udakara 100 macan tetep ana ing rawa bakau sing dununge ana ing delta Sundarbans, adoh saka perkiraan tokoh sing sadurunge dietung. Udakara 440 macan direkam sajrone sensus sadurunge ing taun 2004 ing Sundarbans, alas bakau paling gedhe ing saindenging jagad lan mung siji sing dadi habitat kucing gedhe kasebut.

Ahli ngomong kaya ngono metodologi sing luwih apik minangka sebab kenapa jumlah iki tiba tiba, lan ujar manawa kamera sing didhelikake sing digunakake wektu iki menehi akurasi sing luwih apik kanggo jumlah macan sing ditemokake ing wilayah iki ing India.

Tapan Kumar Dey, konservator satwa pamrentah, ujar manawa analisis kamera suwene taun sing rampung ing wulan April taun iki nemokake angka macan ditemokake antara 83 lan 130, sing menehi rata-rata 106.

Macan benggala urip utamane ing India, ing endi ing saindenging negara ana gunggunge ana 2.226, kanthi populasi sing luwih sithik ing Bangladesh, Nepal, Bhutan, China, lan Myanmar.

Monirul Khan, profesor zoologi ing Universitas Jahngirnagar ing Bangladesh lan ahli jinis kucing ing tingkat nasional ujar manawa panliten kasebut negesake rasa wedi sing paling ala.

Khan njaga sing pamrentah kudu luwih nglindhungi kéwan-kéwan kasebut, sing ndeleng cacahe saya suda amarga akeh perburuan lan pangembangan cepet ing sadawane wates alas.

Yayasan Margasatwa ujar macan ing bebaya serius punah ing saindenging jagad. Nomernya mudhun saka 100.000 ing taun 1900 dadi 3.200 saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.