Mitos osmosis banyu

mitos osmosis banyu

Osmosis banyu minangka proses alami sing kedadeyan nalika rong larutan kanthi konsentrasi solute beda dipisahake dening membran semipermeabel. Membran iki ngidini molekul banyu bisa ngliwati kanthi bebas, nanging ora ngidini partikel solute luwih gedhe ngliwati. Akibaté, molekul banyu cenderung pindhah saka solusi sing kurang konsentrasi menyang solusi sing luwih konsentrasi nganti tekan keseimbangan. Proses iki digunakake kanggo nyaring banyu lan nambah kualitas banyu sing metu saka kran. Nanging, ana akeh mitos osmosis banyu sing kudu ditolak.

Ing artikel iki kita bakal pitutur marang kowe apa mitos osmosis banyu, karakteristik lan akeh liyane.

Filter osmosis digunakake kanggo apa?

banyu tap

Rasa banyu kran ing wilayah kutha tartamtu bisa cukup kuat, utamane amarga kandungan mineral sing dhuwur, uga dikenal minangka "jeruk". Iki asring ndadékaké akeh wong kanggo milih kanggo botol banyu. Bubar, tren sing berkembang kalebu nggunakake piranti filtrasi osmosis minangka alternatif, nanging sing penting ati-ati. Piranti kasebut bisa uga ora efektif utawa migunani kaya sing diiklanake. Nyatane, ing sawetara kasus, malah bisa nambah kualitas banyu tinimbang nambah. Kajaba iku, piranti kasebut bisa mbuwang akeh banyu.

Sistem reverse osmosis ngarep sing kasedhiya kanggo tuku sing njagong ing sangisore sink kanthi kran cilik sing bisa digunakake kanthi gampang. Umume, Padha dianalisis ing syarat-syarat saringan 4 utawa 5 tataran, sing makili macem-macem langkah saka proses filtrasi banyu.

Proses osmosis ing saringan banyu

wong wadon ngombe banyu

Filter osmosis bisa dibandhingake karo sieve, sing bolongan cilik banget mung banyu sing bisa liwat, nalika rereged liyane, kayata uyah lan zat liyane, kepepet. Senajan proses luwih rumit tinimbang filtrasi prasaja, Ora perlu nyelidiki kerumitan kasebut. Iki padha karo nggambarake atom, ing ngendi inti yaiku Bumi lan elektron ngubengi kaya satelit. Sanajan iki ora sakabehe akurat, menehi gagasan umum babagan konsep kasebut.

Fase awal proses kasebut nduweni tujuan kanggo mbusak sembarang impurities sing bisa ana ing banyu kanthi skala sing luwih gedhe, sing bisa diilangi kanthi ekonomi sadurunge tekan membran osmosis. Iki nyuda beban kerja sing dibutuhake lan ndawakake umur membran.

Filter sing dianggep ing kene yaiku saringan endapan sing utamane digunakake kanggo mbusak partikel pasir utawa butir jeruk sing bisa ana ing banyu. Kapasitas filtrasi diwatesi kanggo partikel sing luwih gedhe tinimbang 5 mikron, sing padha karo 0,005 milimeter. Karbon aktif, ing wangun granular lan blok, digunakake ing tahap kapindho lan katelu proses kasebut.

Proses entuk materi sing bisa ngilangi komponen tartamtu mbutuhake perawatan sisa tanduran kayata kulit kacang, kayu utawa kulit klapa kanthi kombinasi gas pembakaran lan uap banyu ing suhu dhuwur. Nggunakake metode iki, bahan diprodhuksi sing ngemot pori-pori lan celah-celah sing akeh. Karakteristik kasebut nduweni kemampuan kanggo ngilangi komponen tartamtu liwat fenomena adsorpsi.

Tujuan utama panggunaane yaiku kanggo ngilangi bau sing ora enak. Kajaba iku, ing konteks banyu ngombe, uga digunakake kanggo mbusak klorin. Kanggo nyuda kekerasan banyu, Resin pertukaran kation asring kalebu ing proses, kang nindakake fungsi padha descalers uyah ditemokaké ing dishwashers. Komponen iki tanggung jawab kanggo nyuda kekerasan banyu.

Ing jero kendi panyaring sing kondhang ana kartrij aktif sing kasusun saka karbon lan resin. Liwat kombinasi iki, kartrij bisa ngilangi klorin (saka karbon) lan nyuda tingkat kekerasan banyu (saka resin).

Tahap kaping papat yaiku ngilangi sisa-sisa padhet, klorin lan uyah. Sawise iki, banyu ngalami filtrasi membran osmosis, sing kanthi efektif mbusak meh kabeh impurities sing ana ing banyu.

Kanggo nyepetake proses bertahap iki, ana wadhah sing ngumpulake banyu, supaya bisa langsung digunakake tanpa kudu ngenteni. Wadah iki umume dikenal minangka tank.

Tahap kaping lima lan pungkasan saka proses Iki kalebu tambahan panyaring karbon aktif cilik yen simpenan wis digawe. Filter iki digunakake kanggo nggawe sentuhan pungkasan ing prodhuk.

Mitos osmosis banyu

mitos osmosis banyu tap

Nalika nimbang pros lan cons saka topik tartamtu, iku penting kanggo nimbang loro-lorone saka pitakonan. Sanajan ana keuntungan kanggo proses iki, ana uga kekurangan potensial sing kudu digatekake. Kanthi mriksa kanthi teliti babagan kaluwihan lan kekurangane, Kaputusan informed bisa digawe sing njupuk menyang akun kabeh faktor sing relevan.

Kaping pisanan, kita bakal nliti keuntungan lan kerugian sejatine instrumen kasebut.

Kaluwihan

  • Ngurangi biaya nalika ngunjungi supermarket kaya ing transportasi, bisa ngasilake tabungan sing akeh. Pancen bener yen wong ora tuku banyu mineral botol, ora perlu menyang supermarket mung golek banyu.
  • Dibandhingake biaya banyu mineral, sampeyan bisa nyimpen dhuwit.
  • Keuntungan saka gaweyan iki gumantung saka biaya wiwitan piranti, uga biaya sing ditindakake kanggo tuku suku cadang lan nindakake pemeriksaan sing dibutuhake. Analisis finansial sing jero dianjurake kanggo nemtokake kelangsungan investasi iki. Nanging, ora bisa dipungkiri yen ngetrapake langkah-langkah ngirit biaya iki, kayata mandheg tuku banyu botol, bisa nyebabake keuntungan finansial sing signifikan.
  • Cara sing efektif kanggo nyuda produksi plastik supaya ora tuku banyu botol.
  • Nalika banyu ngandhut akeh uyah sing larut, utamane kalsium lan magnesium, nyebabake skala, diarani "banyu atos." Penambahan klorin ing banyu atos yaiku sing nyebabake rasa khas sing asring digandhengake, minangka asil gabungan saka loro sifat kasebut. Mulane pitchers Filter efektif kanggo nambah rasa sakabèhé saka hard banyu.

cacat

Penyalahgunaan banyu minangka masalah lingkungan utama. Sampah sembrono saka sumber daya iki minangka masalah terus-terusan sing mbutuhake perhatian langsung.

Sajrone proses ngliwati saringan osmosis, mung bagean banyu sing bisa ngliwati membran. Bagean banyu sing bisa disaring nduweni konsentrasi mineral sing sithik banget lan apa sing bakal dikonsumsi, dene banyu liyane sing ngemot kabeh mineral tetep lan luwih konsentrasi, pungkasane dibuwang. Produsen bisa ngaku yen ana rasio 1 bagean disaring kanggo 4 bagean dibuwak, nanging ing kasunyatan, tokoh iki asring luwih dhuwur lan angel kanggo entuk. Ora aneh yen ana nomer saka 1 nganti 10, lan yen peralatan ora dipilih kanthi apik utawa tekanan jaringan ora cukup, angka kasebut bisa dipinggirake loro utawa telu.

Sampeyan bisa uga ora diweruhi yen banyu sing dibuang langsung mudhun ing saluran lan, amarga biaya banyu sing murah, uga ora katon ing tagihan kasebut. Nanging, bebener sing ora nyenengake amarga efisiensi sing sithik, banyu sing dibuwang meh padha kualitase karo banyu ledeng.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan mitos osmosis banyu.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.