Sampeyan kudu ngerti babagan meter listrik

Meter listrik

Mesthine sampeyan wis ora ragu babagan konsumsi listrik ing tagihan listrik lan banjur mriksa meteran listrik. Nanging, sampeyan wis ndeleng akeh nomer lan lampu sing sumunar lan sampeyan durung ngerti apa-apa sing dituduhake lan sampeyan wis metu saka ruangan meter kanthi mamang tinimbang sadurunge. Meter listrik Teknologi digital cerdas sing dileksanakake perusahaan listrik ditemokake ing meh kabeh omah. Alat sing migunani banget kanggo nindakake audit energi lan kanggo ngukur konsumsi.

Ing postingan iki, kita bakal nganalisis panggunaan meter listrik iki lan cara kerjane. Apa sampeyan pengin sinau kabeh sing ana gandhengane? Sampeyan mung kudu terus maca 🙂

Meter listrik praktis

Instalasi meter listrik

Ana standar Peraturan gabungan ing titik pangukuran sistem listrik. Aturan iki minangka sing ngatur ngatur lokasi sistem meter listrik. Pangguna diidini lan sah kanggo kontak fisik lan visual karo akuntan.

Iki ngidini pangguna duwe akses menyang menu meter kanggo ngerti konsumsi, angger segel meter dihormati. Yen meter ana ing area komunitas bangunan, pangguna ing komunitas kasebut bisa uga kudu duwe akses. Kahanan kasebut bisa nyebabake sawetara masalah ing omah sing kontroversial.

Meter listrik duwe tombol sing bisa digunakake yen sampeyan pengin utawa butuh lan fungsine sing bakal kita deleng mengko.

Meter cerdas kanggo ngetung energi

Piranti pangukuran konsumsi energi iki, uga bisa nggunakake energi. Biaya peralatan instalasi kanggo pangukuran energi udakara paling murah udakara 50 euro. Nanging, sing luwih canggih sing saiki nduweni fungsi liyane bisa regane 200 euro kanthi sampurna.

Nalika pangguna kontrak listrik saka perusahaan, sing sampeyan bayar yaiku sewa meter listrik. Luwih nguntungake mbayar sewa peralatan tinimbang ndhuweni. Kajaba iku, yen sampeyan ora nggunakake ing omah, mula ora ana gunane.

Ana macem-macem jinis meter energi sing digunakake lan diusulake minangka cara ngirit listrik. Kita wis komentar yen meter listrik, kajaba kanggo nuduhake konsumsi energi, uga nggunakake. Meter listrik cerdas ora luwih canggih lan ora langsung ngirit akeh energi, amarga kabeh yaiku menehi informasi lan nggawe pangguna ngerti babagan parameter konsumsi ing kabeh wektu.

Sistem ngawasi lan kontrol konsumsi energi gumantung banget karo pangukuran siji variabel. Variabel iki diukur ing kWh lan cocog karo kekuwatan sing dikonsumsi saben jam ing omah.

Fungsi meter listrik

Sabanjure, kita bakal ndhaptar sawetara fungsi sing paling penting ing meter listrik:

  • Dheweke ngladeni ngukur paramèter ing konsumsi listrik (sadurunge kasebut dening variabel kWh), kekuwatan sing digunakake lan dikontrak ing kW, tenaga listrik reaktif (kvar) lan faktor daya. Thanks kanggo pangukuran paramèter kasebut, sampeyan bisa ngerteni konsumsi omah lan ngowahi kabiasaan konsumsi. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngirit akeh tagihan listrik.
  • Konsumsi hantu bisa dipriksa. Konsumsi iki yaiku apa sing dienggo karo peralatan lampu ing mode siyap utawa pangisi daya.
  • Evaluasi tampilan ana bocor saiki. Bocor saiki biasane disebabake dening hook-up utawa nyolong listrik. Iki bisa diverifikasi yen kita mencabut kabeh peralatan ing omah lan konter ora nol.
  • Iki kanggo ngerti kinerja peralatan listrik. Yen nyopot kabeh peralatan ing omah kajaba sing pengin diukur, kita bakal bisa ngerti konsumsi kasebut.

Gunakake kanggo audit energi

Konter lawas

Konter lawas

Meter listrik bisa digunakake kanggo nindakake audit energi. Sampeyan terus nyambung lan njupuk pangukuran, dadi sampurna kanggo nyimpen cathetan. Kadhangkala perlu ngukur sawetara proses utawa fasilitas sing pengaruhe kanggo fasilitas liyane. Sawetara sirkuit listrik bisa melu pangukuran kasebut, lan nggawe pangukuran luwih rumit. Yen kedadeyan kasebut, meter listrik sing cerdas bisa digunakake kanggo ngukur.

Sampeyan kudu nggawe sawetara persiapan kayata pedhot sirkuit lan peralatan sing ora pengin diukur. Sampeyan uga kudu nyopot sambungan sing ngasilake konsumsi hantu, kayata AC.

Kepiye cara kerja counter?

Meter listrik ENDESA

Meter sing arep dijlentrehake operasine yaiku meter digital sing dipasang dening Endesa. Iki model CERM1. Kode sing dienggo cocog karo standar Kode OBIS. Nalika ora nutul apa-apa, kita bisa ndeleng informasi kuadran aktif, fase lan arah intensitas arus, unit energi lan tenaga lan alarm.

Yen kita duwe elemen cut-off terbuka sing aktif, ICP internal (sing nuduhake kontrol daya) tegese aktif. Yen pencet tombol, kita bakal nyopot.

Nalika kita menet terus tombol sawetara detik, tampilan bakal nuduhake mode maca. Kabeh paramèter listrik sing apik kanggo konsumsi listrik katon ing menu iki. Ing kode OBIS sing ditemokake ing kontrak 1, kita bisa nemokake paramèter pangukuran.

Informasi iki diakses ing submenu L10, L11, L12 LAN L13:

  • 1.18.1 (kwh) energi aktif sing dikonsumsi.
  • 1.58.1 (kvarh) energi reaktif sing dikonsumsi
  • 1.12.1 keluwihan daya wiwit penutupan tagihan pungkasan.
  • 1.16.1 Daya kuartal jam maksimal dikonsumsi (kw): yaiku tenaga maksimal sing diukur saben waktu seprapat jam nalika nutup tagihan pungkasan.
  • 1.28.1 (kwh) diekspor: diekspor yen duwe generator, contone fotovoltaik.
  • 1.68.1 (kvarh) ngekspor energi reaktif.
  • 1.22.1 (kwh) keluwihan produksi.
  • 1.26.1 Daya waktu seprapat maksimal sing diekspor (kw)

Kunci-N

  • padha karo ing ndhuwur nanging kanggo periode N
  • 1.9.1.N Wektu Tutup
  • 1.9.2.N Dina penutupan

Potencia

  • 1.135.1 (kw) kekuwatan sing dikontrak. Iki minangka kekuwatan sing uga kudu ditampilake.

Muga-muga aku wis njlentrehake sawetara ide babagan meter listrik lan sampeyan ngerti kepiye cara kerjane kanthi luwih apik. Saiki sampeyan bisa ngirit tagihan kanthi ilmu sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.