Mesin cuci ekologis lan rekomendasi kanggo ngurmati lingkungan

nyumerepi sandhangan ing srengenge

Mesin cuci, alat sing digunakake kanggo ngumbah sandhangan nyebabake pengaruh lingkungan sing gedhe Lan sanajan OCU (Organisasi Konsumen lan Pangguna) duwe sawetara rekomendasi, nanging ora kabeh.

Piranti iki nduweni konsumsi variabel, tegese bisa digunakake kanggo sing dicuci lan salah sawijining rekomendasi OCU yaiku ngisi kendhang umbah-umbah rampung entuk pangurangan biaya banyu lan listrik, 2 saka 3 faktor kritis ing mesin cuci.

Saran kasebut umume nalika tuku, sing kudu dipikirake kapasitas mbukak maksimum lan kelas listrik utawa efisiensi energi.

La kapasitas maksimal bisa diringkesake kaya ing ngisor iki:

  • Kanggo kulawarga gedhe (luwih saka 4 wong): Mesin ngumbah kanthi kapasitas beban nganti 9 kg.
  • Kulawarga ukuran medium: (4 wong): Mesin ngumbah kanthi kapasitas muatan nganti 8 kg.
  • Kanggo 2 utawa 3 wong: Mesin ngumbah kanthi beban nganti 7 kg.
  • Saka 1 nganti 2 wong: Mesin ngumbah kanthi beban nganti 6 kg.

Lan kanggo kelas listrik (Mesthi sampeyan bakal ngrungokake) minangka label saka piranti kluwarga sing wajib ditindakake ing saindenging Eropa lan kalebu saka sing paling efisien:

  • A +++
  • A ++
  • A+

Konsumsi moderat:

  • A
  • B

Lan konsumsi dhuwur:

  • C
  • D

Perbandingan konsumsi listrik alat-alat rumah tangga

Ing situs web OCU, sampeyan bisa ngerteni babagan mesin cuci sing paling cocog karo kabutuhan lan mbandhingake adhedhasar ciri kasebut lan rega regane. Klik Kene kanggo ndeleng komparator OCU.

Nanging prekara kasebut ora mandheg ing kene, salah sawijining faktor sing disebutake sing nyebabake pengaruh lingkungan sing gedhe yaiku konsumsi banyu, berlebihan, kanggo saben ngumbah.

Mesin cuci normal bisa dikonsumsi 200 liter banyu kanggo mbukak kebak.

Kajaba iku, ana 2 jinis mesin cuci, yaiku sing ngemot ndhuwur lan sing ana beban ngarep, bekas mesin cuci sing paling akeh ngonsumsi banyu, dene sing paling suwene bisa ngentekake udakara 7 lan 38 liter saben 91 kg momotan.

Mesin cuci ekologis

Mesin cuci "ekologis" sejatine ora kaya sing sampeyan bayangake, mesin cuci normal lan saiki sing nggunakake listrik lan banyu setengah utawa kurang amarga "ramah lingkungan".

Secara pribadi, ana mesin cuci normal sing bisa dianggep minangka ekologis lan "ekologis".

Saiki, kita melu sing pertama, sing dianggep ekologis.

"Calon" kanggo mesin cuci ekologis

Mesin cuci dianggep minangka ekologis amarga cocog karo pirang-pirang pedoman, kalebu ing operasine lan uga manufaktur.

Kaping pisanan yaiku Sampeyan kudu nganggo banyu paling akeh 15 liter kanggo saben kilo sandhangan. Cuci iki dingerteni ing siklus dawa (kanggo katun) lan banyu panas.

Ing siklus ngumbah, tabungan energi sampeyan kudu 0.23 KW / jam lan uga kanggo saben kilo klambi.

Lan pungkasane, bahan saka mesin cuci kasebut kudu dipikirake amarga ana bioplastik sing bisa digunakake kanggo nggawe.

Kanthi cara iki, emisi CO2 dikurangi saliyane duwe pengaruh lingkungan sing sithik banget amarga minangka bahan sing bisa dibiodegradasi.

Saliyane, yen kita kudu tuku mesin cuci utawa alat liyane, minangka konsumen, kita kudu nggatekake label energi, sing dakkandhakake sadurunge.

Ora mung bakal menehi katrangan babagan efisiensi energi alat kasebut, nanging uga bakal menehi tenaga swara, ing tahap ngumbah lan fase puter, supaya ora ana polusi swara lan keluhan saka sawetara tangga teparo.

Jinis mesin cuci ekologis

Saiki, aku isih duwe mesin cuci ekologis lan ing kelas mesin cuci iki, kita bisa nemokake macem-macem merek lan model.

Contone, kita bisa nemokake mesin cuci sing ora butuh banyu kanggo operasi kaya sawetara LG.

Produk kasebut wis ngluncurake produk kayata LG Styler, lemari klambi sing wesi ing wektu sing padha supaya kita bisa ngilangi ambune sing ora enak, nanging LG saiki wis maju lan menehi mesin cuci iki, sing uga bisa ngilangi mambu saka sandhangan bakal ngresiki kanggo kita.

Rancangan kasebut ora anyar lan adhedhasar ide saka sawetara siswa saka Universitas Nasional Cordoba, Argentina.

Mesin cuci ekologis nimbus

Murid-murid kasebut nggawe Model nimbus, sing bisa digunakake karo CO2 alami lan deterjen biodegradable.

Siklus wisuh udakara 30 menit lan karbon dioksida sing digunakake mesin kasebut didaur ulang bola-bali ing njero mesin.

Sawise proses sing padha, LG ngasilake mesin cuci dhewe, sanajan saiki ora ana ing pasar, lan diluncurake kanggo jangka pendek.

Saliyane, wis didol ing Inggris lan ing Amerika Serikat, kita nemokake mesin cuci merek Xeros Mesin cuci iki bisa ngumbah klambi nganggo banyu luwih saka segelas.

Kanggo nggayuh iki, njupuk sawetara pelet plastik sing dilebokake ing mesin cuci, bareng karo gelas banyu lan nalika disapu sandhangan amarga gerakan drum, dheweke bisa ngresiki rereget lan ngilangi reregetan.

Mesin cuci ekologis Xeros

Bola iki, padha karo ukuran pari-parian bisa digunakake nganti 100 kali lan mesin kasebut duwe piranti sing nglumpukake ing pungkasan saben siklus ngumbah. Kajaba iku, ora beracun lan ora nyebabake alergi.

Dheweke wis dites kanthi sukses ing rantai hotel Hyatt.

Ing pasar Spanyol

Ing Spanyol, kita bisa nemokake mesin cuci kayata Samsung Ecobubble, Hotpoint, Aqualtis utawa model Whirlpool Aqua-Steam.

Samsung Ecobubble Kab

Mesin cuci kasebut dibandhingake karo merek liyane sing padha, nanging model liyane, ora entuk asil sing luwih apik ing energi utawa efisiensi ngumbah miturut panaliten saka OCU.

Hotpoint, Aqualtis

Model kasebut duwe sistem efisiensi energi A ++ saliyane kinerja sing apik.

Kajaba iku, pabrik diprodhuksi nganggo plastik daur ulang sing dipikolehi saka kulkas lawas lan mesin cuci, sing nyuda emisi CO2 ing pabrike.

Whirlpool Aqua-Steam

Khusus, dheweke ngluncurake model 6769 sing njanjeni ngirit banyu maksimal 35% saliyane efisiensi energi A ++.

Mesin cuci ekologis sakabehe

Saiki aku bakal nuduhake mesin cuci sing luwih ekologis lan sampeyan bakal ngerti sebabe bedane antara siji lan liyane.

Drumi lan GiraDora

GiraDora minangka prototipe mesin cuci lan pengering saka sawetara siswa ing Peru lan dirancang supaya masarakat bisa lungguh ing kono lan ngumbah lan ngeringake klambi kanthi nguripake pedal.

Sketsa mesin cuci pedal

Mesin cuci GiraDora

Mesin cuci ekologis iki wis dadi sketsa kanggo Drumi, sing wis diluncurake ing pasar lan luwih "canggih" nanging kanthi kinerja sing padha.

Dheweke bisa ngumbah udakara 6 utawa 7 klambi sing ngonsumsi udakara 5 liter.

Loro-lorone duwe kaluwihan gedhe kayata olahraga, hemat energi lan mesthine nyuda jejak karbon.

Mesin cuci pedal ing pasar

Mesin cuci Drumi

Bicilavadora lan Mesin Ngumbah Sepeda (versi canggih saka sing pertama).

Bicilavadora duwe potensi gedhe ing wilayah pedesaan sing isih dikumbah nganggo klambi tangan. Sepeda biyen bisa mindhah drum mesin cuci tanpa listrik.

Ngumbah klambi nganggo sepeda krasan

Biciladora

Kosok baline, Mesin Cuci Sepeda padha karo mesin sadurunge, nanging bedane luwih ayu lan regane luwih dhuwur sanajan fungsine padha karo mesin sadurunge.

Wis dikembangake dening siswa Tionghoa saka Universitas Kewarganegaraan Dalian.

Olahraga sepeda lan mesin cuci ing pasar

Mesin Ngumbah Sepeda

Mesin Cuci Hula. Mesin cuci nganggo hoop

Mesin cuci prototipe iki wis dirancang dening para insinyur Electrolux. Mesin cuci iki kalebu hula hoop sing nglipur lan tetep bugar nalika bisa umbah-umbah.

Ora nganggo listrik, ngumbah nggunakake energi sing diwenehake kanggo gerakan awak.

Cukup lebokake deterjen lan wiwiti muter!

Mesin cuci bentuk Hula hop

Banjur kita duwe wong sing pengin ngoptimalake tabungan banyu kanthi nggabungake sistem daur ulang kayata:

Ngumbah Mesin cuci-jamban

Prototipe hibrida ing antarane mesin cuci lan jamban kanggo nggayuh kurang banyu.

Operasi kasebut adhedhasar nyambungake stopkontak mesin cuci nganggo inlet banyu ing jamban, saengga kabeh banyu sing saiki boros nalika ngumbah, bisa digunakake kanthi nyiram rantai kasebut.

Mesin cuci lan jamban bebarengan kanggo ngirit banyu

Washit. Pancuran lan mesin cuci sekaligus

Prototipe mesin cuci lan mesin cuci sekaligus. Desaine bakal ngidini kita nggunakake maneh banyu shower kanggo ngumbah sandhangan.

Mesin cuci lan shower bareng-bareng ngirit banyu

Lan pungkasane, bedane jelas ngumbah klambi kanthi cara lawas utawa modernake dhewe.

Mesin Cuci Roda Banyu

Desaine adhedhasar roda banyu tradisional lan wis dikembangake dening teknisi saka Universitas China Jiao Tong kanggo nggawa cuci berkelanjutan menyang komunitas sing isih durung duwe listrik.

Mesin Cuci Rod Tradhisional

Dolfi, wisuh klambi nganggo ultrasonik

Miturut pangripta, Dolfi mbusak rereget liwat sistem ultrasonik lan nggunakake energi 80 kali luwih endhek tinimbang mesin cuci konvensional.

Kita mung kudu nyelehake sandhangan ing banyu, ora luwih saka 2 kg, deterjen lan piranti Dolfi. Udakara 30-40 menit klambi kita bakal resik.

Cuci klambi nganggo ultrasonik

Deterjen, faktor kritis nomer telu kanggo umbah-umbah

Yen kita masang deterjen liyane ing mesin cuci, ora mung bisa digunakake mesin kangelan, nanging kita uga nindakake karusakan lingkungan sing ora perlu lan ora ana gunane.

Yen sampeyan duwe dosis deterjen sing akeh banget, salah sawijining prekara iki bakal kedadeyan:

  • Ambu sing kuwat nalika mbukak mesin cuci.
  • Sandhangan katon rada lemu utawa krasa kaku nalika disetrika.
  • Sampeyan wis ngerteni katon noda cilik ing lawang drum.
  • Laci deterjen biasane reged sawise dicuci, isih ana sisa-sisa.

Pitakon utamane yaiku pinten deterjen kanggo dilebokakeNanging, ora ana dosis sing bener amarga gumantung karo deterjen, mesin cuci, pabrikan, umure mesin, lan liya-liyane.

Nanging, para ahli nerangake:

"Umume, ing kahanan normal, dosis 50 mililiter deterjen cair cukup kanggo umbah-umbah 4,5 kg.

Sampeyan uga penting ora gawe jenuh mesin cuci nganggo sandhangan supaya ora suwek. Uga siklus kosong, nanging aja bobote luwih akeh tinimbang sing disaranake.

Oalah, yen sampeyan kaya aku, ati-ati karo tumindakku kanggo ngurus lingkungan, pilihan kanggo ngumbah sandhangan bakal gampang:

  • Tuku deterjen ekologis kanthi total, ngindhari bahan kimia.
  • Siapke deterjen gawean dhewe nganggo sabun Marseille, minyak esensial supaya sandhangane mambu kaya karepe lan gelas soda. Ora nganti sak jam, kita bisa nyiyapake lan nggunakake pirang-pirang wulan. Solusi ekonomi lan ekologis!
  • Ganti pelembut kain nganggo cuka sari apel lan minyak esensial. Cuka ora mung digunakake kanggo macak salad, nanging uga duwe kekuwatan sing alus kanggo alus kain.
  • Gunakake sabun alami, sing lawas.
  • Aja nggunakake pemutih.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.